Algemeen

Huishoudelijke mededeling: reageren op celebrity nieuws uitgeschakeld

We willen vooruit met FT

door Tako om 17:08 in Algemeen
Het Celebrity nieuws op FilmTotaal is voor veel mensen een 'guilty pleasure'. Dat zien we ook aan de grote lezersaantallen. Helaas hebben we moeten besluiten om de mogelijkheid tot reageren daar voorlopig uit te schakelen.

Het Celebrity nieuws op FT is zo ongeveer op dag 1 gestart (17 jaar geleden) en ondertussen gegroeid tot een paar honderdduizend lezers per maand. "Maar waarom is het er?" Vragen sommige bezoekers zich af die het storend vinden en het ons zelfs kwalijk nemen. Het antwoord is simpel. Er is een hele grote groep mensen die het leuk vindt om te lezen over het "wel en wee" van de filmsterren. Voor ons is er daarom geen twijfel dat deze nieuwscategorie gewoon bij de site hoort.

Reageren
Maar wat we nu wel hebben uitgeschakeld is de mogelijkheid om op deze artikelen te reageren. Af en toe zijn er individuen die het blijkbaar geen enkel probleem vinden om hun, soms vrij expliciete, 'onderbuikgevoel' via een reactie op de site kenbaar te maken. Dit zorgt soms voor een zeer negatieve sfeer onder die artikelen en daar zitten we niet op te wachten.

Het is drastisch soms 'lijden de goeden onder de kwaden'. Maar we willen vooruit met FT, ons meer gaan focussen op de inhoudelijke discussie en dan niet steeds in de 'achteruitkijkspiegel' kijken.

Misschien komt het nog eens terug maar voorlopig even zo dus.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Ik krijg niet de indruk dat het de algemene lezers zijn die voor de verkeerde reacties zorgen, het zijn steeds dezelfde vuilspuiters. Blokkeer die dan gewoon, zoals al zo vaak beloofd...

Maac

Avatar

Af en toe zijn er individuen die het schijnbaar geen enkel probleem vinden om hun, soms vrij expliciete, 'onderbuikgevoel' via een reactie op de site kenbaar te maken.
Tja, dat lijkt me een logisch kenmerk van een openbare nieuwssite in een land met vrijheid van meningsuiting.

Hoe gaan jullie onder de andere artikelen de onacceptabele reacties eruit filteren als vrijheid van meningsuiting niet het uitgangspunt is? Onderbuikgevoelens uiten wordt blijkbaar niet gewaardeerd, maar jullie artikelen zitten er vol mee.

Met alle respect, hetzelfde gebrek aan nuance en een overload aan negativiteit vervuilt ook de reactiethreads van jullie filmgerelateerde artikelen, dus ik geloof niet dat de reactiemogelijkheid uitschakelen iets zal oplossen.

Sander_1107

Avatar

Net zoals Filmtotaal de vrijheid van de pers heeft, hebben wij lezers vrijheid van meningsuiting (positief en negatief). Reactie die andere mensen of beroemdheden beledigen verdienen het inderdaad om verwijderd te worden, daar ben ik het mee eens! Maar ik vind dat wij mogen uitten wat we willen lezen en wat niet…

Naja, daar heeft iedereen natuurlijk een andere mening op ;)

Sunspot

Avatar

Waarom, jullie kunnen toch ook gewoon ongewenste reacties verwijderen.

Het merendeel van de reacties onder 'Celebrities' is gewoon leuk, gezellig Smiley face

Coach Boone

Avatar

Ik vind deze zeurende mensen verwende kinderen. Wees blij dat er mensen zijn die energie gooien in het aanbieden van filmnieuws zoals Filmtotaal. Celebrity nieuws maakt het aanbod alleen maar breder en als die categorie je niet bevalt, sla je m toch lekker over.

Algemene compliment aan Filmtotaal. I Love it!

Spider-fan

Avatar

Eigenlijk vind ik het persoonlijke leven van de sterren totaal onbelangrijk, maar omdat het tussen de andere artikelen staat en je ze nu eenmaal kent, ga je het toch vaak zitten lezen, vooral als het een opvallende kop is.

Ik kan me alleen niet herinneren dat het celebrity news er al zo lang is. Ik kan me wel herinneren dat het er niet was, maar voor mijn gevoel was dat niet zo lang als 17 jaar geleden. Of is het een tijdje weg geweest en daarna weer teruggekomen?

ridjieddo

Avatar

@Coach Boone: wat een domme opmerking. Dat kan je letterlijk over alles zeggen.
OT: Onnodig. Je kan makkelijk mensen/reacties blokkeren. Eens met Maac en Xenolicker.
Ik bied voor de zoveelste keer gratis mijn services aan voor monitoren van reacties en taalcheck voor alle artikelen. Ik kan realtime meedraaien.

McKentin

Avatar

Filmtotaal is wel “heer en meester” in zwaaien met de Temp banhamer om een scheet en een zucht????.

Ach het is een afwisseling tussen al het Marvel nieuws...

Mav Damian

Avatar

Eens met Maac. Dit lost niks op. So be it!

GreenHornet

Avatar

Liever dit dan alleen maar Marvel

Master Of Films

Avatar

Het was mij al opgevallen dat het uitschakelen van reacties bij Celebrity nieuws al standaard was geworden. Vooral bij de vele Miley Cyrus artikelen (allen geschreven door dezelfde persoon). Meest opvallende comment was dat Miley wel erg in de spotlights staat. Uiteraard gepaard met kritiek. Dwz dat het niet altijd vrij expliciete negatieve kritiek wordt geschreven. Sommige onder ons, doen veel meer op de diplomatische professionele toer met argumenten. Helaas zijn deze comments ook verdwenen, te meer omdat de zure comments ook verdwijnen.

Spider-fan "Eigenlijk vind ik het persoonlijke leven van de sterren totaal onbelangrijk, maar omdat het tussen de andere artikelen staat en je ze nu eenmaal kent, ga je het toch vaak zitten lezen, vooral als het een opvallende kop is."

Als ik bij Filmtotaal zat, had ik hier wel zeker over nagedacht. Celebrity nieuws zou wat opvallender moeten zijn, zodat de haters en/of vaste Filmtotalers het kunnen vermijden. Er staat CELEBRITY bij de kop, maar dan wel in een licht grijze (onopvallende) kleur.

Laten we eerlijk wezen. Volgens Tako is er een hele grote groep mensen die het leuk vindt om te lezen over het "wel en wee" van de filmsterren. Dat is juist goed voor de clicks voor Filmtotaal. Zo'n website is niet gratis. Maar aan de andere kant, deze hele grote groep mensen reageert niet eens. Je hoeft je niet aan te melden om filmnieuws te lezen. Wil je reageren, dan pas moet je lid worden.

Eigenlijk is deze oplossing meer struisvogelpolitiek. Maak anders het hele nieuws gedeelte van Filmtotaal compleet passief. Reageren via Facebook of het forum. Moderatie is daar veel beter. Verkeerde reacties kan je uitfilteren, wellicht nog mensen blokkeren. Ipv reacties uitschakelen waarvan je ook niet meer kan lezen wie wat heeft geschreven.

KeesjeNL

Avatar

Als Miley Cyrus al als filmster wordt bestempeld dan zijn clown Bassie, die andere clown Donald Trump en voormalig politicus Erica Terpstra dat ook..

Coach Boone

Avatar

@ridjieddo Dat is niet dom. Misschien slaat het ook wel op alles. Niet teveel zeuren

ridjieddo

Avatar

Oei, gevoelige snaar geraakt Coach Boontje komt om zijn Loontje. Jij scheert iedereen over een kam, terwijl het overgrote deel van de ‘zeurpietjes’, zoals eerder door anderen gezegd, normaal op film/celebritynieuws reageren en proberen met onderbouwde argumenten aan te geven hoe zinloos soms een bepaald celebrity-artikel is. Ik kom hier al 15 jaar (bijna even oud als celebrity nieuws!) en jouw opmerking heeft vandaag de nr 1 positie bereikt van domste opmerkingen ooit op Filmtotaal (voorheen hield Airbender die plaats, als iemand hem nog kan herinneren). Coach dom.

Halvedonut

Avatar

Het gedoe was volgens mij vooral over het gedoe met Cyrus. Celebrity news ok. Echter bij FilmTotaal verwacht je film celebs en niet die meer zang werk doen dan film werk. Kan me niet eens meer herinneren wat de laatste film was van Cyrus.

dondeestagb

Avatar

Ik heb niet direct iets tegen ''celebrity nieuws'', maar het niveau is vaak om te janken. Ik lees graag Waititi's mening over Hitler spelen. Maar als we posts gaan plaatsen over Cyrus, dat 'Momoa slachtoffer is van fatshaming' of dat 'het zoontje van Fox gepest wordt omdat hij jurkjes draagt', terwijl relevant filmnieuws vaak te laat of niet gepost wordt.. Dan doe je ernstig de kwaliteit van je eigen (zeer gerespecteerde) site teniet.

Wellicht word ik wat ouder (kom hier toch al 8-9 jaar), maar dit was eerst niet... niet in deze mate.

Tip: in het menu onder nieuws heb je meerdere kopjes met een bepaalde categorie, van algemeen tot humor. Indien mogelijk, zou iedereen met een profiel moeten kunnen aanvinken welke categorieën hij eventueel op zijn voorpagina zou willen zien.

Orko

Avatar

Zwak statement. Eens met Maac.

PRIME

Avatar

Ik hou van FT, en de (soms felle) discussies die wij als passievolle filmliefhebbers houden.
Maar als je vooruit wilt met FT, investeer dan meer in diepere materie rondom films, acteurs, regisseurs, etc. Bikinifoto's plaatsen van actrices op Instagram vind ik echt droevig.

Artificialis

Avatar

Censuur is een logisch gevolg van de Cancel Culture waar onze westerse wereld in terecht is gekomen. Reacties blokkeren is een minder drastische maatregel dan personen blokkeren, maar het resultaat is natuurlijk hetzelfde. Het leidt tot het wegwerken van opmerkingen, ideeën en uitingen die gevoelig liggen. Het toe-eigenen van de monopolie over wat allemaal wel en niet gezegd mag worden is een vrijheid waar Filmtotaal gebruik van mag maken.

Eerlijkheid gebiedt mij echter wel te zeggen dat ik de Celebrity artikelen zonder reacties waarschijnlijk niet meer zal gaan lezen. Geroddel rondom beroemdheden blijft toch het interessantst wanneer meerdere personen betrokken zijn en daar zelf aan deel kan worden genomen. Ik ben benieuwd of de populariteit van deze artikelen zonder inbreng van buitenaf zal standhouden.

Gandolfini

Avatar

Er is weinig mis met filmtotaal. Ik lees al jaren mee, en heb sinds kort pas een account aangemaakt om te reageren. Recensies zijn best aardig, iets te veel marvel minded naar mijn smaak. Maar celeb nieuws kan echt beter. Nieuws over Miley hoort hier voor mijn gevoel gewoon niet thuis (om het voorbeeld maar weer aan te halen). Ik heb vrij weinig tegen (of voor) haar, maar celeb nieuws moet wel film gerelateerd zijn.

centr1no

Avatar

Volgens mij is het helemaal niet eenvoudig om individuele reacties te verwijderen in dat reactiesysteempje hier en dat is de reden waarom dan steeds het hele topic op slot wordt gegooid.

Zolang je de mogelijkheid geeft voor iedereen om te reageren zul je met spammers, trollen en andere onruststokers te maken hebben.
Het is niet realistisch om te denken dat dat allemaal automatisch wel goed gaat.

En jullie accepteren hier geen kritiek op de website of op jullie persoonlijk maar zolang jullie zelf bepaalde vrijheden nemen in het interpreteren of vertalen van stukken of (zo'n beetje expliciet) weigeren zelf een beetje onderzoek te doen en blind artikelen kopiëren die (alleen al met de onderwerp koppen) wel reacties uitlokken dan kan ik dat alleen maar hypocriet noemen.

In de huisregels staat "Als je een opmerking of vraag hebt over het nieuws stuur dan een email. Gebruik daarvoor niet de comments."
Welk emailadres dan?
En als ik een mail zou sturen, ga ik dan ook een fatsoenlijk antwoord krijgen?
Jullie zeggen heel betrokken te zijn en de reacties hier belangrijk te vinden maar de communicatie richting de reageerders is nogal gebrekkig, eenzijdig en denigrerend , niet?

Als dit voor jullie allemaal zo'n probleem is dan zijn er 2 mogelijkheden: of je gaat degelijk modereren, of je verwijdert de mogelijkheid tot reageren helemaal.
Ik stel voor dat jullie meteen voor de 2e optie gaan. Ben je in één keer van al het gedoe af.

Coach Boone

Avatar

@ridjieddo kijk ff naar je reactie. Volgens mij heb ik bij jou een gevoelige snaar geraakt. Of gaan je discussies altijd direct naar beledigingen toe? Leuk voor je vrouw. Maar die heb je vast niet, gezellige vent.

Goov25

Avatar

Beetje symptoombestrijding dit. Ipv je te storen aan de meningen en reacties van je gebruikers, misschien het probleem aanpakken en het kwaliteitsniveau omhoog trekken?
Dat wordt namelijk naar beneden getrokken door (inderdaad) het celebrity nieuws wat niks tot weinig met films te maken heeft, en door jullie eigen meningen en onderbuikgevoelens die steeds meer op de voorgrond komen in jullie artikelen. Pak dat eens aan!

Frietgezicht

Avatar

Behalve de kritiek van sommigen op celebrity artikelen zelf( dus op FT) zag ik nooit een negatieve sfeer onder de reacties.
Eerder een lollig sfeertje.

Ik vraag mij ook af wel serieuze inhoudelijke discussies er verwacht worden bij artikelen over Miley of een naakte Gwyneth Paltrow die haar blote kont laat zien.

Dit artikel zakt ook aardig snel ondanks het aantal reacties terwijl anderen continu naar boven geplaatst worden.

kokosnoot

Avatar

Ik kan me voorstellen als er maar 1 iemand reageert op een celebrity of een paar en het is neg dat dat gauw een toon zet. Daar valt ook niet zo veel aan te modereren of te veranderen.

Dus tja, niet zo een gekke oplossing.

NieuwsFilm

meest populair