Voortbestaan Rian Johnsons 'Star Wars'-trilogie onzeker

Voortbestaan Rian Johnsons 'Star Wars'-trilogie onzeker

Komt die trilogie die ons in 2017 beloofd werd er nog wel?

Star Wars: The Rise of Skywalker maakt een einde aan de Skywalker-saga. Daarna is het tijd voor iets nieuws in de franchise, waarmee Disney en Lucasfilm hopen de franchise voor de toekomst veilig te stellen. Regisseur Rian Johnson werkt al een jaar aan een nieuwe trilogie, maar nu lijkt die ineens onzeker.

Johnson mocht van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy samen met producent Ram Bergman een nieuwe filmreeks ontwikkelen met volledig nieuwe personages. Na de tegenvallende ontvangst van Star Wars: The Last Jedi, vroegen fans zich af of Johnson nog aan het project werkte. Dat werd toen bevestigd, maar nu blijkt de regisseur toch te twijfelen.

Nog niet duidelijk
Johnson sprak met BANG Showbiz, dat hem vroeg wanneer fans weer een nieuw Star Wars-project van hem konden verwachten. "Nou ja, we zullen zien. Ik heb het er nog over met Lucasfilm. Ze zoeken nu uit wat ze doen en wij zullen ook zien wat er gebeurd. Maar ik zou het heel gaaf vinden als het er komt. Tegelijk werk ik wel ook aan mijn eigen projecten," aldus Johnson.

Johnson ontkende eerder juist de geruchten dat de films er niet zouden komen, maar die werden tot nu toe altijd weersproken. Op dit moment werken echter ook de makers van Game of Thrones en Marvel-baas Kevin Feige aan eigen films in de franchise. De vraag is of er daarmee nog ruimte is voor Johnson.

NieuwsFilm

meest populair