Celebrity

Billy Bob Thornton was werkelijk straalbezopen tijdens opnames 'Bad Santa'

"Ik wist nauwelijks dat ik in een film zat."

door FilmTotaal om 06:38 in Celebrity
Het is nog niet zover, maar het schiet wel op: de kerstdagen komen eraan. Uiteraard worden filmkijkers dan al snel geconfronteerd met oude en nieuwe kerstfilms. Een bekende is Bad Santa uit 2003, met in de titelrol Billy Bob Thornton. Hij speelt een dief in een kerstmanpak en doet dat zeer opvallend. Het karakter heeft een grote mond en drinkt alcohol alsof het water is. Volgens de 64-jarige man schuilt er realisme achter de rol. Thornton kon zich vaak niet inhouden.

Bedaard legt hij dan ook aan People uit dat hij toentertijd een drinkprobleem had tijdens de opnames. "Ik was dronken. En het was zo overduidelijk," licht hij toe over een specifieke scène waarin hij een groep kinderen in een winkelcentrum toont dat de kerstman niet zo'n vrolijke vent is.

"Als ontbijt had ik drie glazen rode wijn op. Dat was maar een voorgerecht. Daarna stapte ik over naar wodka en bessensap. En nog een paar biertjes. Toen ik daar aankwam wist ik nauwelijks dat ik in een film zat."Roltrap
De Amerikaan vertelt dat zijn entree in de bovenstaande scène ook niet helemaal als gepland liep. Thornton: "Het was in feite de bedoeling dat ik overeind stond op die roltrap." In plaats daarvan lag hij voor pampus en haalde liggend het eind.

"Ik werd er letterlijk wakker van en dat zit in de film," gaat de acteur verder. "Ik stond op, keek om me heen en dacht... Ik dacht echt dat ik thuis was wakker geworden. En toen herinnerde ik mij wat ik moest doen. Ik moest daarnaartoe lopen en op al die cadeaus vallen. En afschuwelijk doen voor die kinderen. Gelukkig had ik geen tekst."

NieuwsFilm

meest populair