Tim Robbins snapt waarom 'The Shawshank Redemption' in de bioscoop een flop was

Tim Robbins snapt waarom 'The Shawshank Redemption' in de bioscoop een flop was

Is de naam echt zo moeilijk?

Geloof het of niet, maar precies 25 jaar geleden verscheen Frank Darabont's The Shawshank Redemption in de Amerikaanse bioscopen op 14 oktober. De Stephen King-verfilming trok veel te weinig mensen aan om een box-office-succes genoemd te worden ondanks de positieve reacties van de critici. Pas later, toen liefhebbers de film konden huren of op tv zagen, werd het gevangenisdrama een cultfilm. Op filmwebsite The Internet Movie Database staat de titel zelfs op de eerste plek van beste films. Hoofdrolspeler Tim Robbins snapt dat wel.

Over het succes van de film legde de 60-jarige Amerikaan aan Entertainment Weekly uit: "Het is echt een zegen geweest. Wanneer je in de meest populaire film aller tijden zit, dan kan je weer wat van je wenslijstje schrappen. Om het in perspectief te zetten: als je in deze industrie werkt, dan proberen mensen zichzelf continue te overtreffen. Als je nieuwste film het niet beter doet dan je vorige, dan ben je snel op weg naar buiten."

Bekijk de afbeeldingTeleurstelling
Robbins wilde graag dat de film lang in beeld zou blijven, wat uiteraard gelukt is. Hij vindt het dan ook een eer dat hij in The Shawshank Redemption te zien is. Toch, zoals boven vermeldt, kampte de film met een vermoeiende start aan de kassa. Als we Robbins moeten geloven is daar een simpele reden voor.

De acteur licht toe: "Niemand kon de titel herinneren. En dat was logisch, want jaren nadat de film uit was gekomen, werd ik door mensen benaderd die tegen mij zeiden: 'Weet je, ik vond je echt leuk in die film 'Scrimshaw Reduction', 'Shimmy, Shimmy, Shake', of 'Shawshank.' Zoveel spraken het verkeerd uit. Maar nogmaals, de eerste reacties destijds waren niet zo belangrijk, of de film daarentegen een leven zou hebben op video of tv wel. En wanneer de film een kans kreeg, en mensen hem echt gingen kijken, werd het een film die meerdere malen bekeken werd."

NieuwsFilm

meest populair