Garrett Hedlund (Tron) breekt los van de Ku Klux Klan in indrukwekkende trailer 'Burden'

Garrett Hedlund (Tron) breekt los van de Ku Klux Klan in indrukwekkende trailer 'Burden'

Drama met verder Forest Whitaker, Andrea Riseborough en Tom Wilkinson won in 2018 de publieksprijs van Sundance.

Het drama Burden gaat over een Ku Klux Klan-lid die met behulp van een alleenstaande moeder en een lokale dominee uit de racistische organisatie weet te stappen. De eerste trailer is nu te bekijken en ziet er indrukwekkend uit.


Het op waarheid gebaseerde Burden volgt Mike Burden, gespeeld door Garrett Hedlund (Tron, 2010). Mike is een opkomende leider binnen de Ku Klux Klan, maar dan wordt hij verliefd op een alleenstaande moeder. Om een gelukkig leven met haar op te bouwen, besluit Mike zichzelf los te rukken van de Klan.

Wraak
De Klan pikt dit uiteraard niet en wil wraak nemen op Mike. Daartoe besluit de Afrikaans-Amerikaanse dominee Kennedy (Forest Whitaker) hem, samen met z'n vriendin en haar zoon, in z'n huis te verwelkomen, te beschermen en te accepteren binnen zijn gemeenschap. Mike en Kennedy slaan de handen ineen om de aanvallen van de Klan te doorstaan.

Naast Hedlund en Whitaker bestaat de cast onder anderen uit Andrea Riseborough en Tom Wilkinson. Burden is een film van scenarist en regisseur Andrew Heckler, die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt.

De film ging begin vorig jaar al in première tijdens Sundance en kreeg zelfs de publieksprijs mee naar huis, maar wacht sindsdien op een reguliere bioscooprelease. Deze is voor de States inmiddels bekend: 28 februari 2020.

NieuwsFilm

meest populair