Algemeen

Regisseuse nieuwe 'Charlie's Angels' reageert op alle kritiek

Tig Spider-Man films met mannen kan wel, maar een nieuwe Charlie's Angels film gaat te ver...

door Wouter Drummen om 13:55 in Algemeen
Elizabeth Banks is de regisseuse van de nieuwe film over Charlie's Angels. Deze is tot nu toe echter niet al te best onthaald. Ook was er veel kritiek op het project toen dit werd aangekondigd. Banks heeft hier echter wat over te zeggen.

Zij vindt namelijk dat de kritiek seksistisch is: ''Er zijn al 37 Spider-Man films geweest en daar hoor ik niemand over klagen! Ik denk dat vrouwen net zo goed recht hebben op een of twee actie-franchises elke 17 jaar of zo''. Banks vindt het jammer dat haar film vanaf het begin al door sommigen de grond in werd geboord, terwijl zij er zoveel tijd en energie in heeft gestoken.

Moeilijk process
Banks, die eveneens een belangrijke rol in de Charlie's Angels speelt, vergeleek het maken van een film met het bevallen van een baby: ''Films maken voelt alsof je een kind ter wereld brengt. Het is echt lastig, maar een paar maanden later zeg je in een keer ''Kijk nu eens naar onze baby!'' Je bent alle pijn en moeite dan vergeten. Ik bevind me nu in die fase na die bevalling en zie alles dan nu ook erg positief''.

Ook is Banks erg tevreden dat Kristen Stewart besloot mee te doen aan haar film en de regisseuse begrijpt de redenering van de actrice maar al te goed: ''Het meespelen in een grote franchise of blockbuster houdt natuurlijk eigenlijk ook alles in. Het is oneerlijk voor veel actrices. De beste rollen voor ons zijn vaak maar erg klein, kort en je verdient er bijna niks aan. Maar het is oké om veel te willen verdienen en belangrijke rollen te willen spelen. Charlie's Angels biedt dat allemaal''.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Popcultuurfreak

Avatar

37 Spiderman films? Charlie's angels is ook niet bepaald van gisteren.

Coola

Avatar

Ze heeft totaal geen punt.

GreenHornet

Avatar

Kritiek is dat dit een vrouwen film is.

Als ze nu eens een mannen film had gemaakt. Dan hadden we minder kritiek gehad.

Zo te zien is zij Woke.

PRIME

Avatar

Het helpt je zaak niet als je kritiek op kwaliteit sexistisch noemt. Daarnaast zijn er ook 3 Spiderman films die flink bekritiseert zijn.

SplashySleet20

Avatar

Misschien moeten ze de personages neer zetten zoals in the hunger games.

Mav Damian

Avatar

Sorry, maar bij elke film die je kunt maken kun je kritiek of love krijgen. Dit heeft ook totaal niet met het geslacht te maken. Is triestig als het zo moet zijn.

CaptainCab

Avatar

Het is amper een film te noemen, zo slecht zit het verhaal in elkaar. Heeft verder niks te maken met de vrouwen in de hoofdrol, die doen goed hun best met de slechte dialogen die ze moeten uitspugen en hebben een paar goede kick-ass momenten in slecht regisseerde actie scènes.

GreenHornet

Avatar

Ze hadden regie moeten laten doen van de 1ste CA movie

ridjieddo

Avatar

@greenhornet: heb je de eerste CA we eens gezien? Wat een gedrocht zeg. Ik had leuke herinneringen aan mijn eerste kijkervaring, maar de twee ‘originele’ CA films zijn ongelooflijk nep. Een reboot had goed uit kunnen pakken. Jammer dat de regisseur gewoon bout is.

centr1no

Avatar

Prime "Het helpt je zaak niet als je kritiek op kwaliteit sexistisch noemt."
Blijkbaar komt dat voort uit een onderbewuste angst voor vrouwen, als je sommige zeer geleerde filmmakers moet geloven.
Dit soort geleuter bouwt bij mij in ieder geval onderbewust en bewust een flinke aversie op voor dit soort mensen die er voor zorgt dat ze in ieder geval mijn geld niet meer krijgen.
Tim Miller, J.J. Abrams, Ryan Johnson, Elizabeth Banks. Het lijstje groeit en groeit.

Sunspot

Avatar

Haha, gaan ze weer, de film of zo is niet slecht hoor, het zijn de 'vrouwenhaters/diversiteithaters' natuurlijk weer.

Charlie's Angels van het vorig decennium deden het heel goed, niemand zeurde erover volgens mij.

Sowieso leven we in het Twitter-tijdperk, social media, ze moeten het niet zo serieus nemen en meest kwalijke is dat ze gelijk over 1 kam scheren, de dingen eruit pikken en gaan beschuldigen, zolang ze maar niet kritisch over eigen film hoeven te zijn.

Beejte aanstellen die vrouw vind ik meer

PRIME

Avatar

@Centr1no
Wat heeft JJ ooit gedaan om dat te verdienen?

TwinsA

Avatar

Heb het al geschreven ; Charlie Angels remake heeft veel potentieel , maar men mikt teveel op actie en overdreven scènes. Minder actie, meer speur verhaal , een ‘80 sfeertje en actrices nemen als Charlize Theron, Anne Hathaway en Emily Blunt en dan nog een acteur voor de rol van Bosley en een regisseur die spanning weet te combineren met een beetje humor. Dat is wat we nodig hebben, deze versie is alweer een mislukkeling .

Master Of Films

Avatar

SplashySleet20 "Misschien moeten ze de personages neer zetten zoals in the hunger games."
Is een goed voorbeeld van een heldin.

Raki-Pure

Avatar

Zwaar geflopt inmiddels …. dat zag je natuurlijk wel aankomen

NieuwsFilm

meest populair