'Gemini Man' met Will Smith naar verlies van $75 miljoen

Niet alles gaat voor de wind met Will Smith.

Of het nu terecht is of niet, maar het is nu duidelijk dat Gemini Man een flinke flop is aan de wereldwijde box office. De actiefilm van regisseur Ang Lee en met - twee keer - Will Smith trekt na een mager ontvangst ook te weinig publiek naar het witte doek.

Met een budget van zo'n 138 tot 158 miljoen dollar - exclusief zo'n 100 miljoen dollar aan promotiekosten - maakte tweevoudig Oscarwinnaar Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain) een technisch hoogstandje van Gemini Man. De film is namelijk opgenomen in 4K, 3D en 120fps, iets dat maar weinig projectoren aankunnen. Uiteraard is de prijzige blockbuster wel in alle gewonere zalen te zien en daar werd tot op heden een kleine $120 miljoen opgehaald.

Verlies van zo'n $75 miljoen
Volgens The Hollywood Reporter gaat de actiethriller met Smith, Clive Owen en Mary Elizabeth Winstead een verlies lijden van zo'n 75 miljoen dollar. Zowel in de States als China kende Gemini Man een zwak openingsweekend van net boven de 20 miljoen dollar.

Na Billy Lynn's Long Halftime Walk uit 2016 is dit een volgende flop voor de bejubelde Lee. Heb jij Gemini Man, en vind jij het terecht dat deze film is geflopt?

NieuwsFilm

meest populair