Celebrity

De reden waarom Tom Hanks geen 'slechterik' kan spelen

Kan het zijn dat hij té aardig is?

door FilmTotaal om 10:28 in Celebrity
De geliefde acteur Tom Hanks is al een lange tijd bezig in de filmwereld. De 63-jarige Amerikaan werkt sinds de jaren 80. Hoewel hij al meer dan vijftig films gemaakt heeft is er één ding wat Hanks ontzettend opvalt: hij speelt bijna nooit een schurk. Natuurlijk heeft hij wat geniepige figuren tot leven gebracht in o.a. Road to Perdition en The Ladykillers, maar door en door slecht wil de acteur het niet noemen. Tegenover The New York Times legde hij uit waarom.

"Het komt omdat ik ze nooit begrijp," begint Hanks. "Want slechteriken, in het algemeen, vereisen een zekere mate van kwaadaardigheid. Ik denk niet dat ik dat kan vervalsen. Lang geleden herkende ik in mijzelf dat ik niemand angst kan aanjagen. Dat is anders dan vriendelijk zijn, nietwaar? Ik denk dat ik wel enige geheimzinnigheid bezit. Maar het is zeker geen kwaadaardigheid."

Verleiden
Ook geeft de acteur toe dat hij eigenlijk geen interesse heeft. "Ik wil geen slechteriken zien die gewoonweg slecht zijn, snap je? Waarom zijn ze slecht?" vraagt hij zich af. Daarnaast krijgt Hanks veel meer klaar door aardig te zijn. Zoals hij het zelf omschrijft verleidt hij mensen als het ware.

"Ik kom bijvoorbeeld aan bij een zitting en dan zeggen ze: 'We horen dat je een probleem hebt met het herschreven script.' Dan ga ik: 'Nee, nee, nee. We kunnen het aan de praat krijgen.' Dat is echt lafheid. Maar zo toon ik wel aan dat ik de tegenpartij wil verleiden. Nu denken ze: 'O, hij heeft geen probleem. Hij kan er vrede mee sluiten. Hij is een goede vent om mee te werken.' Enzovoort, enzovoort."

NieuwsFilm

meest populair