Lionsgate maakt film over de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte

Lionsgate maakt film over de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte

Een inspiratiebron voor talloze vrouwelijke astronauten!

Sally Ride was de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte en inspireerde een compleet nieuwe generatie dames om astronaut te worden. Haar levensverhaal wordt nu gebruikt voor een nieuwe speelfilm, Ride genaamd.

Ride was een van de achtduizend mensen die reageerden op een advertentie waarin werd gezocht naar vrijwilligers voor het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. In 1978 ging ze werken bij NASA, waar ze begon als lid van het grondpersoneel tijdens de tweede en derde Space Shuttle-missies: STS-2 en STS-3. Ook hielp ze met de ontwikkeling van de Canadarm.

De ruimte in
Op 18 juni 1983 werd ze dan eindelijk de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte, als crewlid van de Space Shuttle Challenger voor NASA's zevende Space Shuttle-missies: STS-7. Hoewel er inmiddels tal van vrouwelijke astronauten zijn, is de in 2012 overleden Ride vandaag de dag nog steeds de jongste Amerikaan ooit in de ruimte.

Ride wordt gemaakt door Jill Soloway, de bedenker van de tv-serie Transparent, en filmdistributeur Lionsgate. De film maakt gebruik van een scenario van Krystin Ver Linden, dat inmiddels al is herschreven door Cassie Pappas.

Ride heeft nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair