Featured

Hoe keert Palpatine terug in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Hoe is het precies mogelijk om terug te komen?

door Jim Pedd om 23:39 in Featured
Er is nog heel weinig bekend over Star Wars: The Rise of Skywalker. Regisseur J.J. Abrams past zoals gebruikelijk zijn mystery box toe in de marketing en laat ons daarmee zoveel mogelijk in het duister. Details en onthullingen hoeven we pas te verwachten als de film er straks definitief is.

Wat we wel weten is dat Palpatine (Ian McDiarmid) straks terug is. Daarmee weten we ook zeker dat hij de echte superschurk is in de volledige negen films durende cyclus die rond de Skywalker-familie is gemaakt. Maar goed. Over zijn terugkeer weten we dan weer opvallend weinig. Toch kunnen we dankzij Screen Rant al het een en ander zeggen.

Revenge of the Sith
De eerste hint vindt de site in Star Wars: Revenge of the Sith, waarin Anakin en Palpatine een uitgebreid gesprek voeren over Darth Plagueis, de man waarvan we later leerden dat hij ooit de meester van Palpatine was. Plagueis zou een obsessie hebben gehad met de dood en uiteindelijk zo machtig te zijn geworden dat hij ervoor kon zorgen dat niemand om hem heen het leven liet.


Uiteindelijk was, en daarin ligt de tragiek van het verhaal van Plagieus, het Palpatine die een einde aan het leven van zijn meester maakte. Maar de geheimen van zijn leermeester zou hij wel met zich mee hebben genomen. En daarom kan hij dan ook terugkeren in deze negende film, ondanks zijn ogenschijnlijke dood in Star Wars: Return of the Jedi.

Een staat van zijn veranderen
Het klinkt wat filosofisch en ergens is het dat ook wel. Sith kunnen in de mythologie van de franchise de staat van zijn van mensen veranderen. Op de Sith-thuiswereld Moraband staat een mysterieus stenen beeld op een klif. Dat beeld is verbonden aan de Sith Ry Nymbis, de leerling van Darth Caldoth. Hij wilde zijn meester doden en dus begon hij zich te verdiepen in oude Sith-rituelen. Een van die rituelen bracht Nymbis bij een Force-techniek die hem ertoe in staat zou stellen levende wezens te veranderen in materie. Hij wilde dat op zijn meester uitproberen, maar Caldoth wist wel beter dan zijn leerling te vertrouwen en saboteerde het geheel. Daardoor veranderde Nymbis voor eeuwig in een standbeeld; helemaal bewust, maar niet ertoe in staat om te bewegen.


Dan is er het ogenschijnlijk losstaande feit dat Palpatine als Keizer ervoor zorgde dat elk van zijn troonzalen precies op dezelfde manier gebouwd werd. Door die specifieke opzet kon hij zijn energie bundelen en uiteindelijk zijn eigen leven redden. Maar Palpatine schijnt daar wel hulp bij nodig re hebben en dat brengt ons tot het volgende punt.

Hulp nodig
De trilogie Aftermath van Chuck Wendig biedt de nodige achtergrond voor de nieuwe trilogie. In een van zijn boeken volgen we Sith-cultist Yupe Tashu. Hij was ooit een adviseur van de Keizer en ervan overtuigd dat zijn meester terug zou keren uit de dood. Niet iedereen gelooft hem, maar hij kon uiteindelijk wel een deel van een ritueel uitvoeren waarmee zijn meester terug zou kunnen keren. Hij vond zelf echter de dood tijdens het ritueel doordat iemand anders hem verraadde.


De theorie is dat Palpatine vooral hulp nodig zou hebben om terug te keren. Hij heeft iemand nodig wiens lichaam hij kan gebruiken om weer in levende lijve terug te zijn. Daarom hebben we Palpatine ook nog niet gezien en lijkt zijn troon leeg te zijn in de trailers van The Rise of Skywalker. De schurk heeft nog geen lichaam en niemand heeft het ritueel uitgevoerd waarmee hij terug kan keren. Dat zal natuurlijk veranderen en dan is het aan Rey om hem te doden.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Zolang hij maar echt terug is en niet terug is in de vorm van force Ghost. Het liefst zie ik hem met cybernetics maar clone zou ik ook wel oké vinden

Ereptile

Avatar

Ik vind het ergens wel jammer dat ze Palpatine terug brengen... Waarom? Wat is het nut, anders dan weer een acteur/personage terughalen omdat die populair was in de andere Star Wars films?

MovieMaster2

Avatar

Het zou geweldig zijn als Luke er nog was om het tegen palpatine op te nemen

chefry1983

Avatar

Weer een poging om een oud personage terug te halen. Hopeloos. Straks zien we jar jar binks nog verschijnen.

Sunspot

Avatar

Ben blij dat Sidious terug keert, aan 1 kant wel nodig na dat gekloot met Snoke haha.

Maar sowieso, vet karakter, verweven met de Skywalkers, dus de ideale schurk

GinoD240

Avatar

Hoe ze m terug brengen??? Op een lopertje....hierbij denk ik even terug aan die spinnen , in Jabba's Palace.

GinoD240

Avatar

Volgens geruchten ( beweerde leaks) , zouden ze van Rey...Palpatine's kleindochter gemaakt hebben....bron is terug te vinden in verschillende YouTube channels....Palpatine zou alleen terug zijn om die connectie met Rey te maken en haar op een gegeven moment via the Dark Side te hypnotiseren d.m.v. een voorwerp, daarin zou dan tevens ook een hint naar de oorsprong van de Sith moeten zitten . Te ver gezocht????Wie zal het zeggen...wie weet , dat daar nog iets van te maken is geweest...daar ben ik nog wel een beetje nieuwsgierig naar ...al is t maar vrij weinig

centr1no

Avatar

chefry1983 "Weer een poging om een oud personage terug te halen. Hopeloos. Straks zien we jar jar binks nog verschijnen."
Jar Jar was een Sith lord en niemand zag dat aankomen. Het is vreselijk jammer dat Lucas is gezwicht door alle kritiek op het karakter en hem in de latere films op de achtergrond heeft gezet.

Ereptile "Ik vind het ergens wel jammer dat ze Palpatine terug brengen... Waarom? Wat is het nut, anders dan weer een acteur/personage terughalen omdat die populair was in de andere Star Wars films?"
Hoezo wat is het nut? Er moet toch een 'achter de schermen aan de touwtjes trekkende' bad guy zijn? Kylo is een labiele puppet en Snoke is weg.
Verrassing. Er is er nog één.

Naar mijn idee zit er in TFA en TLJ geen enkele verwijzing naar deze op handen zijnde terugkeer van Palpatine en is hij er voor deze derde film in ge-reïncarneerd om de 'oude' fans weer nieuwsgierig te krijgen.
Ik hoop serieus dat TROS niet eindigt met een trio-gevecht tussen Kylo, Rey en Palpi.

RoberPaulsen

Avatar

Op zich een vrij logische verklaring als je naar die scène kijkt. Zelfs als je Rogue One kijkt zie je dat TLJ naar dingen verwijst uit die film

Goku32

Avatar

Ik vind alleen het eerste voorbeeld leuk klinken. Al de andere klinken zo gaar al dog shit, en de laatste zou echt heel erg slecht zijn, als ze deze kant op gaan met Palpetine,

Goku32

Avatar

Coola, alleen wel Palpetine zelf of een clone inderdaad, niet dat hij het lichaam over neemt van een charachters of zo. Want dan loop ik gelijk de zaal uit

GinoD240

Avatar

Ik zou het een pracht twist vinden , dat Kylo Ren degene is die Palpatine uit eindelijk "definitief " ombrengt en niet Rey.

GinoD240

Avatar

Mocht Rey inderdaad de kleindochter zijn.....en de film eindigt met een Dark Side Rey, zonder dat iemand daar vermoedens van heeft....wat een open einde zou betekenen.Rey zou dan in feite bezeten zijn door Palpatine.

NieuwsFilm

meest populair