Algemeen

Hoe 'Star Wars: The Rise of Skywalker' 9 films tot een einde brengt

Het verhaal van de Skywalker-familie draait al 40 jaar.

door Jim Pedd om 16:43 in Algemeen
Eerder vertelde J.J. Abrams ons dat Star Wars: The Rise of Skywalker een samenhangend einde krijgt. De bedoeling is om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Dat mag ook wel, want tot nu toe zijn er vooral vragen opgeworpen in de nieuwe trilogie.

"Wat ik vooral graag wil, is dat als iemand deze films kijkt, alle negen, ze een zo coherent mogelijk verhaal zien," begon Abrams tegenover Entertainment Weekly. Hij ging vervolgens uitgebreid in op de manier waarop hij samen met schrijver Chris Terrio heeft geprobeerd de visie van George Lucas, om drie aktes aan elkaar te verweven met elk drie delen, te eren.

Drie aktes
"George zei altijd dat hij toen hij dit allemaal bedacht, het zag als een driedelig verhaal, elk met drie hoofdstukken," aldus Abrams. "Dat betekent niet dat er dan geen ruimte is voor ontdekkingen, voor nieuwe dingen die je doen denken: 'Daar zit een kans'," aldus Abrams. Er is dus genoeg ruimte voor ontdekkingen en kansen.

"We zijn ons wel heel erg bewust van het feit dat dit een trilogie is en dat die bevredigend moet zijn," vertelde Abrams verder. "We gingen hiermee aan de slag, wetende dat dit een einde moest zijn. We rommelen dus niet maar wat aan." Het is wel heel ingewikkeld natuurlijk om een verhaal dat al veertig jaar verteld wordt tot een einde te brengen.

Vanaf 20 december in de bioscoop!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Dat je dr seqeul trilogy en de originele trilogy kan combineren als afsluiting snap ik nog wel. maar de preqeuls betwijfel ik.

GreenHornet

Avatar

Damage Control is al begonnen.
Op Youtube staan al genoeg video’s hoe Disney zich nu al begint in te dekken.

ExtraDip3000

Avatar

^"Damage Control is al begonnen.
Op Youtube staan al genoeg video’s hoe Disney zich nu al begint in te dekken."

Allemaal van die trieste figuren als Mike Zeroh die er een slaatje uit proberen te slaan... En dan laten we den of Geeks nog maar ten zijde...

Master Of Films

Avatar

ExtraDip3000 "Allemaal van die trieste figuren als Mike Zeroh die er een slaatje uit proberen te slaan"
Ik snap werkelijk niet dat mensen hem nog volgen. Via starwarshub kwam ik er achter dat Zeroh zelfs bekend is bij Lucasfilm (en Ruin Johnson). Echter niet in het goede daglicht. Ook blijkt dat The Daily Express & MovieWeb Zeroh als bron gebruiken. Smiley face

Anyway. Mijn lijstje van betrouwbare sites:
Star Wars Underworld, HelloGreedo, The Force.net, Making Star Wars.net, Star Wars Explained, The Dorkside of the Force, Star Wars Junk, Battlefront Updates, Get Your Geek On, Eckhart’s Ladder, Rebelscum, The Expanded Universe, Star Wars News Net, Jedi News, Club Jade, Star Wars HQ, Tosche Station, Steele Wars, The Star Wars Guru, The Star Wars Post & The Star Wars Hub.

GreenHornet

Avatar

Allemaal sites waar Disney achter zit, de hand van de Muis zit erg diep.

NieuwsFilm

meest populair