Correctie: 'Maleficent' heeft 'Joker' toch verslagen aan Box Office!

Correctie: 'Maleficent' heeft 'Joker' toch verslagen aan Box Office!

De kwade heks wist de krankzinnige clown afgelopen weekend toch te verslaan.

Hoewel de voorlopige weekendcijfers toonden dat Joker wederom de koppositie had veroverd aan de Amerikaanse Box Office, blijkt Maleficent: Mistress of Evil er nu toch met de winst van door te gaan. Die Disney-film haalde namelijk net iets meer op.

Joker was afgelopen weekend toch niet de best presterende film. De film verkocht in zijn vierde weekend weliswaar alsnog veel kaartjes, maar die voor Maleficent: Mistress of Evil gingen net iets vaker over de toonbank.

De gecorrigeerde cijfers tonen namelijk dat het vervolg op Maleficent 19.369.877 dollar heeft opgehaald en Joker 19.248.035. Daarmee is het verschil tussen de twee films slechts 128.842 dollar. Met zo'n nipt verschil is het ook niet vreemd dat de eerste resultaten er net iets naast zaten.

Definitieve cijfers
Het is gebruikelijk dat de Box Office-cijfers die aan het eind van het weekend worden gepubliceerd op maandag worden gecorrigeerd. Dan hebben de studio's namelijk vaak pas de precieze opbrengsten in beeld. Hoewel deze correcties meestal niet tot verschuivingen leiden, kwam er hierdoor dit weekend dus wel een andere winnaar uit de bus.

NieuwsFilm

meest populair