Blu-ray

Blu-ray review 'Skin' met Jamie Bell als White Power-skinhead

Zeker een must see voor liefhebbers van dit soort drama's.

door Bram de Groot om 20:05 in Blu-ray
Regie: Guy Nattiv | Cast: Jamie Bell (Bryon "Pitbull" Widner), Vera Farmiga (Shareen Krager), Danielle Macdonald (Julie Price), Mike Colter (Daryle Lamont Jenkins), Bill Camp ( Fred "Hammer" Krager), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Bioscooprelease: Geen

Deze film is eigenlijk best opvallend en dan niet alleen door het American History X-tintje. De film is namelijk geregisseerd door Guy Nattiv, de winnaar van de Oscar voor Beste korte film in 2019 voor zijn korte film Skin. De lange film Skin verscheen enkele maanden daarna, maar wist jammer genoeg minder indruk te maken. Beide films behandelen een doorlopend actueel onderwerp: racisme, maar ook de kans dat mensen op hun mening terugkomen. Jamie Bell heeft in de speelfilm de hoofdrol als de White Power-skinhead Pitbull.

In de States debuteerde de film tijdens het Toronto International Film Festival, maar van een grootse release kwam het niet. Midden dit jaar verscheen de film in een zeer beperkt aantal Noord-Amerikaanse theaters waar ruim een ton in dollars werd opgehaald. En dit ondanks een sterk ontvangst, met 78% op Rotten Tomatoes, met een 6.72/10 als gemiddelde beoordeling.


Afscheid nemen van "White Power"

In Skin is de beruchte skinhead Byron Widner door de FBI een van de meest gezochte mannen in Amerika. Hij is van top tot teen getatoeëerd met "White Power"-symbolen, die hij verdiend heeft met racistische haatmisdrijven. Wanneer hij echter Julie en haar drie dochters ontmoet zorgt zijn nieuw verantwoordelijkheidsgevoel als partner en stiefvader ervoor zijn oude ideeën achter zich te laten en te breken met de bende waartoe hij behoorde. De bende weigert zijn vertrek te aanvaarden en bedreigt hem met de dood. In ruil voor bescherming en het verwijderen van de tatoeages, helpt Widner de FBI door de symbolen op zijn lichaam te ontcijferen en zo zijn oude bendeleden te laten arresteren.

Blu-ray uitgave: Skin

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461876591 | Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Skin zit vastgeklikt in een zwarte Blu-ray keepcase. De voorkant toont de flink getatoeëerde Bell en er wordt duidelijk dat ook de korte film Skin is toegevoegd. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De weergave van deze HD-schijf van The Searchers is ruim voldoende met een zeer scherp beeld en een mooie filmische afwerking. De kleuren zijn natuurlijk en er is een lichte ruislaag. Dit is duidelijk niet een standaard Hollywood-blockbuster, maar dat maakt de kijkervaring duidelijk niet minder indrukwekkend. De geluidstrack is simpel, maar effectief DTS-HD 5.1 met muziek via Dan Romer, bekend van Beasts of No Nation en Beasts of the Southern Wild.

Bonusmateriaal

Om beide films te verenigen heeft The Searchers besloten ook de korte film Skin op de schijf te zetten en dat is voor de liefhebbers een prima en eigenlijk enige juiste toevoeging. Erg netjes gedaan! Hieronder de trailer voor de korte film:


Heb jij Skin gezien, en wat vond je er dan van? En ben je dan van plan om deze film nog een keer te kijken?

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Klinkt goed, zien!

NieuwsFilm

meest populair