Algemeen

Disney+ drijft mensen naar illegaal downloaden

Piraterij neemt weer flink toe.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Disney+ is nu in drie landen beschikbaar. Nederland is daar een van. Maar doordat de dienst nog maar zo weinig beschikbaar is, groeit het illegaal kijken van de exclusieve content die daarop te zien is enorm. Dat melden diverse media vandaag.

Comparitech zocht uit hoe vaak de serie The Mandalorian gedeeld wordt op torrentsites. Dat blijkt nog best veel te zijn. Sterker nog, de tweede aflevering was al illegaal te downloaden, nog voordat de serie verder ging op Disney+. Iemand intern heeft dus ook toegang tot de show en hem online gezet.

Piraten buiten de VS
Momenteel is Disney+ beschikbaar in Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Dat heeft er al toe geleid dat de serie The Mandalorian flink gedownload wordt. Zoveel zelfs, dat de serie al honderdduizenden keren gedownload is. Het zou zelfs kunnen dat de serie straks vaker gedownload is dan de huidige nummer één: Game of Thrones.

"Content op Disney+ wordt veel gedeeld, vooral omdat het bedrijf bewust langzaam uitrolt. Veel jonge Star Wars-fan die nooit eerder illegaal gedownload hebben, zullen zich onder de nieuwelingen bevinden die het illegaal delen van bestanden uitproberen. Zo krijgen ze toch toegang tot content die nu niet beschikbaar is in hun regio."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Disney is de nieuwe HBO ze moeten zo snel mogelijk wereldwijd uitrollen.

ThEnd

Avatar

Disney+ is vandaag live gegaan in Australië en Nieuw Zeeland, dus al iets meer beschikbaar.

Luizelgespuizel

Avatar

Nogal logisch, de tijden van soms jarenlang wachten voor een serie officieel buiten Amerika verschijnt zijn gelukkig ver achter ons.

Master Of Films

Avatar

Het spreekt toch voor zich dat de gefaseerde uitrol van Disney+ leidt tot meer downloads op andere kanalen. HBO werd ook gedwongen om GoT wereldwijd sneller uit te brengen na de US uitzending.

ThEnd "Disney+ is vandaag live gegaan in Australië en Nieuw Zeeland, dus al iets meer beschikbaar."
Oh de ironie dat de UK en Duitsland pas in maart 2020 kan meekijken op D+. Daar zitten ook veel Star Wars fans.

Wilskracht

Avatar

Als Netflix geen eigen series en films zou maken, hadden de andere producenten dan hun content op Netflix laten staan? Ik heb heel erg het idee dat er weer meer mensen gaan downloaden met al die nieuwe aanbieders.

Master Of Films

Avatar

Wilskracht "Als Netflix geen eigen series en films zou maken, hadden de andere producenten dan hun content op Netflix laten staan?"
Nee. Disney heeft 150 miljoen dollar aan licensekosten van Netflix links laten liggen tbv aan hun eigen streamingdienst.

Netflix is eigenlijk "gedwongen" om eigen films en series te gaan maken, want je hebt nou eenmaal content nodig om een streamingsdienst te gaan vullen. Exclusieve content heb je ook nodig om je klanten te binden en vast te houden.

Kortom, alle filmmaatschappijen willen een piece of the Netflix pie hebben. Ze hebben het voor over om veel geld te gaan verliezen (mbt licensekosten die Netflix moet betalen) en veel geld te investeren in hun eigen streamingsdiensten. Lange termijn denken, aangezien de home market (o.a. DVD's/Blu-ray's) compleet veranderd is geworden.

GreenHornet

Avatar

Mensen gaan liever naar de Bioscoop en kijken naar Streaming diensten de markt van Fysieke media is niche geworden.

Popcultuurfreak

Avatar

HBO heeft ons wel goede series gegeven hoor. De optie is er gewoon voor liefhebbers.

Frietgezicht

Avatar

Niet meer dan logisch. Over de hele wereld zijn er miljoenen fans die dus niet kunnen kijken maar wel op o.a. youtube al spoilers moeten ontwijken. De baby yoda zie je al in genoeg plekken voorbij komen.
En zelfs waar wel Disney+ te zien is valt het te begrijpen, 30 minuten per week is geen abbo waard.

Kimmy1407

Avatar

Als je VPN aanzet kan heel kijken je heb ertussen zitten die gratis zijn

chefry1983

Avatar

Binnenkort maar weer eens de torrent van stal halen. Even kijken hoe het ook alweer werkt. Heb al jaren niet meer gedownload sinds ik Netflix hebt

ThaBEN

Avatar

Niet alleen beschikbaarheid in een paar landen speelt een rol. Het feit dat ik op mijn 4K HDR Samsung TV slechts in 1080P zonder HDR kan kijken, terwijl ik op illegale download sites de 4K HDR versie zie staan zal ook niet in het voordeel van Disney spreken.

Freddy1962

Avatar

Afgelopen maandag een nieuwe update binnen gekregen en ik dacht yes eindelijk haper vrije films kijken op Disney+ ja idd op de dag maar savonds begon de ellende weer, haperingen tijdens 't kijken van een film wat 't er niet leuker op maakt en 't mij nijgt om weer terug te gaan naar Netflix.

GreenHornet

Avatar

Disney pak je net als Netflix voor de Original Streaming content. Dat valt op dit moment tegen.

MikeyMo

Avatar

Het lijkt me zo suf als je in Duitsland in zo'n dorpje naast de grens woont en nog maanden moet wachten terwijl de overburen gewoon een Abo kunnen afsluiten

NieuwsFilm

meest populair