Algemeen

Martin Scorsese legt uit waarom 'The Irishman' pas zijn eerste film is met Al Pacino

Al jarenlang probeerde de regisseur de acteur aan de haak te slaan.

door Wouter Drummen om 14:52 in Algemeen
Het is zover. The Irishman draait eindelijk in de bioscopen en zal over een kleine twee weken ook op Netflix te zien zijn. De nieuwe film van Martin Scorsese wordt gezien als een van de grote kanshebbers op de Oscars en is tot nu toe erg sterk onthaald. Voor zijn film sloeg de regisseur maar liefst voor een negende keer de handen in elkaar met Robert De Niro, al is het zijn eerste samenwerking met Al Pacino. Scorsese laat nu weten waarom.

''Ik wilde al jarenlang met Al in zee gaan'' begint de regisseur. ''Francis Ford Coppola stelde ons aan elkaar voor, nu bijna vijftig jaar geleden. Daarna speelde hij mee in The Godfather-films en werd hij op slag wereldberoemd. Hij leek daarna onbereikbaar. We hebben geprobeerd samen een film te maken in de jaren tachtig, maar we kregen het geld niet bijeen''.

Toch nog
Het is Scorsese dan toch nog gelukt, een halve eeuw nadat de twee met elkaar kennis maakten, een film met Pacino te maken, iets wat blijkbaar het wachten waard was. Ook liet de regisseur zich nog uit over de interactie tussen de twee grote sterren van de film, De Niro en Pacino, die volgens hem welhaast van een andere dimensie is : ''De band tussen hun personages doet denken aan hun band als acteurs en vrienden tijdens de laatste 40 à 45 jaar. Het is werkelijk magisch!''

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

donniebrasco

Avatar

Prachtige film met idd. grootse Al Pacino!

Jaws

Avatar

nog even en dan op netflix

SeanDeNiro

Avatar

Een goede film maar erg langdradig. Er had makkelijk een uur vanaf gekund.

NieuwsFilm

meest populair