Algemeen

'Gemini Man' met Will Smith naar verlies van $75 miljoen

Niet alles gaat voor de wind met Will Smith.

door Bram de Groot om 08:30 in Algemeen
Of het nu terecht is of niet, maar het is nu duidelijk dat Gemini Man een flinke flop is aan de wereldwijde box office. De actiefilm van regisseur Ang Lee en met - twee keer - Will Smith trekt na een mager ontvangst ook te weinig publiek naar het witte doek.

Met een budget van zo'n 138 tot 158 miljoen dollar - exclusief zo'n 100 miljoen dollar aan promotiekosten - maakte tweevoudig Oscarwinnaar Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain) een technisch hoogstandje van Gemini Man. De film is namelijk opgenomen in 4K, 3D en 120fps, iets dat maar weinig projectoren aankunnen. Uiteraard is de prijzige blockbuster wel in alle gewonere zalen te zien en daar werd tot op heden een kleine $120 miljoen opgehaald.

Verlies van zo'n $75 miljoen
Volgens The Hollywood Reporter gaat de actiethriller met Smith, Clive Owen en Mary Elizabeth Winstead een verlies lijden van zo'n 75 miljoen dollar. Zowel in de States als China kende Gemini Man een zwak openingsweekend van net boven de 20 miljoen dollar.

Na Billy Lynn's Long Halftime Walk uit 2016 is dit een volgende flop voor de bejubelde Lee. Heb jij Gemini Man, en vind jij het terecht dat deze film is geflopt?

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ja ik had liever gehad dat ze deze film met een gewone camera hadden opgenomen. Meer geld gestoken hadden in het verhaal en dialogen. CGI was ook matig.

Wollie1968

Avatar

Ik heb deze film bewust links laten liggen vanwege de slechte recensies. Misschien on demand kijken met de tijd.

Monojaxx

Avatar

Vind de CGI van de jonger gemaakte Will maar matig. Dit hadden ze in mijn opinie veel beter gekund.

Maanridder

Avatar

Een film met een CGI dubbelganger is dan ook vaak waardeloos (Logan), wat belet je om in plaats van die CGI dubbelganger een keigoede tegenspeler te casten? Aan geld ontbreekt het niet in Hollywood, als je ziet dat dit gedrocht van een film nog miljoenen weet om te zetten.

RoberPaulsen

Avatar

Dit zag je van mijlenver aankomen

NieuwsFilm

meest populair