Celebrity

Geen cosmetische chirurgie voor Elizabeth Banks: "Ik wil sierlijk ouder worden"

Ook vindt ze het maar gevaarlijk.

door FilmTotaal om 11:35 in Celebrity
Als er iemand in Hollywood is die niet onder het mes wil gaan, dan is het Elizabeth Banks wel. De 45-jarige actrice en regisseuse heeft een punt gezet achter de productie van de nieuwste Charlie's Angels. Om reclame te maken voor de actiefilm ging ze een gesprek aan met Dax Shepard, die een eigen podcast heeft. Tijdens het praatje kwam Banks' schoonheid in het middelpunt te staan.

Volgens de actrice heerst er een bepaalde druk in de filmindustrie. Vooral vrouwen worden erdoor getroffen. Om knap en jong te blijven grijpen ze voortdurend naar injecties en cosmetische chirurgie. Daar wil zij echt niet aan beginnen. "Ik probeer sierlijk ouder te worden," opent Banks. "Dat is iets dat ik met alle plezier tegen iedereen zeg. Ik heb niets in mijn gezicht gedaan, geen naald. Ik heb echt geen interesse in de psychologie die ontstaat wanneer ik met mijn uiterlijk knoei."

Vrijwillig
Banks legt uit dat ze zichzelf niet in de spiegel zou kunnen aanzien als ze teveel verandert. Ook durft ze haar leven niet op het spel te zetten als het op kwakzalvers aankomt. "Wie weet wat er fout zou kunnen gaan? Waarom zou ik dat doen?"

En: "Ook heb ik vrienden, een zus, die met kanker te maken hebben gehad. Die moesten operaties ondergaan. Dan vraag je, je echt af: 'Waarom zou ik vrijwillig onder het mes gaan met verdoving?' Mijn punt is, het is allemaal zo gevaarlijk."NieuwsFilm