R-rated 'Spawn'-film stap dichterbij na mega-succes 'Joker'?

R-rated 'Spawn'-film stap dichterbij na mega-succes 'Joker'?

Mag Todd McFarlane dan eindelijk zijn eigen strip op getrouwe manier verfilmen?

Het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden dat Todd McFarlane een deal sloot met Blumhouse Productions om een R-rated Spawn-film te maken. Toch is het sindsdien angstvallig stil geworden rondom het project. Volgens bedenker/regisseur Todd McFarlane zou dit door het enorme succes van Joker wel eens snel kunnen veranderen.

Tijdens een recent interview om het 301e deel van de stripreeks Spawn te vieren (waardoor de titel in het Guinness Book of World Records terechtkwam), werd McFarlane gevraagd naar de status van de langverwachte reboot. Hij zei er het volgende over:

"We blijven vechten voor de film. Ik moet mensen constant overtuigen dat er ook een plek is voor duistere, serieuze stripfilms. Er is behoorlijk wat verzet tegen dat type films. Sinds het succes van Joker, lijkt dit echter te veranderen. Opeens krijg ik telefoontjes van studio's over mijn R-rated Spawn film. Ik heb dus veel te danken aan Joker."

Jamie Foxx als Spawn
Nu Joker al bijna 900 miljoen dollar heeft opgebracht, is het niet geheel verrassend dat studio's plotseling brood zien in 'volwassen' superheldenfilms. McFarlane's wens om een film te regisseren over zijn eigen personage zou dus zomaar eens vervuld kunnen worden. De bedoeling is dat Jamie Foxx Spawn gaat spelen in de film, en Jeremy Renner te zien zal zijn als Twitch Williams.

NieuwsFilm

meest populair