Algemeen

Voortbestaan Rian Johnsons 'Star Wars'-trilogie onzeker

Komt die trilogie die ons in 2017 beloofd werd er nog wel?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Star Wars: The Rise of Skywalker maakt een einde aan de Skywalker-saga. Daarna is het tijd voor iets nieuws in de franchise, waarmee Disney en Lucasfilm hopen de franchise voor de toekomst veilig te stellen. Regisseur Rian Johnson werkt al een jaar aan een nieuwe trilogie, maar nu lijkt die ineens onzeker.

Johnson mocht van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy samen met producent Ram Bergman een nieuwe filmreeks ontwikkelen met volledig nieuwe personages. Na de tegenvallende ontvangst van Star Wars: The Last Jedi, vroegen fans zich af of Johnson nog aan het project werkte. Dat werd toen bevestigd, maar nu blijkt de regisseur toch te twijfelen.

Nog niet duidelijk
Johnson sprak met BANG Showbiz, dat hem vroeg wanneer fans weer een nieuw Star Wars-project van hem konden verwachten. "Nou ja, we zullen zien. Ik heb het er nog over met Lucasfilm. Ze zoeken nu uit wat ze doen en wij zullen ook zien wat er gebeurd. Maar ik zou het heel gaaf vinden als het er komt. Tegelijk werk ik wel ook aan mijn eigen projecten," aldus Johnson.

Johnson ontkende eerder juist de geruchten dat de films er niet zouden komen, maar die werden tot nu toe altijd weersproken. Op dit moment werken echter ook de makers van Game of Thrones en Marvel-baas Kevin Feige aan eigen films in de franchise. De vraag is of er daarmee nog ruimte is voor Johnson.

78 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Star Wars in John Wick stijl zou te gek zijn.

You killed my Ewok...

Monojaxx

Avatar

Ik zou heb wel leuk vinden, een starwars saga met compleet nieuwe cast. Zou er dan wel bekende punten in willen zien. Zoals monsters of locaties. Tatooine, Sarlacc pit, Rancor...en Ewoks mogen van mij ook terug komen Smiley face

Arnold_FF7

Avatar

Wat een verassing. De maker van de meest gehate film in the SW franchise mag er niet nog 3 maken. Had dat niet zien aankomen.

Bluemeister

Avatar

Laat die man aub ver van SW vandaan blijven!

Johan_E

Avatar

Goed nieuws

ShaoKahn

Avatar

Als Ruin Johnson nog een Star Wars film gaat maken zien we een wereld wonder.
A) dat hij er nog een mag maken. en/of
B) dat Star Wars 2x een brute dood zal sterven. en/of
C) dat het een echt goede film gaat zijn.

Movie-goer

Avatar

Ja Disney zal zich ook wel een achter de oren hebben gekrabd en zich misschien eens verdiept hebben in alle commentaren op The Last Jedi.

Wat mij vooral stoorde aan die film (en ook in mindere mate aan zijn voorganger) is de rare misplaatste humor. Generaal hugs en commentaren over een kapsel... Harrison Ford bracht geweldige humor in de oorspronkelijk trilogie die ook best geloofwaardig was.

De karakters Rey en Kylo Ren en zelfs Luke Skywalker had ik niet zoveel problemen mee, maar Finn, Rose en soms Poe Dameron zijn een beetje overbodige karakters die weinig sympathie opwekken. Daarnaast vond ik de designs van de walkers en schepen best cool, alhoewel er wel eens wat anders rond mocht vliegen dan overschilderde X-wings.

Ik verwacht dat Star Wars in de serievorm meer succes zal hebben dan nieuwe films. Een serie over Obi Wan zou ik bijvoorbeeld best wel zien zitten

Artificialis

Avatar

Het lijkt mij een goed idee als Rian Johnson het script voor zijn trilogie afmaakt. Laat het hem tussendoor aanpassen en perfectioneren op basis van feedback. En dan wanneer alles is goedgekeurd en hij op het punt staat om te gaan filmen..

Dan op staande voet ontslaan. Het script afpakken en vernietigen. En hem vervolgens op een zwarte lijst zetten. Nooit meer Star Wars voor deze man. Nooit, nooit, nooit. Hij heeft al genoeg schade aangericht, weg ermee.

Lurch

Avatar

^ Amen

PRIME

Avatar

Jammer

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Zie je nou wel dat RJ er gewoon een potje van heeft gemaakt

Frietgezicht

Avatar

Logisch na zo’n bagger film. Zit ook geen memorabele scene in. Die Harry Potter achtige paarden race op die casino planeet en Leia die gaat vliegen dan? :’)

Wat mensen vooral onthouden is de Snoke scene maar niet op een positieve manier. Gelukkig maakte hij niet de middelste film in de LoTR reeks anders had hij Gollum halverwege The Two Towers gedood.

Sunspot

Avatar

Eerst maar is het afsluitende deel met Abrahams.

Denk dat ik daarna wel klaar ben even, met SW.

Sunspot

Avatar

Sowieso, waarom zou je R. Johnson een trilogie laten maken na TLJ.

Disney neemt dat risico sowieso niet zomaar en met goede reden.

Heb ook het idee dat het meer was om Kathleen Kennedy , goeie vrienden.

Maar die moet ook op haar passen letten, en waarom dan ook die JOhson zelfs een trilogie laten maken.

Vooral met al die andere regisseurs in het spel.

Lijkt mij dat hij zijn trilogie niet gaat kunnen maken Smiley face

PRIME

Avatar

@Bluemeister

Waar haal je dat uit? Kan ook bescherming zijn vanuit de studio omdat ze weten dat de fans het niet accepteren.

En Rian Johnson is niet de ENIGE die iets bepaald heeft rondom TLJ.

23VDV23

Avatar

Ik vind het jammer. The Last Jedi is typisch zo'n film die over een aantal jaren opeens veel meer waardering gaat krijgen. Ondanks een wat wisselvallige uitvoering verfrissend op ideevlak. Juist daarom had ik wel wat nieuws van Johnson binnen het SW-universum willen zien. Maar goed, studio's laten dan toch al snel hun oren hangen naar een luidruchtige minderheid.

PRIME

Avatar

^
+1.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Als de fans het niet accepteren zal het ook wel een slechte SW film zijn geweest denk je niet?

ralphb

Avatar

Rian Johnson zou in de Sarlacc pit gegooid moeten worden.

PRIME

Avatar

@bluemeister

Nee. En hier hebben we het al over gehad Smiley face

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Als je de film niet voor de fans maakt voor wie maak je hem dan? En de conclusie is dus dat de fans hem niet goed vinden dat is het in elk geval als ''Star Wars'' film niet geslaagd, simpele conclusie toch....

PRIME

Avatar

^
Voor jouw simpele brein misschien.
Je hoort alleen de vocale teleurgestelde fans die er continue over zeuren, daar ben jij er één van.
Daarnaast is het belachelijk om Rian Johnson keer op keer publiekelijk te lynchen, aangezien hij niet de enige is die aan deze film mee werkt.
Daarnaast haalt de film bijna 1.4 miljard op aan de box office, en nee, dat betekent niet dat het een goeie film is, maar is wel toonaangevend voor de interesse, die ook al afgenomen kan zijn door The Force Awakens, wat in de kern een redelijke kopie was van A New Hope.
Daarnaast wordt dat ook beinvloed door de "extremisten" die er een missie van hebben gemaakt om deze film te boycotten, wat eerlijk gezegd belachelijk is.
Maar misschien kan je samen met Ducoz achter een laptoppie de film kijken, zet je ze toch ff te kijk, die studio's.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Ik stelde je een simpele vraag....als je de film niet voor de fans maakt voor wie dan?

Het is duidelijk dat de echte fans niet tevreden zijn, dus dan zal het ook wel geen goede ''SW film'' zijn los van het feit of het wel of geen goede film is.

Rian Johnson is toch eindverantwoordelijk of niet dan...
Jij wil gewoon de waarheid niet onder ogen zien, en jouw mening mbt tot wel of geen goede films neem ik eerlijk gezegd niet meer zo serieus nadat je zei dat je het laatste seizoen van GOT goed vond....

PRIME

Avatar

^
Ik neem sowieso niks serieus wat jij zegt, dus dat is prima.

Tsja, misschien maak je een film voor de fans, maar dan kan je alsnog een bepaalde visie hebben hoe dat eruit moet zien.
En nee, uiteindelijk zal Kennedy altijd nog aan het hoofd staan.
Snap niet waarom je er weer over begint. Maar zoals ik zei, je kan Ducoz lekker gezelschap houden met z'n crappe cam versie.

Bluemeister

Avatar

Je maakt sws SW films in elk geval voor de fans... en de conclusie is: De meerderheid vd fans vonden het een waardeloze film.... waarom vind je dat zo moeilijk om te accepteren?

Ik heb ook helemaal niet gezegd dat ik geen vertrouwen heb ik de nieuwe SW film, aangezien Rian Johnson daar niet bij betrokken is, dus ik ga gewoon naar de bios.

PRIME

Avatar

Omdat je statement is gebaseerd op je eigen inschatting.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Die is helemaal niet gebaseerd op mijn eigen inschatting, die is gebaseerd op de feiten die ik lees en zie, je kan toch zelf ook wel zien dat de reacties op TLJ over het algemeen negatief zijn...

PRIME

Avatar

^
Kom terug met je "feiten" als je ELKE kijker hebt gesproken.

Het is hetzelfde met reis / hotel recensies. Iemand die wat te klagen heeft, gaat dat doen. Mensen die tevreden zijn gaan rustig naar huis en door met hun leven.

Aju.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Ja, maar met die logica kan je geen enkele recensie of review serieus nemen.....dan is het volgens jou allemaal onzin....

PRIME

Avatar

^
Dat is toch ook zo? Haha

Een recensie is niet leidend voor wat je ervan moet vinden.

Malloy de Beer

Avatar

Ik blijf erbij dat iets nieuws niet per se beter is, maar ook niet slechter.
En dat vind ik The Last Jedi. Ik ga niet de film verdedigen want die zogenaamde fans horen alleen maar hun eigen gehuil omdat hun eigen verwachtingen niet klopte.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Dus als 90% (en dit is een algemeen voorbeeld niet specifiek TLJ) een film slecht vind (door een cijfer online of reviews) dan denk je niet dat daar een kern van waarheid in zit?

1 recensie is niet leidend inderdaad, maar heel veel wel, helemaal als heel veel fans een mening over iets hebben, het slaat natuurlijk nergens op om te zeggen dat geen enkele recensie serieus genomen kan worden, waarom zijn er dan nog recensies?

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Iets nieuws kan inderdaad beide kanten op dat klopt.
Het gaat niet om de verwachtingen, het gaat om het eind resultaat, een hele matige SW film die dingen 'anders' doet op een slechte manier....

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Dat blijven meningen die verdeeld worden.

PRIME

Avatar

@bluemeister

Een recensie, vind ik, is er oorspronkelijk om je een hoogte te geven van een project, wat je kan verwachten en of je er geld aan uit wilt geven. Deze werden door "professionele" recensenten geschreven, niet door een massa internetters die een account maken op RT en boos gaan zitten zijn "omdat Snoke zijn verhaal niet is uitgediept!!!!1!"

Overigens staat TLJ gewoon op 91% na 450+ "professionele" recensies. Dus dan MOET 'ie wel goed zijn, toch?

Even een flink grof geschatte uitleg, maar:

1.3 miljard box office / gemiddelde ticketprijs van 20€ = 65 miljoen mensen die naar de film hebben gekeken.

Als je dan zélfs nog zou zeggen dat de helft daarvan twee keer is geweest, dan hou je 32.5 miljoen mensen over.

Op RT staan 212.000 "user ratings" met een 44.
= 0.65% van de kijkers die op RT iets gezegd heeft.

MAAR IEDEREEN VIND DE FILM KUT.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Recensies kunnen ook dienen om je een blik op het verhaal te geven, maar ze geven ook een mening over de film.

Er zijn heel veel recensenten die de film inderdaad goed vonden (al vraag ik me af wat daar achter zit), maar de fans vonden het blijkbaar geen goede film, en zoals we al eerder hebben besproken (wat jij met mij eens was) maak je de SW films voor de fans en dus niet voor de recensenten....

Ik hecht ook veel meer waarde aan de stem van het volk dan aan een aantal recensenten en RottenTomatoes is sws twijfelachtig aangezien Captain Marvel een hoger cijfer heeft dan Joker....dat is gewoon lachwekkend. Recensenten van RT kijken over het algemeen ook veel meer naar 'echte film' dan naar entertainment value, al doen ze dat in mijn vorige voorbeeld dus niet, maar in de regel wel...het Oscar publiek zeg maar.

Dat veel mensen een film gaat zien zegt lang niet alles over de kwaliteit van de films...de Transformers en Twilight reeks hadden ook veel bezoekers, dat zegt wel genoeg.

En je moet niet zo overdrijven, ik zeg helemaal niet dat iedereen de film kut vind....ik zeg alleen dat de meerderheid van de fans de film slecht vind waardoor mijn conclusie is dat het een slechte SW film is....

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
"Ik zeg helemaal niet dat iedereen de film kut vind....ik zeg alleen dat de meerderheid van de fans de film slecht vind waardoor mijn conclusie is dat het een slechte SW film is...."

Dus je loop maar beetje mee te lullen met anderen dus... creeer je eigen conclusies.
TLJ is misschien niet de gewenste SW film voor iedereen, ik had hem ook anders verwacht des tijds, maar in het geheel is het geen slechte film.
Kwa script, CGI en acteerwerk is het toch wel een heel niveau hoger dan bijvoorbeeld de prequels.

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Ik loop helemaal niet mee te lullen met anderen, ik vind de film zelf ook waardeloos, helemaal als SW film, ik concludeer alleen dat het grootste gedeelte van de fans de film ook waardeloos vind....en je maakt ten slotte de film voor de fans.

De prequels zijn ook slechte SW films, net zoals TLJ...

Kijk jij mag uiteraard van mening zijn dat jij TLJ een goede SW film vind, maar negeer dan niet het feit dat de meerderheid vd fans het geen goede SW film vind en daar hebben ze ook hele goede argumenten voor, waarom is dat zo moeilijk te accepteren

PRIME

Avatar

Note to self: nooit meer reageren op bluemeister.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Omdat je de discussie niet winnen kan en mij eigenlijk gelijk moet geven loop je maar weg als een klein kind.....beetje sneu dit

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Nu wordt die mooi, haha. Jij en vele anderen zijn degene die niet kunnen accepteren dat er mensen zijn die TLJ wel goed vinden, niet andersom.
Het zal mij een zorg wezen of mensen de film slecht vinden, het lijkt jou en de andere boycotters meer dwars te zitten.
Ik ken niemand die de film slecht noemt, en haal je geen illusies ik ken veel star wars fans.
De films worden vooral gemaakt voor open-minded fans, niet voor "de fans".
En Prime kan best de discussie winnen van je, je luistert alleen voor geen meter.
En jij bent de kleine kind omdat je mee kletst met andermans meningen en denkt dat anderen het met je eens moeten wezen.
Dat is pas sneu.

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Volgens mij ben jij duidelijk de gene die niet luistert, ik zeg toch dat echt niet iedereen de film slecht vind....ik zeg DE MEERDERHEID VAN DE FANS! Als jij TLJ wel goed vond is mijn conclusie dat je een slechte smaak hebt en ook geen ''echte'' SW fan bent, maar dat is slecht mijn mening, niet meer en niet minder.

Als jij niemand kent die de film slecht vind is dat een zeer bijzonder iets, vinden ze de film allemaal heel goed dan?
Weer lees je niet... ik zeg toch dat ik de film zelf ook slecht vind...
Maar als de meerderheid is slecht vind, zal daar wel een kern van waarheid in zitten heh….
Dat jij en Prime daar geen waarde aan hechten is prima, maar accepteer dan ook dat je nogal vreemd gedrag vertoont, steeds dat bewuste afwijken van de norm...
Net zoals GOT S8 goed vinden....dat seizoen is echt aantoonbaar waardeloos.

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Dat mag jij vinden van mn smaak, ik denk eerder dat jij geen SW fan bent want je staat niet open voor nieuwe ideeën in de franchise tenzij je het zelf zou bedenken.
Na je eerdere bericht kom jou mening niet echt meer geloofwaardig over.
Ik lees juist heel goed, dat ik niet in ga op bepaalde dingen is dat ik niemand probeer om te praten of anderen de grond in hoef te boren zoals jij doet.
Ik vind TLJ goed ja, niet perfect zoals ik al zei, maar kwa kwaliteit op acteer niveau en script en CGI is er weinig aan te merken en het idee dat iedereen de Force kan hebben vind ik een interessantere richting dan dat je per se iemand speciaal moet wezen . De mensen die ik ken vinden ze allemaal goed ja maar er zijn meerdere die vinden wel dat het een slecht vervolg is op TFA en daar ben ik mee eens.

Maar waar haal jij vandaan dat SW de meerderheid van fans die het slecht vinden allemaal hun eigen mening hebben, hoe weet jij zeker dat dat mensen zijn die de film echt hebben geanalyseerd en niet gewoon boos zijn omdat ze een andere richting uit zijn gegaan dan ze zelf hadden gehoopt.
Er zijn fans die gaan zo door daarin dat ze hun eigen theorie's verzinnen en echt 100 procent zeker zijn dat ze gelijk hebben.
Niet alle klagers over internet hoef je serieus te nemen.

Over GOT ben ik met je eens trouwens maar ook bij die mening twijfel ik nu of die echt van jou is.

Maar ben wel is benieuwd wat volgens jou dan een echte SW film is ? En wat had je dan gewild?

PRIME

Avatar

^
Wind je niet zo op joh!!!
Straks krijg je nog een hartaanval en dan verminderd het aantal SW:TLJ haters met 1 en misschien komen jullie dan in negatieve balans!!!

PRIME

Avatar

Ik zou graag gepast willen reageren btw, maar dan word ik wss weer gebanned.

Ik ga wel een rondje lopen met Ducoz

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Hoezo sta ik nou weer niet open voor nieuwe ideeën? Ik sta zeker wel open voor nieuwe ideeën als ze goed worden uitgevoerd, maar vertel welke nieuwe ideeen vond je goed in de film? En wat zijn je kritische punten mbt de film?

Ik boor je helemaal niet de grond in, ik zeg alleen dat mijn mening is dat je een slechte smaak hebt als je TLJ een goede SW film vind, meer niet.

Ik vond het acteerniveau en de CGI ook prima, maar het gaat mij om het verhaal en de uitvoering daarvan dat is veel belangrijker.

Hoe kan het dan een slecht vervolg zijn op TFA maar wel een goede film? Leg dat eens uit?

Als ze boos zijn omdat TLJ afwijkt van de SW norm vind ik dat een terecht punt, ik denk dat je de basis niet moet veranderen in deze franchise omdat je de films (zoals meerdere keren gezegd) voor de fans maakt en niet voor Rian Johnson...
Uiteraard kun je best wat nieuwe dingen proberen maar je moet dat niet overdrijven.

Als je GOT S8 ook slecht vond moet je dat even tegen Prime zeggen, die vond het namelijk een heel goed seizoen....

Ik vind de originele trilogie verreweg de beste, met name ESB, vind de prequels maar niks, vooral TPM en ATC zijn slecht, ROTS heeft goede momenten maar kan mij ook niet overtuigen.

Een echte SW film behoudt de magie van de originele trilogie, iets wat TLJ zeker niet doet, daarnaast zijn er ook zoveel karakters die compleet nutteloos worden gemaakt zoals Snoke, Poe, Rose, Phasma….Rey die opeens een volwaardig Jedi knight is door 1 training...die overbodige casino scene, het karakter van Benicio del Toro, de dood van Luke, geen enkel lightsaber gevecht, Leia haar force powers, het niet vertellen van het plan van Holdo aan Poe....en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Miss kan je nog een keer S8 van GOT kijken heb je ook iets nuttigs te doen.....

Als je al een keer geband bent, dan kun je niet echt fatsoenlijk discussiëren dus....

PRIME

Avatar

^
Neuh, dat is het niet. Maar van stompzinnige discussies met types zoals jij gaan m'n vingers jeuken en dan zeg ik nog wel eens iets aparts. Maar ja, ik denk dan ook anders dan anderen he, tegen de stroom in, want ik vond TLJ en GOT8 prima hahahahahahahahaahahahaha doei Bluemeister.

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Mijn negatieve punten zijn dat er geen Knights of Ren te zien waren, we nog niet weten hoe Maz Kanata aan de lightsaber komt. Dat de lichtsnelheid ineens als wapen wordt gebruikt. Dat Rose zo groot werd gemaakt vond ik ook niet nodig, Finn had van mij de hele film in coma mogen blijven. Ook dat Rey een nobody is, ook al vind ik dat interessant, toch denk ik dat er meer achter zit. Maar ik heb nu geen idee wat er gaat komen en dat beval mij wel. Phasma ging te snel dood.
De dood van Luke is jammer maar aan de ene kant we naderen het einde van de Skywalkers.. zijn karakter in de film valt meer te verwijten aan JJ Abrams. De dood van Snoke vond ik ook verbazend maar dat die geen achtergrond heeft boeit mij niet veel, toen ep.6 uit kwam in 1983 en Palpatine stierf wisten we ook nauwelijks iets over hem..
Dat ik TLJ geen goed vervolg film vind wil niet zeggen dat ik de film in het geheel niet goed kan vinden.

Als je de norm na 40 jaar hetzelfde houd krijgen we nooit iets nieuws.
De orginele trilogie blijven de beste dat ben ik met je eens, maar dat is alleen door de SW magie.
Een echte SW film behoudt de magie van de originele trilogie
zeg je, maar die magie kan nooit meer terug keren en als dat al lukt krijg je een exact zelfde trilogie als de eerste.
TLJ doet dat niet alleen, TFA gaf al een zetje zoals waarom Luke op dat eiland is, Rey is niet opeens een volwaardig Jedi knight door 1 training... het punt was juist van de film dat de Force niet van de Jedi is dat iedereen een Jedi zou kunnen wezen en dat mogen mensen vinden wat ze willen. ze kon altijd al vechten met een stok en we weten nog steeds niet hoe ze zo machtig komt met de Force ik wacht ook nog steeds op die verklaring. Die overbodige casino scene was meer een diepliggende boodschap over de rijken zijn de slechten en dat was juist iets nieuws maar ik snap dat het overbodig over kwam maar zonder die scene kreeg dat jongetje de ring niet van Rose. Het karakter van Benicio del Toro vond ik ook een minpuntje hoewel het me niet echt stoorde, geen enkel lightsaber gevecht hoor ik vaker geroepen maar hoe zit het dan met de Snoke scene? En persoonlijk vind ik het kinderachtig van mensen die altijd maar lightsaber gevechten willen hebben want SW is meer dan dat, Leia haar force powers had ze altijd al ze is de dochter van Anakin, ik was juist blij eindelijk is te zien dat ze de Force gebruikte. het niet vertellen van het plan van Holdo aan Poe.... op realiteit gebied is dat logisch. Holdo was niks verplicht aan Poe en het is waar dat Poe te impulsief was.
De hele film ging juist om plannen die mislukken, je zag goeierikken eens vechten aan de zij van slechterikken(Snoke scene), je zag goeierikken vechten met elkaar (Rey&Luke) en ik vind het kinder te zeggen dat Rey nooit Luke aan zou kunnen. Luke heeft een goed hart dan ga je niet een jong meisje te tyfus in slaan. Bovendien een man in de 60 die nog vecht als een videogame hebben we gehad in de prequels, zo slecht..
Ik kan het helaas met de meeste kritiek punten niet eens zijn maar ik begrijp ze wel.
En iedereens ze smaak en dan heb ik maar een slechte smaak. Ik geloof niet dat dat aan andere mensen te bepalen is. Jij heb vast ook goeie films in je rij wat ik niks vind . Dat vind ik het mooie aan films, iedereen heeft hun eigen mening.

Malloy de Beer

Avatar

@PRIME
Wat vond je zo goed aan GOT 8 dan?
Het was weer amuserend maar ik vond toch dat bepaalde keuzes onlogisch waren en dat ze 2 afleveringen meer hadden mogen maken om bepaalde keuzes een betere uitwerking te geven.
Ook Bran als koning juichtte ik niet om, in S7 geloof ik ergens, zei die nog dat hij geen goeie koning zou wezen.. zo vond ik Bran sowieso slecht uitgewerkt.
Maar ik wil het graag goed vinden dus wellicht kan je me daar mee helpen?
Dan check ik het nog eens na S8?

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Je zegt heel veel aparte dingen en ook heel vaak...
Lach je nou om je eigen dommigheid? Ga nou maar snel S8 van GOT kijken, dan heb je nog een leuke dag....

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Palpatine had echt wel een grotere rol dan Snoke
Maar SW moet je zien als trilogie en als 1 groot geheel, dus als het geen goede vervolg film is, is dat zeer storend
Waarom moet het perse nieuw en anders? Wat is er mis met een bepaalde basis aanhouden als die goed is?
Rey is wel een volwaardig Jedi door 1 training, dat zie je toch....
Een Jedi zijn gaat wel wat dieper dan kunnen vechten met een ''stok'' en over force powers beschikken, dat zou je toch moeten weten als fan...
Lightsaber on lightsaber gevecht, dat hoort bij SW en vind ik persoonlijk 1 vd tofste elementen, iets wat de prequels wel goed deden...
Leia nooit force powers op die manier, die hele scene is erg lachwekkend..
Waarom kon Holdo het niet gewoon vertellen, wat zou er dan kunnen gebeuren?
Yoda kon juist nog zo goed vechten door de Force omdat hij een Jedi master is... Luke zou met 1 hand achter zijn rug Rey nog aan kunnen.

Je levert zelf anders ook wel een aantal kritiek punten, er is dus genoeg mis met de film...
Laat ik dan zeggen dat je op het gebied van SW een slechte smaak hebt

PRIME

Avatar

@Malloy

Het enige dat ik minder vond was de hoeveelheid afleveringen. Het had iets meer uitgediept mogen worden.

Verder vond ik alle "twists" best te verklaren en kon ik me ook vinden in de beslissingen. Daarbij is Bran btw bevestigd als koning door GRRM, dat zou in de boeken ook zo worden, maar in de boeken zal ook vast meer uitgediept worden hoe de three eyes raven alles in werking heeft gezet.

Gooi maar wat punten. Dan kom ik met een tegenargument waarom het wel goed is ;)

PRIME

Avatar

@bluemeister

Is goed. Als jij jezelf weer incheckt in een kliniek.

Malloy de Beer

Avatar

@PRIME
Eens.
Ik heb de rest niet terug gekeken voor S8 uit kwam dus daar kan het ook aan liggen.
Maar ik ga ze allemaal weer eens van begin af aan kijken, misschien kom ik terug op mn mening, want ik voel ergens wel dat je gelijk heb. Thnx.

Bluemeister

Avatar

@Malloy

Staak je nou de discussie omdat je, je gelijk niet kan halen? We hebben een andere mening wat is daar mis mee...

Bluemeister

Avatar

@Prime,

Hahaha hou toch op man, omdat de meerderheid van de fans jouw waardevolle TLJ niet goed vond zit je hier een beetje onzin uit te kramen.....lachwekkend

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister

Ik hoef mijn gelijk niet te krijgen en neem niets meer wat jij zegt serieus.
Het is grappig om te zien dat jij je gelijk zo graag wil krijgen als een klein jochie.
Het enige wat ik tegen jou heb te zeggen is: hou het lekker bij de orginele trilogie want die was tenminste wel perfect.

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Misschien moet jij eens leren dat er ook mensen zijn met een andere mening, als ik vervolgens met argumenten kom, loop je weg van de discussie....dat zegt dat vervolgens genoeg....heel zwak, heel zwak.

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Door nu te lachen geef je aan dat je het allemaal niet meer weet....maar geen probleem joh, je kan niet altijd gelijk hebben

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Jij bent de gene de discussie staakt en boos wordt...zegt genoeg

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Boos? Hahah voel je je zelf nou echt zo belangrijk...
Ik hoor bij jou alleen maar blablablabla
Prime heeft gelijk denk ik dat je je moet laten opnemen in een kliniek.

PRIME

Avatar

^
@bluemeister: "Misschien moet jij eens leren dat er ook mensen zijn met een andere mening"

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH classic.

Malloy de Beer

Avatar

@PRIME
Precies mn reactie... XD
Hij haalt zijn meningen alleen maar van het internet.

Bluemeister

Avatar

Zoals ik al zei, het zegt genoeg dat jullie de discussie staken....dat is de makkelijkste manier, ik kom gewoon met punten, maar normale discussie zit er met jullie niet in...helaas......

PRIME

Avatar

^
Hahaha, man, man, man. Wat een bord voor je kop.

Malloy de Beer

Avatar

@PRIME
Het is eerder een betonnen plaat , haha

Bluemeister

Avatar

Hahah ja ga maar door met beledigen, als je, je naar dat niveau verlaagt dan zegt dat veel....ik ben met genoeg inhoudelijke punten gekomen waar niet op gereageerd is, ook dat zegt genoeg...
@Prime, nu snap ik ook waarom je eerder geband bent, was waarschijnlijk zeer terecht
Maar we praten in december wel verder als ROS uit is...

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Het is schattig dat je dat denkt.

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Dat denk ik niet, dat zijn de feiten...
Ben jij ook al een keer geband ofzo?

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Jou punten zijn meningen, als ze al van jou zijn...
Die "punten" van jou zijn puur internet-na-praat, dus kan niet met je praten over films.
En ga het dus ook niet meer proberen.

Bluemeister

Avatar

@Malloy,

Je luistert echt niet heh…..
Mijn punten zijn helemaal geen internet-na-praat, het zijn punten waar ik het roerend zelf mee eens ben, die punten had ik zelf ook al geconstateerd en die punten zijn ook de mening van de meerderheid vd fans, dat jij dat niet wil accepteren is jouw probleem...
Je zegt zelf dat je TLJ een slechte vervolgfilm vind, maar zoals ik eerder ook al zei, SW is 1 groot verhaal, de Skywalker saga, weet je nog....

Malloy de Beer

Avatar

TLJ was geen goed vervolgfilm op TFA.
Dat maakt het nog geen slechte film in het geheel.
Als je de boeken, specials en series allemaal ken zou je weten dat TLJ niet eens zo slecht is.
De grootste klagers die allemaal met kinderachtige punten komen zoals te weinig coole fighting moves en zeggen dat SW verpest is die bedoelen eigenlijk in mn ogen "mn theorieën en eigen bedachte betekenis van SW is verpest ".
En dat Rey na 1 les Jedi is is echt dom om als argument te geven, Luke was een Jedi door alleen even een rondje te rennen in het bos en op zijn handen te staan.
Ik vind TLJ een goeie film omdat het me verbaasde en tegelijk verraste. Iets wat niet meer gebeurde in de films na lange tijd. TFA was meer een herhaling op ANH, wat prima was maar ik was toen wat argwanend dat we weer zo zelfde verhaal zouden krijgen. TLJ was daarom verfrissend voor mij en meer toekomst gericht in plaats van zo leunend op het verleden.
En de SW idee die jij heb, tenminste dat zeg je, brengt ons niet naar de toekomst maar naar het verleden.
Dat magische SW gevoel van toen komt toch niet meer terug, zelfs met de prequels kregen ze dat niet voor elkaar.
Darth Vader zei in ep4 dat de Force krachtiger is dan de Death Star, door die mind trick van Luke zag ik dat eindelijk.
Die truc vond ik toffer dan een lightsaber gevecht wat we al 7 films achter elkaar hebben.
En daarnaast vond ik de Snoke scene met de bewakers al een toffe lighstaber duel.

Dat mensen er anders over denken vind ik helemaal prima, niet iedereen hoeft de film goed te vinden moeten ze zelf weten.
Maar ik mag dan ook zelf weten dat ik TLJ een goeie film vind.
Dat zegt niks over mn smaak in films of kennis voor SW, ik volg het al vanaf het begin en ben altijd open minded gebleven. Iets wat vele fans niet zijn.

Bluemeister

Avatar

Als TLJ geen goede vervolg film was, hoe kan het dan een goede film zijn in het geheel? Dan kan het alleen maar een goede film zijn losstaand van alle andere film op zen best...
De punten die ik aandraag en die ik veel lees zijn helemaal geen kinderachtige punten zoals jij het nu veel te makkelijk weg zet, het zijn inhoudelijke punten en verhaal technische aspecten.
Rey was letterlijk door 1 training een volwaardig jedi, wat wel blijkt uit het gevecht samen met Kylo Ren
Luke verloor dik van Darth Vader en was zeker geen volwaardig jedi, daar deed hij een jaar over tussen ESB en RTJ.
Iets kan best wel anders zijn en verassen, maar ik vind gewoon dat je bij SW een bepaalde basis moet aanhouden en de oude films moet respecteren, dat doet TLJ totaal niet in mijn ogen.
Je zal inderdaad nooit meer de ''echte'' SW magie terug krijgen dat klopt, maar je kan er wel alles aan doen om er dichtbij te komen.
De prequels zijn grotendeels ook waardeloze films, met sommige goede elementen.
De lightsaber duels waren bv 1 van de goede elementen van de prequels, ik vond het dan ook zeer teleurstellend dat, dat niet in TLJ zat.

Uiteraard mag jij zelf weten of je TLJ een goede film vind, er zijn ook vast wel meer mensen die het een goede film vinden, mijn conclusie is dat het geen goede SW film is en geen goed vervolg in de Skywalker saga en eigenlijk ook geen goede film op zich...

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Geheel bedoel ik ook gewoon als film, wat je ziet. Los of vast dat mag je zelf in vullen.
Ik snap nog steeds je ei met Rey niet, dat gevecht wat jij bedoelt vond ik haar nog steeds niet als een volwaardig Jedi vechten, ze had veel hulp aan elkaar.
Ik gok dat ze in The Rise of Skywalker nog beter vecht, en dat is een jaar later.
Ze moeten het blijven respecteren, dat ben ik voor een deel met je eens maar wat je ook zeg is ze kunnen alles doen om nog in de buurt te komen van dat Star wars magie.. maar dat is wat ze met TFA deden en ook toen was het voor een grootdeel niet goed.
Snapje? Fans zijn nooit tevreden, en als dat het geval is snap ik dat een film risico's neemt.

Laten we dan maar aannemen dat dat jou conclusie is, maar neem van mij twee dingen aan; probeer wat boeken van star Wars te lezen en dat je beter niet "de meerderheid" erbij kan betrekken als je het jou mening wil houden.
Die meerderheid ken je niet, de helft kunnen teleurgestelde boze fans zijn omdat hun verwachtingen te hoog waren met eigen theorieën.
Die zijn niet serieus te nemen vind ik want die hebben het zelf verpest, vind ik.
Laten we het erop houden dat we verschillen van mening, en dat is goed.
Zo blijft een film erg besproken.
Als je naar Episode 9 gaat, hoop dat die je beter bevalt.

Bluemeister

Avatar

@Malloy

Ik vond hem al geheel in de Skywalker saga slecht en als film, vind dat die 2 dingen ook dichtbij elkaar staan, omdat het als 1 geheel moet worden gezien.

Ik vond haar wel als volwaardig jedi vechten, zoveel hulp kreeg ze niet.
Fans kunnen best tevreden zijn als je de basis aanhoudt en interessante nieuwe dingen toepast
Mijn mening komt overeen met de meerderheid vd fans, ik heb nog nooit iemand gesproken die TLJ wel een goede film vind...als de meerderheid vd fans iets vind zit daar vaak een kern van waarheid in, daar ben ik het in dit geval volledig mee eens...

Maar let agree to disagree, zie je wel dat wel prima een normale discussie kunnen houden, laten we dit in december bij TROS weer oppakken...

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister
Verheug me er nu al op...

NieuwsFilm

meest populair