Algemeen

'Star Wars: The Rise of Skywalker' beëindigt strijd Jedi en Sith

Aan alles komt een eind met deze film.

door Jim Pedd om 12:47 in Algemeen
De strijd tussen Sith en Jedi komt tot een eind in Star Wars: The Rise of Skywalker. Dat belooft acteur Oscar Isaac ons samen met regisseur J.J. Abrams. Zij spraken met Total Film en vertelden over de uitdaging om met het slotstuk van deze trilogie, een trilogie van trilogieën af te ronden.

"Wat zo mooi is aan het verhaal en het script, is dat je leert dat zowel de Jedi en de Sith een heel lang spel spelen. Vanaf het begin is dit een schaakwedstrijd tussen hen geweest. Alle zetten zijn gemaakt en straks zie je dus wie er schaakmat staat," aldus Isaac.

Moeilijk om te doen
Volgens Abrams was het moeilijk om met de film alles af te ronden. Rise of Skywalker rondt de saga rond de Skywalker-familie af en tegelijk dus ook verhalen die we al meer dan veertig jaar volgen. "Het einde van deze trilogie van trilogieën is nog best ingewikkeld," begon Abrams.

"De film moet op zichzelf werken. Hij moet een begin, midden en einde hebben. Dus niet dezelfde fout als zoveel vervolgen maken, waarin je gewoon aanneemt dat een personage geliefd is en de film eronder te lijden heeft dat het personage ineens niet goed uitgewerkt is. We kunnen niet aannemen dat er iemand is die erom geeft. "

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Symn

Avatar

Superjammer... want de essentie van Starwars is toch een beetje Jedi vs Sith... Terwijl daar in de hele Starwars serie tot nu toe bizar weinig over verhaald is, zitten nog minstens negen goede films in dat gegeven. Waarom moet dit zo nodig dood gemaakt worden??

Benieuwd met wat voor PC crap ze verder willen gaan dan.

GreenHornet

Avatar

dan gaan we dus geen content krijgen dat zich in de toekomst afspeelt.

kokosnoot

Avatar

Dat wordt dan inderdaad allemaal terug gaan naar het verleden in de toekomst van de starwars films. Naar de tijd van voor de bekende films. Zitten natuurlijk ongekend veel verhaallijnen te wachten daar. Verder is het een beetje vreemd dat de strijd tussen sith en jedi voor eeuwig over is. Want alle jedis of siths sterven een keer en er worden altijd weer nieuwe geboren. Dus die gaan niks proberen te verwezenlijken met hun talent voor goed of kwaad, licht of duister. Niet echt logisch. Dan zou de force aansluiting moeten verdwijnen uit alle zoogdier-achtigen in het heelal.

ExtraDip3000

Avatar

Hoezo geen content dat zich in de toekomst afspeelt? Jedi VS Sith is eindelijk afgerond... Zoveel verhalen meer te vertellen.. ongekend!

Alleen de vraag of dit bij het publiek aanslaat... Star Wars is toch de Force.. etc. Etc.

Popcultuurfreak

Avatar

Kan best interessant zijn. Jammer dat het zo haastig is aangepakt. Ik denk dat het geen slecht idee is. Vroeg of laat wordt het Jedi Sith verhaal ook wel oud.
Maar het was al raar dat ze the Empire weer de vijand maakte.

Xenolicker

Avatar

De Porgs grijpen de macht!

Darthmar

Avatar

Zou pas een echt einde zijn als blijkt dat de Jedi en de Sith zijn begonnen door Skywalkers. Dat deze familie als een rode draad door het conflict heen loopt. Een conflict tussen familieleden die elk een andere kant kozen. En dat Yoda dat wist omdat hij eerder Skywalkers was tegen gekomen.

Frietgezicht

Avatar

Maar sinds wanneer draait Jedi en Sith alleen om Skywalkers? Waarom eindigt het met Skywalkers? Snap af en toe geen reet meer van dit universum.
Luke in grootste vorm had toch verloren van o.a. Yoda in beste vorm en zelfde met Vader als die tegen Emperor had moeten knokken als ze beide op top niveau waren? Dus de Skywalkers zijn niet eens de beste.
En het eindigt maar ik zie afgelopen week een kleine Yoda geboren worden die nog 900 jaar mee kan? Heeft JJ niet gekeken?

Artificialis

Avatar

De strijd tussen Jedi en Sith lijkt al sinds The Force Awakens en The Last Jedi te zijn geëuthanaseerd.

centr1no

Avatar

Het klinkt alsof er een hoop 'verrassingen' in zitten om de boel 'uit te leggen'.

Abrams "De film moet op zichzelf werken. Hij moet een begin, midden en einde hebben. Dus niet dezelfde fout als zoveel vervolgen maken, waarin je gewoon aanneemt dat een personage geliefd is en de film eronder te lijden heeft dat het personage ineens niet goed uitgewerkt is. We kunnen niet aannemen dat er iemand is die erom geeft. "
Dit zijn natuurlijk belachelijke uitspraken voor een laatste deel van een trilogie, waar je al 2 films de tijd hebt gehad om je personages uit te werken en geliefd te maken.

SAS1982

Avatar

Denk echt niet dat dit het einde is. Over 20 jaar wilt iedereen weer een vervolg en" Disney denkt er moet weer geld binnen komen"

GinoD240

Avatar

Ik zie een soort steampunk Star Wars wel zitten...als ze dan toch heel ver terug de tijd in gaan.Maar een echte Legacy Star Wars film lijn buiten de Skywalker Saga om....wacht daar mee of zet er inderdaad een punt achter....anders krijg je keer op keer ,het zelfde gemekker.

GinoD240

Avatar

Centr1no

Met andere woorden ze hebben lopen prutsen met TLJ, je hebt minimaal 1 extra film nodig om het geheel goed overtuigend te maken.Ze kunnen met TROS veel ....mmm...rechttrekken, maar besteed dan niet te veel tijd aan nog meer nieuwe introducties....het verhaal moet nu gewoon vloeien om enigszins een beetje te overtuigen, en niet het gevoel geven waar de rest blijft...dat had ik bij TFA heel erg.

centr1no

Avatar

^
Het zou geen geheim meer moeten zijn dat Johnson alle script notes die hij van Abrams had gekregen na TFA heeft weggegooid.
TFA kreeg veel commentaar dat het te veel op ANH leek.
Als je wat interviews e.d. met Johnson en Kathleen Kennedy kijkt voor TLJ uit kwam is het erg moeilijk Kennedy's opmerkingen te negeren over hoe nieuw en anders het allemaal zou worden.
Trevvorow is dan ondertussen al weggelopen i.v.m. 'creatieve meningsverschillen'. Johnson mag of wil opeens niet meer schrijven voor TROS en uiteindelijk moet Abrams weer terug aan tafel om het allemaal recht te breien.
Bob Iger zegt nu dat het allemaal veel te gehaast is gedaan en Kevin Feige moet nu gaan laten zien hoe het wel moet.

Maar er is helemaal niks mis met TLJ hoor. Iedereen die zegt dat het een verschrikkelijk slecht geschreven misbaksel is is eigenlijk een internet troll, een vrouwenhater (o nee wacht, bij deze waren we bang voor vrouwen) en een verstikte fan die niet tegen verandering kan.

En nu moet Abrams blijkbaar de hele trilogie in deze ene film stoppen, alle karakters waar niemand iets om geeft geliefd maken en het verhaal, waarvan geen enkele kijker ook maar enig idee heeft welke kant het op gaat ook nog een fatsoenlijk einde geven.
TFA begon al raar omdat het totaal niet aan sloot op het einde van Episode 6 en de kijkers een setting voorschotelde die we maar voor lief moesten nemen en TLJ maakte dat alleen maar erger. Ik denk niet dat het verhaal er in TROS veel beter op wordt en ik voorspel dat het einde een vreselijk onvoldaan gevoel gaat opleveren.

NieuwsFilm

meest populair