Disney+ drijft mensen naar illegaal downloaden

Disney+ drijft mensen naar illegaal downloaden

Piraterij neemt weer flink toe.

Disney+ is nu in drie landen beschikbaar. Nederland is daar een van. Maar doordat de dienst nog maar zo weinig beschikbaar is, groeit het illegaal kijken van de exclusieve content die daarop te zien is enorm. Dat melden diverse media vandaag.

Comparitech zocht uit hoe vaak de serie The Mandalorian gedeeld wordt op torrentsites. Dat blijkt nog best veel te zijn. Sterker nog, de tweede aflevering was al illegaal te downloaden, nog voordat de serie verder ging op Disney+. Iemand intern heeft dus ook toegang tot de show en hem online gezet.

Piraten buiten de VS
Momenteel is Disney+ beschikbaar in Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Dat heeft er al toe geleid dat de serie The Mandalorian flink gedownload wordt. Zoveel zelfs, dat de serie al honderdduizenden keren gedownload is. Het zou zelfs kunnen dat de serie straks vaker gedownload is dan de huidige nummer één: Game of Thrones.

"Content op Disney+ wordt veel gedeeld, vooral omdat het bedrijf bewust langzaam uitrolt. Veel jonge Star Wars-fan die nooit eerder illegaal gedownload hebben, zullen zich onder de nieuwelingen bevinden die het illegaal delen van bestanden uitproberen. Zo krijgen ze toch toegang tot content die nu niet beschikbaar is in hun regio."

NieuwsFilm

meest populair