Floppen 'Solo' zorgde voor annuleren plannen rond 'Obi-Wan Kenobi'-film

Floppen 'Solo' zorgde voor annuleren plannen rond 'Obi-Wan Kenobi'-film

Het was nooit de bedoeling dat er een serie zou komen.

Disney+ brengt ons vermoedelijk in 2021 een live-action serie rond de welbekende Obi-Wan Kenobi. Minstens net zo bekend zijn de vele geruchten over een film rond het personage van acteur Ewan McGregor. Hij roept al jaren terug te willen keren als de befaamde Jedi en al jaren horen we verhalen over die mogelijkheid.

Nu blijkt dat de serie die aangekondigd is, lang niet altijd gepland was. In plaats daarvan was het altijd de bedoeling dat er een film zou komen rond Obi-Wan Kenobi. Het was eigenlijk de intentie om een film te maken. "Het was lang niet altijd de intentie om er een serie van te maken. In het begin in elk geval niet. Toen we het er net over hadden, lag dit niet in lijn der plannen, maar alles is zo sterk en zo snel veranderd."

Solo: A Star Wars Story
Ten grondslag aan de beslissing om van de Obi-Wan film een serie te maken, ligt vermoedelijk het feit dat Solo: A Star Wars Story danig flopte aan de box office. In plaats van de verwachte miljoenen, bracht de film net iets meer dan 350 miljoen dollar op en dat is veel te weinig. Daarmee kwam ook vroegtijdig een einde aan de plannen van Lucasfilm om meerdere live-actionfilms rond verschillende personages te maken.

Dat leidde dus tot veranderingen in de plannen die Lucasfilm had. Dat brengt ons nu tot het feit dat McGregor voor het eerst sinds 2005, toen Revenge of the Sith uitkwam, terugkeert als live-action Obi-Wan en dat doet in een serie. Die krijgt zes afleveringen van elk een uur, die zich acht jaar na de gebeurtenissen in die film afspelen.

NieuwsFilm

meest populair