Algemeen

'Star Wars: The Rise of Skywalker' in vier woorden!

Actrice Daisy Ridley heeft ze voor ons.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Nadat Avengers: Endgame eerder dit jaar de Infinity Saga afrondde, zet in december Star Wars: The Rise of Skywalker een punt achter de Skywalker Saga. Maar wat kunnen we van de afsluiter verwachten? Daisy Ridley deed een poging.

De actrice die in de vervolgreeks te zien is als het nog steeds wat mysterieuze personage Rey sprak met Entertainment Weekly en gaf in het kort aan wat we van de film kunnen verwachten. "Absoluut donker. Er zijn stukken in die echt eng zijn. En verdrietig. En vreugdevol," aldus Ridley.

Donker, eng, verdrietig en vreugdevol!
En zo blijkt dat we een donkere, enge, verdrietige en vreugdevolle negende film krijgen in de Skywalker Saga. Hoogstwaarschijnlijk zien we dat vreugdevolle aan het einde van de film als we weten hoe het verhaal van de Skywalkers nu echt in elkaar steekt!

Want ja, het kan toch eigenlijk niet anders dan dat Rey ook een bepaalde binding heeft met de Skywalkers... Vanaf 18 december zullen we zien hoe donker, eng, verdrietig en vreugdevol Episode IX zal zijn!

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Ik mis de woorden Awesome, Fun, Badass en Adventure weer helaas.

Frietgezicht

Avatar

Ja veel promotie praatjes. Trouwens ook lullig voor de fans die een abbo nemen op Disney+ voor The Mandalorian en dan de speeltijd zo kort blijkt te zijn. De eerste was maar 36 minuten, de 2e 30 minuten. Volgende een kwartiertje?

horizon

Avatar

Half uur per aflevering is ideaal. Veel te veel series duren te lang met te lange afleveringen en verzanden in saai gebrei.

Coola

Avatar

^^ Net zoals bij Ash vs Evil Dead gebeurd er genoeg in the Mandalorian in dat half uurtje. Dus ik heb daar totaal geen probleem mee

Frietgezicht

Avatar

@ Horizon? Zoals? Dat klinkt dan meer als matige series. Meeste series duren ong 50 minuten en zijn dan die 50 minuten ook goed als het tenminste goede series zijn ;)

Ach mij boeit het weinig, heb toch geen Disney + en ik zou ook niet naar de bios gaan voor een film die 70 minuten duurt maar dacht (net als met bijv GoT op HBO) dat je wel ong een uurtje per week kreeg.
Zonder aftiteling is de speeltijd van afl 2 zelfs maar 27 minuten.
Bij elkaar is seizoen 1 dus een kleine 4 uurtjes, wel makkelijk te bingen maar ik dacht vooraf dat we toch wel 8 uurtjes Star Wars kregen.
Ik ging de eerste keer zitten en dacht een uurtje Star Wars, bleek 36 min. Dacht nu bij afl 2 dus 36 min en blijkt 27 minuten.
Dat het vermakelijk is heeft er niks mee te maken, zou raar zijn als ze een klein half uurtje al niet boeiend maken.
Ik vind het heerlijk om te kijken maar helaas te kort. Voor de rest geen kritiek. Maar afl 2 gaat om onderdelen voor zijn schip terug krijgen, qua vooruitgang en verhaal matig en bijna al een soort filler aflevering(maar toch goed)

Meeste mensen verheugen zich bijv erg op de film Dune maar als die straks uitkomt en hij blijkt maar 80 minuten te duren zal het ook teleurstellend zijn.

I have spoken

Chris23

Avatar

@coola : En net als bij Primal en Samurai Jack. (die lijken een beetje op de Mandalorian: ook constant de hero in beeld, weinig praten enz.)
Ondanks dat een serie het goed doet als je bij het einde meer wil, zouden ze van mij minstens een uur mogen duren.
Ik geloof dat t van te voren ook niet bekend was gemaakt dat ze maar zo kort duren. (met opzet?)

ThysRomani

Avatar

Ik zet in op Rey Palpatine ipv Rey Skywalker. Dat is wat ik doe.

Mothercopper

Avatar

Ik was klaar met SW nadat George de laatste 3 had geregisseerd. Maarrr ... the Mandalorian, heerlijk.

Frietgezicht

Avatar

@ Chris, precies. Het argument ‘er gebeurd genoeg en het is boeiend’ slaat ook als een lul op een drumstel. Als afl 1 en 2 samen gevoegd waren en dat dus afl 1 was dan was het toch ook boeiend.

Denk dat we tegen seizoen 3 pas iets leren over deze nieuwe Yoda.

Coola

Avatar

Is totaal geen onzin. Nogmaals bijvoorbeeld Ash vs Evil Dead had met een uur tijd echt niet zo geweldig geweest als nu met 30 afleveringen van 30 minuten.

Frietgezicht

Avatar

@ Coola, over Ash ben ik het ook met je eens. Maar dat vind ik een drukke serie, continu geweld, actie, enz.
The Mandalorian vind ik wat rustiger, neemt wat meer tijd. Ik geniet al van Man en Baby Yoda naast elkaar ‘lopend’ een dal zien ingaan.
Afl 1 en 2 hadden van mij prima samen gekund.

Ik doel ook een beetje op het feit dat 1 van de grootste trekpleisters al maanden The Mandalorian is.
Mensen kijken er maanden naar uit, veel mensen nemen een abbo voor alleen die serie.
Net als mensen a long time ago alleen naar een film gingen om de trailer van The Phantom menace te zien. Als je dan begint met een korte serie(8 afleveringen) die ook maar kort duren en het ook wekelijks is en niet te bingen vind ik dat jammer.

Gewoon mijn mening he, ik vertel geen feiten.

Ik vind afl 2 erg goed, kijkt heerlijk weg maar het voelt wel als een filler. Zonder de gestolen onderdelen had hij gewoon kunnen vertrekken. Had prima bij afl 1 gekund.
Jij vergelijkt met Ash, ik meer met GoT en tig andere series die wel 50 minuten vermaken.
Wat ik onzin vind is dat je zegt dat het ok is omdat het vermakelijk is. GoT zou ook vermakelijk zijn als het 30 minuten duurt maar alsnog ook te kort. Ik vind deze speeltijd meer iets voor een sitcom(wat Ash met alle humor bijna is ;) )

Frietgezicht

Avatar

^ Met/bij een maat. Hoe die eraan komt is niet netjes Smiley face

Frietgezicht

Avatar

^ Ik ben ook positief, kijkt makkelijk weg maar bij elkaar dus maar uurtje. En serie zit er alweer voor 1/4 op zonder echt veel vooruitgang, enige negatieve punt dus.

ExtraDip3000

Avatar

4 woorden: komt. Helemaal. Goed.

SteefL

Avatar

The Mandalorian... 15 miljoen per aflevering... Ik dacht, die duren dan allemaal anderhalf uur... 30 minuten, wtf!? Ik ken verder alleen comedy series die een half uur per episode duren. Geen enkele andere sci fi serie afleveringen zijn zo kort als Chapter 2: The Child...

SunChaser

Avatar

Het worden deze vier woorden

Woke woke woke & woke

Sunspot

Avatar

The Revenge of The Sith!

Zo een film hoop ik dat het gaat worden, beste van trilogie film Smiley face

Mag ook wel na wat RJ heeft gedaan

Xenolicker

Avatar

^ Kan het wat minder met die Mandolineman, het is hier Filmtotaal en geen Serietotaal?

Heraldicus

Avatar

@ Hendrik de Kijzer
Nieuwsgroepen! Smiley face

Corlan

Avatar

Is nog maar net de vraag wat er in komt, zijn al zoveel reshoots can einde, dat ze nu ook George Lucas erbij gehaald hebben, om het verhaal toch enige zins in goede baan te krijgen. ( Kennedy mag alleen besluiten maken die door George worden goedgekeurd. Ik weet alleen niet of TROS de schade van TLJ kan repareren, de geplande films voor de komende 10 jaar zijn van tafel (Rian Johnson die een eigen trilogie krijgen, is ook de laan uitgestuurd. Mogelijk dat ze zich volledig op series inzetten ( Mandalorian obiwan, Yoda figuur uit Rogue one en zelfs made windy)

GreenHornet

Avatar

iets met begraven van Lightsabers

NieuwsFilm

meest populair