De voorwaarde van Todd Phillips om terug te keren voor een vervolg op 'Joker'

De voorwaarde van Todd Phillips om terug te keren voor een vervolg op 'Joker'

Hij wil weer kwaliteit kunnen leveren.

De laatste DC-film, Joker, was, en is nog steeds, een weergaloos succes. De film, waarin Joaquin Phoenix schittert als Arthur Fleck/Joker, werd erg sterk onthaald en lijkt ook de magische grens van een miljard dollar aan de box-office te gaan overschrijden. Genoeg reden dus om het te hebben over een eventueel vervolg, iets waar regisseur Todd Phillips zich recentelijk over uitliet.

Phillips, die het script samen met Scott Silver schreef, liet weten dat hij graag zou terugkeren voor een vervolg, maar wel onder een specifieke voorwaarde.

De voorwaarde
Zo zei de regisseur: "Ik keer graag terug voor een tweede deel, maar dan moet het wel een perfect verhaal zijn. Ik wil niet zomaar een gekke en gestoorde film maken over The Clown Prince of Crime, maar een goed en gestructureerd script volgen, zoals we dat bij Joker ook gedaan hebben. Ik denk dat de film daarom zo goed in de smaak valt''.

''Het is het feit dat de kijker zich tot op zekere hoogte kan vereenzelvigen met het personage. Het is zijn transformatie die het geheel zo interessant maakt. Zoveel films gaan over het oppervlakkige, dat wat zichtbaar is, maar ik wil de daaraan ten grondslag liggende redenen laten zien. Als we dat opnieuw voor elkaar krijgen, dan maak ik een vervolg''.

Joaquin Phoenix liet ook al eerder weten graag terug te willen keren in de huid van Batman's aartsvijand. Hopen jullie dat het komt tot een tweede deel?

NieuwsFilm

meest populair