Regisseuse nieuwe 'Charlie's Angels' reageert op alle kritiek

Regisseuse nieuwe 'Charlie's Angels' reageert op alle kritiek

Tig Spider-Man films met mannen kan wel, maar een nieuwe Charlie's Angels film gaat te ver...

Elizabeth Banks is de regisseuse van de nieuwe film over Charlie's Angels. Deze is tot nu toe echter niet al te best onthaald. Ook was er veel kritiek op het project toen dit werd aangekondigd. Banks heeft hier echter wat over te zeggen.

Zij vindt namelijk dat de kritiek seksistisch is: ''Er zijn al 37 Spider-Man films geweest en daar hoor ik niemand over klagen! Ik denk dat vrouwen net zo goed recht hebben op een of twee actie-franchises elke 17 jaar of zo''. Banks vindt het jammer dat haar film vanaf het begin al door sommigen de grond in werd geboord, terwijl zij er zoveel tijd en energie in heeft gestoken.

Moeilijk process
Banks, die eveneens een belangrijke rol in de Charlie's Angels speelt, vergeleek het maken van een film met het bevallen van een baby: ''Films maken voelt alsof je een kind ter wereld brengt. Het is echt lastig, maar een paar maanden later zeg je in een keer ''Kijk nu eens naar onze baby!'' Je bent alle pijn en moeite dan vergeten. Ik bevind me nu in die fase na die bevalling en zie alles dan nu ook erg positief''.

Ook is Banks erg tevreden dat Kristen Stewart besloot mee te doen aan haar film en de regisseuse begrijpt de redenering van de actrice maar al te goed: ''Het meespelen in een grote franchise of blockbuster houdt natuurlijk eigenlijk ook alles in. Het is oneerlijk voor veel actrices. De beste rollen voor ons zijn vaak maar erg klein, kort en je verdient er bijna niks aan. Maar het is oké om veel te willen verdienen en belangrijke rollen te willen spelen. Charlie's Angels biedt dat allemaal''.

NieuwsFilm

meest populair