Huishoudelijke mededeling: reageren op celebrity nieuws uitgeschakeld

Huishoudelijke mededeling: reageren op celebrity nieuws uitgeschakeld

We willen vooruit met FT

Het Celebrity nieuws op FilmTotaal is voor veel mensen een 'guilty pleasure'. Dat zien we ook aan de grote lezersaantallen. Helaas hebben we moeten besluiten om de mogelijkheid tot reageren daar voorlopig uit te schakelen.

Het Celebrity nieuws op FT is zo ongeveer op dag 1 gestart (17 jaar geleden) en ondertussen gegroeid tot een paar honderdduizend lezers per maand. "Maar waarom is het er?" Vragen sommige bezoekers zich af die het storend vinden en het ons zelfs kwalijk nemen. Het antwoord is simpel. Er is een hele grote groep mensen die het leuk vindt om te lezen over het "wel en wee" van de filmsterren. Voor ons is er daarom geen twijfel dat deze nieuwscategorie gewoon bij de site hoort.

Reageren
Maar wat we nu wel hebben uitgeschakeld is de mogelijkheid om op deze artikelen te reageren. Af en toe zijn er individuen die het blijkbaar geen enkel probleem vinden om hun, soms vrij expliciete, 'onderbuikgevoel' via een reactie op de site kenbaar te maken. Dit zorgt soms voor een zeer negatieve sfeer onder die artikelen en daar zitten we niet op te wachten.

Het is drastisch soms 'lijden de goeden onder de kwaden'. Maar we willen vooruit met FT, ons meer gaan focussen op de inhoudelijke discussie en dan niet steeds in de 'achteruitkijkspiegel' kijken.

Misschien komt het nog eens terug maar voorlopig even zo dus.

NieuwsFilm

meest populair