Komen er straks helemaal geen 'Star Wars'-films meer uit?

De toekomst ligt volgens bedenker George Lucas in streaming van series.

Volgende maand is The Mandalorian te zien op streamingdienst Disney+. Het is de eerste live-action serie in de franchise en als het aan bedenker George Lucas ligt ook meteen de eerste van een hele reeks. Sterker nog, volgens Lucas ligt de toekomst van de franchise die hij bedacht, maar waar hij zich niet meer mee bezig houdt, in series.

Dat vertelt Dave Filoni, die voor Lucasfilm onder meer de serie Star Wars The Clone Wars maakte tijdens een interview. Volgens Filoni heeft George Lucas vaker gezegd dat het straks tijd is voor een nieuwe Star Wars-franchise, waarin dan vooral series uitkomen.

Alleen nog series?
"We kunnen iets als Star Wars maken, omdat de technologie zich ontwikkeld heeft," vertelde Filoni. "Dat is een van de dromen die George [Lucas] had, toen ik met hem werkte aan Clone Wars. Hij vertelde toen al dat de toekomst in streaming lag en in episodische, serialized Star Wars, want dat is wat hem altijd beïnvloed had."

Disney+ zal in elk geval flink inzetten op streaming. Zo maakt men namelijk de komende tijd The Mandalorian, gevolgd door een serie rond Cassian Andor en daarna een serie rond Obi-Wan Kenobi. Afhankelijk van hoe daar op gereageerd wordt, zou de toekomst zomaar echt in streaming kunnen liggen.

NieuwsFilm

meest populair