Blu-ray

Blu-ray review 'Rocketman' - Van Kingsman naar extravagante Elton John

Taron Egerton is op en top de Rocketman.

door Bram de Groot om 10:00 in Blu-ray
Regie: Dexter Fletcher | Cast: Taron Egerton (Elton John), Jamie Bell (Bernie Taupin), Richard Madden (John Reid), Bryce Dallas Howard (Sheila), Stephen Graham (Dick James), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Bioscooprelease: 30.05.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

In 2018 was de muzikale Queen / Freddie Mercury-biopic Bohemian Rhapsody een waanzinnig succes door maar liefst $900 miljoen op te halen. Nog voor dat de film verscheen was Rocketman over de nog levende Britse zanger Elton John in de maak. Ondanks dat het financiële succes duidelijk minder was, bleek het opnieuw een schot in de roos, met een uitstekende rol van Kingsman-acteur Taron Egerton.

In de States startte Rocketman met een nette $25,7 miljoen nadat de ontvangst al enorm sterk was met een 'certified fresh' 89 procent op Rotten Tomatoes, met een 7,64/10 als gemiddelde beoordeling.

Creatief en muzikaal

Dexter Fletchers circa $40 miljoen kostende Rocketman, goed voor bijna $200 miljoen wereldwijd, is een unieke muzikale viering met de meest geliefde liedjes van Elton John. Ontdek hoe een verlegen jongen uit een kleine stad een van de meest iconische figuren in de rock-'n-roll wordt.

Blu-ray uitgave: Rocketman

Discs: | 1 x Blu-ray | 1 x 4K UHD | Release: Oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418533397 | Met dank aan: Universal Pictures Benelux

De twee schijven van deze 4K Blu-ray uitgave van Rocketman zitten vastgeklikt in een zwarte 4K UltaHD-keepcase. De voorkant toont een van de filmposters en de achterkant belooft 75 minuten aan bonusmateriaal. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

De 4K UltraHD-schijf laat op het OLED-paneel een prachtig scherp beeld zien. Net als de HD-weergave biedt het bekijken van een 4K-film via een schijfje nog steeds een dikke meerwaarde. Zo ziet het beeld er zeker niet uit met de duidelijk kwalitatief mindere 4K-content van bijvoorbeeld Netflix. Naast de scherpte doen de kleuren uiterst sterk aan en de diepte in het beeld is fenomenaal.

Uiteraard speelt de juiste afstelling van je scherm een belangrijke rol. Heb je bijvoorbeeld een LG-scherm, zet dan de optie TruMotion (Auto Motion Plus bij Samsung, MotionFlow bij Sony) direct uit bij het kijken van films en series. Dit voorkomt het uiterst hinderlijke soap-opera effect.

Uiteraard is de geluidstrack in deze zeer belangrijk. Heb je een Atmos-set, dan zit je helemaal goed bij deze uitgave. Zonder ook overigens, aangezien de track zich uitstekend laat vertalen naar je mogelijk meer standaard surroundset. Dik genieten dus!!

Bonusmateriaal

Deze schijf bevat een mooie reeks extra's. Er zijn een viertal featurettes waarin wordt gekeken naar aanloop naar de productie (It's Going to be a Wild Ride: Creative Vision), de toewijding van acteur Egerton (Becoming Elton John: Taron's Transformation en Music Reimagined), de sets, het ontwerp en de kostuums (Larger Than Life) en de muzikale scènes (Full Tilt: Staging the Musical Numbers). Ook zijn er een aantal verwijderde scènes.

Veel van het bonusmateriaal is muzikaal ingestoken. Zo zijn er verlengde muzikale scènes, een soort van Sing-Along sessie en een heuse Rocketman Jukebox om gelijk naar de muzieknummers in de film te gaan.


Heb jij Rocketman gezien, en wat vond je ervan? Ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

007

Avatar

heb hem gezien tis een geweldige film taron is steen goed heb de bluray al besteld.

NieuwsFilm

meest populair