Martin Scorsese zal nooit een director's cut of extended versie van zijn films uitbrengen

Martin Scorsese zal nooit een director's cut of extended versie van zijn films uitbrengen

Volgens de filmmaker is er slechts één echte versie van een film.

Zijn nieuwste film The Irishman zal op 27 november in première gaan op Netflix. Collega-filmmaker Quentin Tarantino is op diezelfde streamingdienst momenteel verlengde versies van zijn films beschikbaar aan het stellen. Op de vraag of we dergelijke cuts van Martin Scorsese kunnen verwachten, is zijn antwoord een eenduidig 'nee'.

Laten we wel wezen: enkele films van de beste man kennen reeds een behoorlijke speelduur. Zo duurde The Wolf of Wall Street al drie uur en is zijn nieuwste film nog een halfuur langer. Maar ook van andere van zijn klassiekers hoeven we geen alternatieve cut te verwachten. "Er is maar één director's cut en dat is de versie die in de bioscoop verschijnt. Tenzij de film van de regisseur wordt afgenomen en iemand anders de eindmontage doet. Maar de term director's cut lijkt tegenwoordig vaak meer een marketingstechniek", aldus de Hollywood-vedette.

Momentopname
"Het maken van films is altijd een momentopname. Soms kan je niet precies doen wat je voor ogen had wegens omstandigheden die je niet kan veranderen. Je roeit met de riemen die je hebt en daar vloeit je eindproduct uit voort. De versie die je dan in de bioscopen laat verschijnen is in mijn optiek je director's cut, dat is de versie die je maakte onder die omstandigheden. Tegenwoordig wil men succes teveel uitmelken door een langere versie van een film uit te brengen", besluit Scorsese zijn pleidooi.

Hadden jullie graag een langere versie van een van zijn klassiekers gezien, of kunnen jullie je vinden in zijn standpunt?

NieuwsFilm

meest populair