Voorlopig geen nieuwe 'Star Wars'-films meer

Voorlopig geen nieuwe 'Star Wars'-films meer

De franchise gaat voorlopig even met pauze.

Bob Iger, de CEO van Disney, laat weten dat de Star Wars-franchise voorlopig niet terugkeert in de bioscopen. Als The Rise of Skywalker te zien is, vormt dat voorlopig even het einde. Er werd al een discussie gevoerd over de vraag wat te veel Star Wars is en met het vlak na elkaar uitkomen van The Last Jedi en Solo hebben we een antwoord op die vraag.

Disney had uiterst ambitieuze plannen voor het Star Wars-universum. Niet alleen werden er drie nieuwe films toegevoegd aan de Skywalker-saga, ook besloot men spin-offs uit te brengen. Solo was echter een flop, waarna men besloot een andere aanpak voor de franchise te hanteren. Er werd meer gericht op live-action series, die uit zouden moeten komen op streamingdienst Disney+. Die strategie wordt nu dus bevestigd door de hoogste baas van de filmstudio.

Heel veel series
Bob Iger vertelde volgens journalist Brent Lang dat de franchise voorlopig even weg is. Dat wil niet zeggen dat er niet gewerkt wordt aan nieuwe films, want Rian Johnson en Kevin Feige mogen wel gewoon doorwerken aan hun films. Tegelijk spelen series wel een hele belangrijke rol in de toekomst van Star Wars.

Vanaf 14 november is The Mandalorian te zien op Disney+, gevolgd door een serie rond Obi-Wan Kenobi en eentje rond Cassian Andor. Kortom: minder films, maar meer series.

NieuwsFilm

meest populair