Algemeen

Acteur C-3PO teleurgesteld in nieuwe 'Star Wars' en verdient George Lucas alsnog een Oscar?

Acteur Anthony Daniels vindt van wel.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De rol van Anthony Daniels' C-3PO lijkt op basis van de trailers voor Star Wars: The Rise of Skywalker groter te worden dan zijn aandeel in de twee voorgaande Star Wars-vervolgfilms bij elkaar. De acteur over een Oscar voor STar Wars-bedenker George Lucas en zijn rol als C-3PO in de vervolgreeks.

"De Academy kan heel snobistisch zijn en dat is bijna vanzelfsprekend. En George is geen Hollywood-type. Het is een beetje van 'als je onze groep niet leuk vindt, dan hoor je ook niet in onze groep'." aldus Daniels tegenover The Sun. "Ik maakt me echt pissig dat George nooit een Oscar heeft gewonnen, alleen voor zaken als speciale effecten en dat soort dingen. George verdient meer dan dat."

Veel teleurstelling bij huidige films
Tegenover Express Online laat hij weten hoe hij zich voelt over de rol van C-3PO in de huidige Star Wars-vervolgreeks:


"Ik weet dat het de laatste tijd bijzonder moeilijk voor hem (Mark Hamill) is geweest, omdat de nieuwe films hem niet veel te doen hebben gegeven. Ik herken dat zeker. In deze nieuwe films voelde ik me als tafeldecoratie. En dat is moeilijk omdat ik vind dat dit personage zoveel meer waard is. Maar ik begrijp dat het een hele film is en geen solofilm over C-3PO. Dit is gewoon persoonlijke teleurstelling. Ik krijg betaald of hij iets doet of niet, maar het zou fijn zijn als hij een doel zou hebben."

Hoe het C-3PO zal vergaan in The Rise of Skywalker zien we vanaf 18 december!

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Als ze bij Terminator ook ieder voorgaand deel negeren, moet dat bij Star Wars vast ook wel lukken. Als we straks net doen of 7 t/m 9 niet meer bestaan, kunnen ze misschien een vervolg schrijven wat wel het bekijken waard is.

ThysRomani

Avatar

Ik snap hem. en verdorie, ik ben het met hem eens op alle fronten. Het hele Star Wars gebeuren begon eigenlijk met die 2 droids, die in die zandbak zijn gestrand. Heerlijk om te zien.

Bij de rest is het idd tafeldecoratie.

Master Of Films

Avatar

Soms wordt Lucas wel iets teveel op een voetstuk neer gezet. Men moet wat realistischer gaan bekijken.

Lucas is niet bepaald geen goeie acteerregisseur. Dat bewijst zich vooral in A New Hope, The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Daartegen was hij wel de perfecte regisseur voor THX 1138. Die film moest het juist niet hebben van een goeie acteerregisseur. Smiley face

Lucas was ook goed als schrijver voor A New Hope en diens verdere verloop van het verhaal. Dat is eigenlijk het beste credit die hem kan geven voor deze Star Wars film. Maar in feite werd A New Hope een klassieker dankzij Paul Hirsch & Marcia Lucas (ex vrouw van George). Jammer dat deze mensen niet vaak de credit krijgen die ze verdienen voor A New Hope.

ThysRomani "Het hele Star Wars gebeuren begon eigenlijk met die 2 droids, die in die zandbak zijn gestrand."
Wat in feite niet eens orgineel was, maar dan moet je wel het werk van Fritz Lang & Kurosawa gezien hebben Smiley face

bigmichiel

Avatar

Huh, wat heeft lucas gedaan dat een oscar verdiend? Star Wars is gewoon vermakelijke pulp maar geen hoogstaande cinema.

PRIME

Avatar

^
Pardon?
Misschien ben je 15 jaar oud en snap je de significantie niet van A New Hope in 1977, maar die eerste trilogie blijft een mijlpaal in de geschiedenis van cinema.

OT: Kunnen die zeikacteurs nou eens kappen. Waarvoor maak je dit soort statements? Hamill ook. Je tekent voor een film, je verdient er goed aan, maar je wilt het niet dus ga je achteraf zeiken terwijl je zakken al gevuld zijn.

Wellicht zijn het niet de nieuwe films die het verpesten, maar de oude rotten. Werk er dan niet aan mee.

Malloy de Beer

Avatar

Lucas verdient alle credits die hij krijgt niet eens, laat staan een Oscar.
Die man is een grote mazzelaar, credits krijgen van twee overleden regisseurs en een heel leger aan techneuten en schrijvers.
Zonder hun hadden we nu niet eens meer geweten wie George Lucas is.

Gandolfini

Avatar

Sorry hoor, stelletje trutjes. George Lucas is de bedenker van Star wars. Dat er allerlei invloeden zijn geweest is allang bekend.

Malloy de Beer

Avatar

@Gandolfini
Zeg dat maar tegen Lucas, want die man heeft een veer in zijn reet.

ThysRomani

Avatar

@Master Of Films: Ik kan niet anders dan met gepaste schaamte bevestigen dat ik het werk van Fritz Lang & Kurosawa tot op heden niet heb gezien. Je bent daadwerkelijk een Master of Films, Master Of Films.

Qua Lucas geef ik je zeker gelijk qua regie, A New hope uitgezonderd (voor die tijd toch redelijk revolutionair te noemen, maar dat komt ook door het hele Science Fiction idee). Bij de overige Star Wars films ging het hem niet helemaal voor de wind. .

centr1no

Avatar

Master Of Films "Wat in feite niet eens orgineel was, maar dan moet je wel het werk van Fritz Lang & Kurosawa gezien hebben"
Tjsa. In discussies over originaliteit en invloeden in films heb je met het noemen van Akira Kurosawa vaak wel het laatste woord.
Maar Star Wars is sowieso een samenraapsel van een heleboel verschillende invloeden, van strips tot muziek. Net zoals bijv. Harry Potter of Kill Bill en nog vele, vele anderen dat zijn. Het doet niks af aan de beleving van de films.

Verdient Lucas een Oscar voor regie of schrijven? Nee.
Lucas heeft wel degelijk iets bijzonders gedaan met de eerste Star Wars film. De mensen die dit niet weten of snappen dienen wat meer te lezen over hoe die film tot stand is gekomen en waarom hij in die tijd bijzonder was.
Maar daar is geen Oscar voor.
PRIME " Kunnen die zeikacteurs nou eens kappen. Waarvoor maak je dit soort statements? Hamill ook. Je tekent voor een film, je verdient er goed aan, maar je wilt het niet dus ga je achteraf zeiken terwijl je zakken al gevuld zijn."
Waar zegt Daniels (of Hamill) dat hij het niet wil? En je weet dat de acteurs voor de films hebben getekend voordat ze het script hebben gezien? Er was, zoals ondertussen bekend zou mogen zijn, niet eens een globale verhaallijn bekend voor de 2e of 3e film.
Hamill heeft wel degelijk recht van spreken.
Heeft een hoop moeite moeten doen om af te vallen, in conditie te komen en verwacht Luke Skywalker te spelen, wordt vervolgens naar een eiland gevlogen voor opnames voor de 2 seconden dat hij in TFA te zien is om vervolgens weer een jaar niks te doen. En toen hij uiteindelijk het script voor TLJ kreeg en zag wat de schrijvers met zijn karakter (en de rest van de film) hadden gedaan.... En dan ook nog verplicht positief moeten zijn van Disney.
En ik kan me ook best voorstellen dat als je als C-3PO alleen in de film zit omdat je nu eenmaal ook in alle andere zat en je rol net zo goed door een animatronic uit het pretpark gedaan had kunnen worden, je enigzins teleurgesteld bent.
En Daniels zegt zelf al "Dit is gewoon persoonlijke teleurstelling. Ik krijg betaald of hij iets doet of niet, maar het zou fijn zijn als hij een doel zou hebben.".

Master Of Films

Avatar

centr1no "Tjsa. In discussies over originaliteit en invloeden in films heb je met het noemen van Akira Kurosawa vaak wel het laatste woord."
Het is de herkenbaarheid Smiley face Tevens heeft Lucas niet onder stoelen of banken gestoken dat hij een grote fan is van Kurosawa.

23VDV23

Avatar

Daniels overschat in mijn ogen de rol van C3PO een heel klein beetje. Ja, het is een belangrijk en iconisch personage, maar ook een bijpersonage/comic-relief. Altijd geweest. Hij wordt ook als dusdanig gebruikt en in The Last Jedi was hij bijvoorbeeld alweer meer aanwezig dan in The Force Awakens. Daarnaast is het na verloop van tijd wellicht aardig als George Lucas van The Academy een prijs krijgt voor zijn verdiensten aan de film-industrie, maar een individuele prijs als regisseur is toch veel te hoog gegrepen voor die man. Want uiteindelijk bleek wel dat het helemaal geen beste regisseur was en dat de originele Star Wars film er vooral zo goed uit kwam doordat hij noodgedwongen naar anderen moest luisteren en hulp moest inroepen van inderdaad bijvoorbeeld getalenteerde(re) editors.

ExtraDip3000

Avatar

C3PO en R2D2 zijn toch wel de meest iconische personages in de franchise, van ANH tot TCW series.

Hopelijk laten ze hem heel in episode 9.

NieuwsFilm

meest populair