Algemeen

Voorlopig geen nieuwe 'Star Wars'-films meer

De franchise gaat voorlopig even met pauze.

door Jim Pedd om 11:17 in Algemeen
Bob Iger, de CEO van Disney, laat weten dat de Star Wars-franchise voorlopig niet terugkeert in de bioscopen. Als The Rise of Skywalker te zien is, vormt dat voorlopig even het einde. Er werd al een discussie gevoerd over de vraag wat te veel Star Wars is en met het vlak na elkaar uitkomen van The Last Jedi en Solo hebben we een antwoord op die vraag.

Disney had uiterst ambitieuze plannen voor het Star Wars-universum. Niet alleen werden er drie nieuwe films toegevoegd aan de Skywalker-saga, ook besloot men spin-offs uit te brengen. Solo was echter een flop, waarna men besloot een andere aanpak voor de franchise te hanteren. Er werd meer gericht op live-action series, die uit zouden moeten komen op streamingdienst Disney+. Die strategie wordt nu dus bevestigd door de hoogste baas van de filmstudio.

Heel veel series
Bob Iger vertelde volgens journalist Brent Lang dat de franchise voorlopig even weg is. Dat wil niet zeggen dat er niet gewerkt wordt aan nieuwe films, want Rian Johnson en Kevin Feige mogen wel gewoon doorwerken aan hun films. Tegelijk spelen series wel een hele belangrijke rol in de toekomst van Star Wars.

Vanaf 14 november is The Mandalorian te zien op Disney+, gevolgd door een serie rond Obi-Wan Kenobi en eentje rond Cassian Andor. Kortom: minder films, maar meer series.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThaBEN

Avatar

Disney:
Mensen verliezen interesse want er komen te snel nieuwe films uit achter elkaar.
Laten we voorlopig stoppen met films en meerdere Star Wars series kort achter elkaar uitbrengen.

GreenHornet

Avatar

Eindelijk Bob ziet ook het licht

SteefL

Avatar

Te veel Star Wars is l*lkoek, als ze met series juist WEL voluit gaan. TLJ was gewoon een teleurstelling, waar wellicht Solo's premiere een half jaar na dat debakel nog onterechte naweeën van ondervond. Solo was een prima film, en dat hoor ik van iedereen in mijn omgeving, collega's, vrienden, familie. Allemaal over eens: TLJ was een letdown, maar Solo was leuk, maar had nog last van negatieve TLJ backlash.

GreenHornet

Avatar

TRoS heeft ook nog steeds last van TLJ

MisterMarcoo

Avatar

Jammer dat Disney door een salesflop (solo) meteen de strategie wijzigt. De enige reden waarom die tegenviel was omdat TLJ zo tegenviel en het elkaar kort na elkaar opvolgde. Een Solo 2 zou nog steeds tof zijn!

ExtraDip3000

Avatar

'De franchise gaat voorlopig even met pauze.'

Er gaat precies niks/niemand met pauze... Er is nog zoveel Star Wars content wat eraan zit te komen zie Disney+. Maar het lijkt er nu ook op dat we sinds tijden weer eens een decent Star Wars game krijgen.

-ja en ik heb vertrouwen in JJ ????

ridjieddo

Avatar

Jammer, volgens mij had het helemaal niet met het schema te maken. Het idee om trilogie films af te wisselen met anthology films is juist verfrissend. Echter, the Last Jedi was gewoon klote en de negativiteit rond Solo had ook niet geholpen. Ze hadden gewoon hun lijn moeten vasthouden. Hetzelfde geldt voor DC, het gaat even niet goed en meteen gehele strategie omgooien. Slap.

Master Of Films

Avatar

ExtraDip3000 "'De franchise gaat voorlopig even met pauze.'

Er gaat precies niks/niemand met pauze..."
Het is idd een beetje verkeerd geformuleerd. Zeker in contrast met zustersite Serietotaal.
Er zijn nog veel meer 'Star Wars'-series op komst!

Dat gezegd te hebben, gaat het vooral om de films in de bioscopen. Daar zit de rem op.

Natuurlijk gaat Disney door met Star Wars. En niet alleen op D+. Zo komt er ook een comics relaunch. Nog veel meer merchandise meuk is ook onderweg. Dus via de "zij" kanalen wordt Star Wars wel in leven gehouden.

Havoc

Avatar

Als jullie 14 november the Mandalorian kijken... heb ik 'em al 2 dagen gezien hoor..

Parisan

Avatar

Ik vind het prima, want ik vind het heel vervelend om naar de bios te moeten. Voor TRoS neem ik wel de moeite, want daar kan ik echt niet op wachten, maar voor de rest mag alles lekker op Disney+ wat mij betreft!

TwinsA

Avatar

Films on hold zetten is een juiste beslissing, en de mensen weer honger doen krijgen in SW. Maar die tijdelijke rust vervangen met series? Lijkt mij een beetje de toer op te gaan als Star Trek vroeger, daar waren er ook een heleboel en uiteindelijk was het niet meer zo boeiend. Hopelijk pakken ze het slim aan, zodat we afwisseling krijgen en steeds meer plezier hebben in deze grote franchise .

ExtraDip3000

Avatar

Petitie voor een Nolan trilogie! Anyone ?

Rickb

Avatar

Dat noemt Iger een flop 400 miljoen opbrengst. Hij is verwend. Zijn zat films die dat niet eens halen.

NieuwsFilm

meest populair