Algemeen

'Je moet Disney+ hebben om het Marvel Cinematic Universe volledig te snappen'

Kevin Feige is duidelijk: series en films geven complete plaatje.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Ben je fan van het Marvel Cinematic Universe en ben je blij dat je de reeks kunt volgen op basis van zo'n drie films per jaar? Dan heb je vanaf eind 2020 dikke pech. Je moet namelijk Disney+ hebben om het complete plaatje van Phase 4 en verder te begrijpen.

Dit heeft Marvel Studios-baas Kevin Feige gezegd in gesprek met Bloomberg. "Als je alles in de toekomstige Marvel-films wilt begrijpen, dan heb je waarschijnlijk een Disney+ abonnement nodig," aldus Kevin Feige. "Gebeurtenissen uit de series komen terug in de aankomende films zoals Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Scarlet Witch zal een hoofdpersonage in die film zijn." Ook de serie rond Loki zal op die film aansluiten. "Ik weet niet zeker of we dat eerder hebben bevestigd, maar dat zal zo zijn," volgens Feige.

Phase 4 wordt groots!
Met zes films en vijf series in twee jaar is Phase 4 indrukwekkend te noemen. Er verschijnen films rond Black Widow, Eternals, Shang-Chi, Doctor Strange, Spider-Man en Thor. De series zoomen in op Falcon en de Winter Soldier, Scarlett Witch en Vision, Loki en Hawkeye. En dan is er de animatieserie What if...?.

Ook over Phase 5 wordt steeds meer duidelijk. Films rond Blade, Black Panther, Ant-Man 3 en Guardians of the Galaxy gaan op zeker in die reeks verschijnen en er zijn series gepland over She-Hulk, Ms. Marvel en Moon Knight.


Alle bevestigde MCU-films & series per jaar!
2020 | 2021 | 202223 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pietjebam

Avatar

And so it begins, het einde van het MCU

Rafael11

Avatar

Geloof niet dat ze de series zo erg aan de films gaan verbinden om de verhaallijn van de films te kunnen snappen. Dat kan gewoon niet, dat weten ze vast wel. Denk eerder dst Feige z'n shows weer ann het ophypen is, daar is ie heel goed in.

En zo moeilijk moet het niet zijn om die series ergens te kunnen downloaden.

KekeBaas

Avatar

Sick, Blade Runner in het MCU.

chefry1983

Avatar

Jammer dan voor mij. Ik neem geen Disney+
Dan moet ik maar de samenvattingen downloaden en lezen om bij te blijven

ThysRomani

Avatar

Nee hoor, je moet Spotnet hebben om het hele MCU te snappen.

Bluemeister

Avatar

De series zullen echt niet essentieel zijn voor de films, Kevin Feige is daar slim genoeg voor...

Popcultuurfreak

Avatar

Uh ja hoor. Nee dank je.
Zal vast als agents of shield of netflix zijn.
Oh ja dit gebeurde in een film en woah ik ben geen god met een hamer ofzo LOL

Master Of Films

Avatar

Pietjebam "And so it begins, het einde van het MCU"
Dat was het al, met SJW Brie Larson en haar Captain Mary Sue. Smiley face

Ang3l

Avatar

T zal allemaal wel meevallen hoor. T is geen Rocket science ;)

fletcher

Avatar

@Master Of Films
Wat een onzin! Ik heb zelf ook niks met het gedrag van Brie Larson en haar film, maar om te stellen dat zij het einde is van het MCU is een krankzinnige overdrijving.

Sunspot

Avatar

Ja, voor de fanboys misschien

Master Of Films

Avatar

Zo te lezen is onze fletcher niet bekend met sarcasme Smiley face

Rickb

Avatar

Laatste spiderman gezien het was niet meer zo geweldig. De laatste 2 Avenger films was zoveel spektakel dat Spiderman alleen minder leuk is. Maar dat is mijn smaak. Dus mcu hoeft niet zo nodig meer. En er komt toch reclame op Disney+

Artificialis

Avatar

Het aanbod aan series is al zo belachelijk hoog dat je überhaupt niet van het publiek kunt verwachten dat ze alle superheldenseries ook nog eens gaan bijhouden.

Parisan

Avatar

Hoezo dikke pech? Ik heb mijn jaarabonnement al besteld, voornamelijk voor de gewone Disney producties en Star Wars. Dan zijn de Marvel series gewoon een leuke extra, dus goed nieuws voor mij.

247movies

Avatar

Serieus? Blade runner. 8uur staat het artikel online en nog niemand van de redactie is deze belachelijke fout opgevallen ????

Jeroen Pasman

Avatar

Als ze dit écht gaan doorzetten gaan mensen vanzelf afhaken. Ik ga me niet verplicht ergens op abonneren om het verloop van een fase te kunnen "snappen". Ik geloof sowieso dat het MCU over z'n hoogtepunt heen was na de gebeurtenissen In Avengers 4. Gaat de rest alléén maar over Captain Marvel en de Kree dan zal dat toch stukken minder aanslaan dan de gebeurtenissen rond de Infinity Gauntlet verwacht ik.
Ik vind het inderdaad wel, zoals eerder benoemd, een brug te ver om meteen het einde van het MCU te verwachten. Ik kijk alléén naar mijn eigen voorkeur. Ik vond Captain Marvel niks aan, en nogmaals : Gaat de rest van het MCU voornamelijk over haar en over de Kree dan heb ik het gauw gezien.

SunChaser

Avatar

Beste Bob Iger,

Ik
moet
helemaal
niets

SunChaser

Avatar

Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel YouTube kanalen waar series en films van minuut tot minuut worden geanalyseerd

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Buiten een paar films waar ik nog naar uitkijk (Dr. Strange 2, Spidey 3,...) heb ik altijd gezegd dat ik enkel ging volgen tot het einde van de Infinity Saga. Die is nu ten einde dus al de rest is nu voor mij niet meer van belang. Ik zal niet meer voor elke MCU film naar de cinema gaan, en of ik Disney+ ga nemen is al helemaal de vraag. Enkel The Mandalorian doet me daartoe neigen en dat is niet genoeg.

Maanridder

Avatar

Geld, geld, geld, uitmelking, uitmelking en dan worden ze kwaad als Scorcese en Coppola ze geen cinema en troep noemen.

GreenHornet

Avatar

Je moet niks maar weer een reden om MCU links te laten liggen.

Pepej

Avatar

Zou t echt nodig zijn ja?...
Met een beetje gemiddelde intelligentie kan je hier en daar wel wat invullen, of het ter kennisgeving aannemen.
Lijkt me sterk dat je dusdanig in verwarring raakt dat je een MCU film niet meer kan volgen, en je met dermate grootte vraagtekens achterblijft dat je alsnog je abonnement neemt.

NieuwsFilm

meest populair