Celebrity

Elizabeth Banks: "Ik daag al die internettrollen verdomme uit om een betere actiefilm te maken"

We begeven ons niet op mannelijk terrein.

door FilmTotaal om 10:38 in Celebrity
Het zit Elizabeth Banks momenteel niet mee. Ze heeft een tijdje geleden haar tweede speelfilm afgerond, de actiekomedie Charlie's Angels, en nu deze uit is gekomen krijgt ze kritiek van alle kanten. Voordat er ook nog maar één beeld was verschenen moest ze al in de verdediging schieten en het bestaan van het project rechtvaardigen. Nu de verdeelde filmrecensies rondgaan en de box-office aangeeft dat de film een flop is, meldt ze de reden erachter te weten.

Volgens de 45-jarige Amerikaanse ligt het aan de mannen. Zo vertelde ze aan het Engelse The Herald Sun: "Kijk, mensen moeten voor deze film ook een kaartje kopen. Deze film moet geld verdienen. Als dat niet gebeurt dan zal het een stereotype in Hollywood versterken dat mannen niet naar vrouwen kijken die in actiefilms spelen."

Wonder Woman
Banks vervolgt: "Ze gaan wel naar een stripboekfilm met Wonder Woman en Captain Marvel, omdat het een mannelijk genre is. Dus ook al zijn het films die over vrouwen gaan, ze worden zo toegepast dat ze een grotere stripboekwereld voeden. Dus ja, je kijkt naar een 'Wonder Woman'-film, maar we bouwen drie andere karakters op. Of we werken naar een 'Justice League' toe."

Trollen
De actrice kaart verder aan dat de Charlie's Angels-reeks altijd om vrouwen gedraaid heeft. Dat ze samenwerken als een eenheid. Dat zou niemand moeten dwarszitten. Banks: "We begeven ons niet op mannelijk terrein. Ik denk dat, dat een groot verschil is tussen die twee dingen. Ik weet het niet. Ik maak mij daar niet zozeer druk om. Natuurlijk zijn de internettrollen verschrikkelijk. Weet je, ik daag ze verdomme uit om een actiefilm te maken. Ik verwelkom ze in mijn wereld."

NieuwsFilm

meest populair