Algemeen

De voorwaarde van Todd Phillips om terug te keren voor een vervolg op 'Joker'

Hij wil weer kwaliteit kunnen leveren.

door Wouter Drummen om 13:34 in Algemeen
De laatste DC-film, Joker, was, en is nog steeds, een weergaloos succes. De film, waarin Joaquin Phoenix schittert als Arthur Fleck/Joker, werd erg sterk onthaald en lijkt ook de magische grens van een miljard dollar aan de box-office te gaan overschrijden. Genoeg reden dus om het te hebben over een eventueel vervolg, iets waar regisseur Todd Phillips zich recentelijk over uitliet.

Phillips, die het script samen met Scott Silver schreef, liet weten dat hij graag zou terugkeren voor een vervolg, maar wel onder een specifieke voorwaarde.

De voorwaarde
Zo zei de regisseur: "Ik keer graag terug voor een tweede deel, maar dan moet het wel een perfect verhaal zijn. Ik wil niet zomaar een gekke en gestoorde film maken over The Clown Prince of Crime, maar een goed en gestructureerd script volgen, zoals we dat bij Joker ook gedaan hebben. Ik denk dat de film daarom zo goed in de smaak valt''.

''Het is het feit dat de kijker zich tot op zekere hoogte kan vereenzelvigen met het personage. Het is zijn transformatie die het geheel zo interessant maakt. Zoveel films gaan over het oppervlakkige, dat wat zichtbaar is, maar ik wil de daaraan ten grondslag liggende redenen laten zien. Als we dat opnieuw voor elkaar krijgen, dan maak ik een vervolg''.

Joaquin Phoenix liet ook al eerder weten graag terug te willen keren in de huid van Batman's aartsvijand. Hopen jullie dat het komt tot een tweede deel?

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

Tuurlijk smaakt zulk succes naar meer, maar ik zou het gewoon hierbij laten. Laat het een kunststukje op zichzelf zijnSmiley face

Sunspot

Avatar

Is goed zo eigenlijk.

DeMuis

Avatar

Je heb ook nog two face en riddler misschien ook een leuk idee voor een film.

Jaws

Avatar

als het een goed script heeft waarom niet. Joker was een prima film.

tk1989

Avatar

niet doen, hoewel ik het niet echt een geweldige film vond gaat een vervolg alleen maar ten koste van wat deze film juist zo uniek maakt. Ik zie dan liever originele verhalen over andere bad guys.

Colruiter

Avatar

Een tweede deel waarin we zien hoe Joker zijn imperium opbouwt, kan heel interessant zijn, maar het zal vooral essentieel zijn een goede antagonist te vinden, want Batman kan het nog niet zijn, wat niet wil zeggen er geen aandacht mag zijn voor de jonge Bruce Wayne. De antagonist kan natuurlijk gewoon de criminele onderwereld van Gotham City zijn.

Sunspot

Avatar

@DeMuis

Nu je het zegt, The Riddler kan ook heel interessant worden, super zelfs, hoe hijzo geworden is, allemaal raadsels ook :D

Zie dan liever The Riddler dan Joker vervolg

ridjieddo

Avatar

Ik vind het wel onwijs cool hoe regisseurs die voorheen voornamelijk komedies deden, de voordeel van de twijfel krijgen om iets totaal anders te laten doen. En ook keihard in slagen. Had iemand dit verwacht van de regisseur van The Hangover trilogie, Borat en Road Trip? Zelfde geldt voor Adam McKay bijvoorbeeld.

Marklar

Avatar

Als er dan wel uiteindelijk iets volgt waardoor hij tegenover batman komt te staan. Anders had dit ook niet joker hoeven te heten

Dirk Diggler

Avatar

Niet doen!! Het was een mooie heftige rit, met een waardig einde.

SAS1982

Avatar

Tuurlijk willen we nog een deel, maar vaak is het 2e deel lang niet goed als het eerste deel

NieuwsFilm

meest populair