Algemeen

Ook Al Pacino vindt het jammer dat 'The Irishman' een beperkte bioscooprelease kijgt

"In de bioscoop is het een hele andere ervaring".

door Wouter Drummen om 15:58 in Algemeen
Nog eventjes wachten en dan kunnen we eindelijk genieten van The Irishman. De nieuwe film van Martin Scorsese is tot nu toe extreem goed onthaald en wordt gezien als een van de grote kanshebbers op de Oscar(s). De film komt uit op Netflix, al zal deze ook in een handjevol bioscopen draaien. Al Pacino, die een van de hoofdrollen in de film speelt, liet zich hier recentelijk over uit.

''Als je iets op je televisie kijkt, kan je dat even op pauze zetten'' begint Pacino. ''In de bioscoop is het echter een heel andere ervaring, die je thuis niet kan krijgen. Ik was blij te horen dat The Irishman ook op het grote scherm te zien zal zijn, want ik denk dat je er in de bioscoop meer van kan genieten''.

Acteur Ray Romano, die ook in de film te zien is, zei het volgende: ''Aangezien de film op Netflix komt, zullen mensen voor wie cinema geen optie is er ook van kunnen genieten. Maar als er één argument is waarom de bioscoopervaring moet blijven bestaan, is het wel The Irishman. Persoonlijk ervaar ik zelf ook liever een film met publiek. Ook al ken je de mensen in de zaal niet, het zijn wel allemaal filmliefhebbers die hetzelfde voelen als jij''.

Kritiek
John Fithian, het hoofd van de Amerikaanse National Association of Theater Owners, vindt het echter een schande dat de film maar in een paar bioscopen te zien zijn: ''Het feit dat The Irishman slechts in een beperkt aantal zalen vertoond wordt, is een signaal naar filmmakers toe dat Netflix zelfs de films van een grootheid zoals Martin Scorsese geen grote bioscooprelease geeft''.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Al moet ik naar Parijs, deze film moet in de bioscoop gezien worden. Al is het maar omdat het de laatste in zijn soort is. Er is geen nieuwe De Niro, Pesci of Pacino. Om nog maar te zwijgen over de kwaliteit van films heden ten dage. Treurnis troef.

YadMedia

Avatar

Eindelijk normale films weer in bios ipv al die marvel en dc trash

Maanridder

Avatar

De schuld ligt toch echt bij de hebberige Scorcese en niet Netflix. Scorcese had voor deze film ook kunnen aankloppen bij Warner Brothers, Sony, Paramount, Universal, Disney, Lucasfilm of The Weinstein Company. Zo'n grootheid zouden ze nooit weigeren en de film zou in een bioscoop vertoond worden. Maar omdat Netflix hem meer betaalde, koos ie voor Netflix.

TwinsA

Avatar

Ik kijk er naar uit naar deze film. Zoals men zegt, zo’n films maken ze hedendaags niet veel meer, maar Disney zou deze nooit kopen. Ik had meer een WB verwacht, maar ben blij dat Netflix hem heeft, dan kan ik hem kijken zoveel ik wil Smiley face

donniebrasco

Avatar

@SeanDeNiro hier nog één! Moet en zal deze op 't grote doek zien.

ManWithHarmonica

Avatar

Je uitleg klopt niet geheel, Maanridder. Hoewel het onvoorstelbaar lijkt voor ons hier op dit forum, heeft een grootheid als Scorsese het soms bar moeilijk om zijn films gefinancierd te krijgen. Omdat ze wel altijd 'critically acclaimed' worden maar commercieel doorgaans geen potjes breken. Daarom dat hij zoveel keer in zee is gegaan met DiCaprio. Zijn naam hielp nl. mee deuren openen.

dondeestagb

Avatar

@maanridder. Ik heb juist gelezen (ik dacht ook op FT) dat geen enkele filmstudio hem wou hebben, en Scorcese daarom juist met netflix in zee is gegaan.

Sunspot

Avatar

Groot gelijk, dat is ook waarom die bioscoopervaring zo vet is, met de juiste films.

Hyenas

Avatar

@maanridder; als jij denkt dat een grote studio 200 miljoen gaat pompen in een 3 uur en 40 minuten film waar dialoog en personages centraal staan dan heb je het goed mis. Het blijkt maar weer aangezien iedere grote studio nee heeft gezegd tegen dit project. Verre van Scorsese's schuld.

Jaws

Avatar

Maanridder, hoe je er bijkomt dat Scorcese het om het geld heeft gedaan is me een compleet raadsel. geen enkele studio durfde het aan. Nee liever popcorn movies dan een echte film.
gelukkig draait hij bij ons wel in de bios. Dus ik zit er de 14e.

NieuwsFilm

meest populair