Taron Egerton ook niet tevreden met door DiCaprio geproduceerde 'Robin Hood'-film

Taron Egerton ook niet tevreden met door DiCaprio geproduceerde 'Robin Hood'-film

"Ik had het niet naar mijn zin op de set."

Als er een karakter is waarvan er tientallen films en series bestaan, dan is het Robin Hood wel. De heroïsche bandiet die van de rijken steelt en de glinsterende voorwerpen aan de armen schenkt wordt bijwijlen ook wel in een nieuw jasje gehesen. Zo gebeurde dat ook vorig jaar met het simpel getitelde Robin Hood van Otto Bathurst.

In de actie/avonturenfilm wordt het titelkarakter door Taron Egerton belichaamd. Helaas voor de 29-jarige Welshman presteerde de film op alle vlaktes slecht: kritisch en financieel. De box-office flop werd o.a. afgekraakt vanwege de moderne aanpak. Nu lijkt ook Egerton zich achter de menigte te scharen. Tegenover Variety ging hij kort in op zijn ervaring met de productie.

Bekijk de afbeeldingAnders
"Het was absoluut niet de film waarvoor ik getekend had," begint Egerton. "Het idee van de film was op een hele andere manier aan mij voorgelegd. Ik denk dat het gemaakt was door een commissie en ik denk dat het diens visie kwijt is geraakt. Ik had het niet naar mijn zin op de set. Tijdens het maken had ik het niet bepaald naar mijn zin."

Onderscheidingen
Robin Hood werd zo meedogenloos vernietigd dat zelfs de Golden Raspberry Awards met een aantal Razzie-nominaties naar voren kwamen. Waaronder slechtste film (producenten Leonardo DiCaprio en Jennifer Davisson kregen op hun kop), slechtste bijrol (Jamie Foxx) en slechtste prequel of remake. Uiteindelijk was het de komediefilm Holmes & Watson die met de genoemde prijzen naar huis ging.

NieuwsFilm

meest populair