Ook Al Pacino vindt het jammer dat 'The Irishman' een beperkte bioscooprelease kijgt

"In de bioscoop is het een hele andere ervaring".

Nog eventjes wachten en dan kunnen we eindelijk genieten van The Irishman. De nieuwe film van Martin Scorsese is tot nu toe extreem goed onthaald en wordt gezien als een van de grote kanshebbers op de Oscar(s). De film komt uit op Netflix, al zal deze ook in een handjevol bioscopen draaien. Al Pacino, die een van de hoofdrollen in de film speelt, liet zich hier recentelijk over uit.

''Als je iets op je televisie kijkt, kan je dat even op pauze zetten'' begint Pacino. ''In de bioscoop is het echter een heel andere ervaring, die je thuis niet kan krijgen. Ik was blij te horen dat The Irishman ook op het grote scherm te zien zal zijn, want ik denk dat je er in de bioscoop meer van kan genieten''.

Acteur Ray Romano, die ook in de film te zien is, zei het volgende: ''Aangezien de film op Netflix komt, zullen mensen voor wie cinema geen optie is er ook van kunnen genieten. Maar als er één argument is waarom de bioscoopervaring moet blijven bestaan, is het wel The Irishman. Persoonlijk ervaar ik zelf ook liever een film met publiek. Ook al ken je de mensen in de zaal niet, het zijn wel allemaal filmliefhebbers die hetzelfde voelen als jij''.

Kritiek
John Fithian, het hoofd van de Amerikaanse National Association of Theater Owners, vindt het echter een schande dat de film maar in een paar bioscopen te zien zijn: ''Het feit dat The Irishman slechts in een beperkt aantal zalen vertoond wordt, is een signaal naar filmmakers toe dat Netflix zelfs de films van een grootheid zoals Martin Scorsese geen grote bioscooprelease geeft''.

NieuwsFilm

meest populair