Algemeen

Disneybaas Bob Iger reageert op Martin Scorsese's negatieve Marvel uitspraken

Hij hoopt dat ze het er eens samen over kunnen hebben.

door Wouter Drummen om 16:35 in Algemeen
Een tijdje geleden liet Martin Scorsese, regisseur van o.a. The Irishman, zich nog negatief uit over de Marvel-films, iets wat lang niet bij iedereen even goed in de smaak viel. Nu geeft ook Disneybaas Bob Iger zijn mening over het commentaar.

Hij is het duidelijk niet eens met Scorsese's opmerkingen: "Marvel maakt films, net zoals Martin Scorsese. En dat niet alleen. Marvel maakt goeie films, met goede regisseurs, acteurs, cameramensen, kostuumontwerpers, geluidsingenieurs, monteurs en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn allen getalenteerde en hardwerkende mensen, die films maken die overal ter wereld bioscoopgangers entertainen".

Meningsverschil
"Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat Martin Scorsese nog nooit een Marvel-film heeft gezien. Iedereen die er namelijk wél al een heeft gezien, zou dat soort uitspraken niet doen. Hoe dan ook, ik zou het er graag eens met hem persoonlijk over willen hebben tijdens een borrel!"

Scorsese kwam er recentelijk in een stuk voor The New York Times weer op terug: ''Marvel-films bevatten in mijn ogen geen revelaties, mysterie of emotioneel gevaar. Er staat niets op het spel. Ze moeten simpelweg voldoen aan een specifiek aantal vereisten en zijn variaties op een beperkt aantal thema's. Maar dat ze mij niet interesseren, heeft met mijn persoonlijke smaak te maken''.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Hoe dan ook, ik zou het er graag eens met hem persoonlijk over willen hebben tijdens een borrel!"

En dan? Uitleggen dat er moeite in Marvel films zit? Dat er veel mensen aan werken? Alsof Scorsese achterlijk is. Hij heeft gewoon zijn mening. Een mening is als een kontgat, iedereen heeft er wel eentje.
Als die Marvel al geen cinema vindt moet die eens films van Johan Nijenhuis bekijken.

Ang3l

Avatar

ALLE films zijn variaties op een beperkt aantal thema's, ook die van hem.

PRIME

Avatar

"Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat Martin Scorsese nog nooit een Marvel-film heeft gezien. Iedereen die er namelijk wél al een heeft gezien, zou dat soort uitspraken niet doen."

Lol?

Solid

Avatar

Ik heb niets tegen Marvel films, maar ik begrijp Scorsese volledig. Waarom dat dit dan zo opgeblazen wordt, is voor mij een raadsel... Alhoewel, de meeste mensen zijn tegenwoordig dramaqueens...

CassidyButch

Avatar

Er is maar één goede film die Marvel heeft gemaakt en dat is echter the winter soldier

Bobby Peru

Avatar

Storm in een glas water.

donniebrasco

Avatar

@Solid, P'sies!(ik heb niks met Marvel).

NieuwsFilm

meest populair