Hoe 'Star Wars: The Rise of Skywalker' 9 films tot een einde brengt

Hoe 'Star Wars: The Rise of Skywalker' 9 films tot een einde brengt

Het verhaal van de Skywalker-familie draait al 40 jaar.

Eerder vertelde J.J. Abrams ons dat Star Wars: The Rise of Skywalker een samenhangend einde krijgt. De bedoeling is om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Dat mag ook wel, want tot nu toe zijn er vooral vragen opgeworpen in de nieuwe trilogie.

"Wat ik vooral graag wil, is dat als iemand deze films kijkt, alle negen, ze een zo coherent mogelijk verhaal zien," begon Abrams tegenover Entertainment Weekly. Hij ging vervolgens uitgebreid in op de manier waarop hij samen met schrijver Chris Terrio heeft geprobeerd de visie van George Lucas, om drie aktes aan elkaar te verweven met elk drie delen, te eren.

Drie aktes
"George zei altijd dat hij toen hij dit allemaal bedacht, het zag als een driedelig verhaal, elk met drie hoofdstukken," aldus Abrams. "Dat betekent niet dat er dan geen ruimte is voor ontdekkingen, voor nieuwe dingen die je doen denken: 'Daar zit een kans'," aldus Abrams. Er is dus genoeg ruimte voor ontdekkingen en kansen.

"We zijn ons wel heel erg bewust van het feit dat dit een trilogie is en dat die bevredigend moet zijn," vertelde Abrams verder. "We gingen hiermee aan de slag, wetende dat dit een einde moest zijn. We rommelen dus niet maar wat aan." Het is wel heel ingewikkeld natuurlijk om een verhaal dat al veertig jaar verteld wordt tot een einde te brengen.

Vanaf 20 december in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair