Disneybaas Bob Iger reageert op Martin Scorsese's negatieve Marvel uitspraken

Hij hoopt dat ze het er eens samen over kunnen hebben.

Een tijdje geleden liet Martin Scorsese, regisseur van o.a. The Irishman, zich nog negatief uit over de Marvel-films, iets wat lang niet bij iedereen even goed in de smaak viel. Nu geeft ook Disneybaas Bob Iger zijn mening over het commentaar.

Hij is het duidelijk niet eens met Scorsese's opmerkingen: "Marvel maakt films, net zoals Martin Scorsese. En dat niet alleen. Marvel maakt goeie films, met goede regisseurs, acteurs, cameramensen, kostuumontwerpers, geluidsingenieurs, monteurs en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn allen getalenteerde en hardwerkende mensen, die films maken die overal ter wereld bioscoopgangers entertainen".

Meningsverschil
"Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat Martin Scorsese nog nooit een Marvel-film heeft gezien. Iedereen die er namelijk wél al een heeft gezien, zou dat soort uitspraken niet doen. Hoe dan ook, ik zou het er graag eens met hem persoonlijk over willen hebben tijdens een borrel!"

Scorsese kwam er recentelijk in een stuk voor The New York Times weer op terug: ''Marvel-films bevatten in mijn ogen geen revelaties, mysterie of emotioneel gevaar. Er staat niets op het spel. Ze moeten simpelweg voldoen aan een specifiek aantal vereisten en zijn variaties op een beperkt aantal thema's. Maar dat ze mij niet interesseren, heeft met mijn persoonlijke smaak te maken''.

NieuwsFilm

meest populair