Algemeen

Komen er straks helemaal geen 'Star Wars'-films meer uit?

De toekomst ligt volgens bedenker George Lucas in streaming van series.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Volgende maand is The Mandalorian te zien op streamingdienst Disney+. Het is de eerste live-action serie in de franchise en als het aan bedenker George Lucas ligt ook meteen de eerste van een hele reeks. Sterker nog, volgens Lucas ligt de toekomst van de franchise die hij bedacht, maar waar hij zich niet meer mee bezig houdt, in series.

Dat vertelt Dave Filoni, die voor Lucasfilm onder meer de serie Star Wars The Clone Wars maakte tijdens een interview. Volgens Filoni heeft George Lucas vaker gezegd dat het straks tijd is voor een nieuwe Star Wars-franchise, waarin dan vooral series uitkomen.

Alleen nog series?
"We kunnen iets als Star Wars maken, omdat de technologie zich ontwikkeld heeft," vertelde Filoni. "Dat is een van de dromen die George [Lucas] had, toen ik met hem werkte aan Clone Wars. Hij vertelde toen al dat de toekomst in streaming lag en in episodische, serialized Star Wars, want dat is wat hem altijd beïnvloed had."

Disney+ zal in elk geval flink inzetten op streaming. Zo maakt men namelijk de komende tijd The Mandalorian, gevolgd door een serie rond Cassian Andor en daarna een serie rond Obi-Wan Kenobi. Afhankelijk van hoe daar op gereageerd wordt, zou de toekomst zomaar echt in streaming kunnen liggen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Het hangt af van de cijfers van Disney+

Paulusie

Avatar

Lijkt me vreemd, fims in bioskopen blijven bestaan, simpel er valt nog steeds meer dan genoeg geld mee te verdienen. Dat zal niet snel stoppen.

Chrisselshizzel

Avatar

Dag George . Disney is gek joh , die films halen nog steeds bakken met geld op. Alleen al al dat speelgoed kassa !! Mvg

Goku32

Avatar

Hahahahaahhahaahahaahahahahahahaahhahahahahahahaahaa. Natuurlijk wel duhh, de aankomende film gaat vet veel opbrengen, dan gaan ze echt wel meer star wars films maken hoor

Sunspot

Avatar

Misschien 1 a 2 series, maar wordt teveel allemaal. Liever gewoon SW films, 2 a 3 uurtjes relaxen en klaar.

Series zijn cool, kan veel vertellen, Westworld bijv, 1 grote verhaallijn, 1 lange film. Maar kost zoveel tijd man.

Daarom volg ik nauwelijks series, ben zwaar kieskeurig, puur om de tijd die het vergt, gewoon te veel haha

NieuwsFilm

meest populair