Video: Mark Hamill reageert op eigen 'Star Wars'-auditietape

Video: Mark Hamill reageert op eigen 'Star Wars'-auditietape

Met de nodige zelfspot en wat kleine steekjes richting George Lucas.

De laatste jaren is Mark Hamill steeds meer terug in de spotlights gekomen. Met dank aan zijn gevoel voor humor kan hij sindsdien op voldoende animo rekenen van de fans. Nu kijkt hij met de nodige zelfspot de auditietape terug die voor zijn bekendheid zou zorgen.

Hamill is dan ook met name bekend als Luke Skywalker uit de Star Wars-reeks. Daarbuiten heeft hij wel nog enkele rollen gehad, maar niets dat in de buurt kwam van die iconische rol. Enkel zijn stemwerk van The Joker in de nodige animatiefilms, serie en games leverde hem een tweede glansrol op. Voor een goed doel nam hij nu een video op waarbij het commentaar geeft op de auditietape voor de rol van Luke Skywalker.

Geen blad voor de mond
Het is geen publiek geheim meer dat de acteur de laatste jaren erg uitgesproken is. Zo was hij openlijk kritisch over The Last Jedi, waarin hij twee jaar geleden nog als Luke te zien was. Net zo kritisch is hij over zijn eigen auditietape die hem ooit de rol won. "Harrison Ford is veel beter in de auditietape dan ik, terwijl hij niet eens in beeld is", grapt de acteur onder andere. Ook George Lucas krijgt middels wat sarcasme wat kritiek. "Hoe de naam van een personage uitgesproken wordt maakte hem niets uit, dat zijn natuurlijk ook maar details", sneert Hamill lichtelijk.



NieuwsFilm

meest populair