Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) reageert op kritiek superheldenfilms

De acteur begrijpt het wel, maar ziet iets meer nuance in het verhaal.

Terwijl superheldenfilms de laatste jaren de miljarden binnen harken en de fans op de banken krijgen, heeft niet iedereen hier een positief woord voor over. Filmgrootheden als Martin Scorsese en Francis Ford Coppola lieten zich onlangs kritisch uit over dit type film, wat sindsdien op een hoop weerstand kan rekenen.

Het genre krijgt van de vedettes harde kritiek weinig met cinema en de kunstvorm van film te maken te hebben, met als enige doel een enorme winst maken. Ondanks dat menig acteur of maker in dit bekritiseerde genre respect heeft voor deze oude garde, namen velen het al op voor 'hun' genre. Volgende aan de spreektafel is Doctor Strange-acteur Benedict Cumberbatch.

Variatie
"Ik weet dat er de laatste tijd een hoop discussie is ontstaan dat deze filmreeksen alles overnemen", begint Cumberbatch zijn betoog. "De discussie is ontstaan nadat een paar uitmuntende filmmakers enkele opmerkingen plaatsten. Voor ons als acteurs is het echter fijn om deze variatie te hebben, aan beide zijdes van de filmbudgetten. Ik ben het ermee eens dat je niet slechts één type films in de bioscopen moet hebben. Hopelijk is dit momenteel toch niet het geval, want elk type filmmaker zou namelijk steun moeten krijgen", besluit de Marvel-acteur.

NieuwsFilm

meest populair