Blu-ray

Blu-ray review 'Annabelle Comes Home' - 7e deel in het MCU van het horrorgenre!

The Conjuring Universe is het Marvel Cinematic Universe van het horrorgenre.

door Bram de Groot om 11:19 in Blu-ray
Regie: Gary Dauberman | Cast: Vera Farmiga (Lorraine Warren), Patrick Wilson (Ed Warren), Mckenna Grace (Judy Warren), Madison Iseman (Mary Ellen), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Bioscooprelease: 27.06.2019 | Recensie: Geen

Op dit moment mag de uitgebreide Conjuring-filmreeks zich het Marvel Cinematic Universe van het horrorgenre noemen. De franchise leverde in 2019 zelfs twee films op met eerst The Curse of La Llorona en meest recent de derde film in de Annabelle spin-off reeks, Annabelle Comes Home. Met een zeer redelijk ontvangst voor de wat basic horrorfilm werd de zevende film in The Conjuring Universe opnieuw een succes!

In de States startte het $27 miljoen kostende Annabelle Comes Home met een nette $20,3 miljoen en eindigde wereldwijd op een sterke $228,6 miljoen - zo'n $80 miljoen minder dan de eindscore van deel twee, Annabelle: Creation uit 2017. De ontvangst was degelijk met 64% op Rotten Tomatoes, met een 5.83/10 als gemiddelde beoordeling.


Derde keer Annabelle!

In Annabelle Comes Home zien we hoe de demonologen Ed en Lorraine Warren vastbesloten zijn om Annabelle ervan te weerhouden om nog meer verwoesting aan te richten. Ze brengen de bezeten pop naar een afgesloten kamer met bovennatuurlijke objecten in hun huis. Annabelle wordt opgesloten achter heilig glas, een glazen vitrine gezegend door een priester. Maar er volgt een onheilspellende nacht vol afschuw als Annabelle de boze geesten in de kamer doet ontwaken, die allemaal hun zinnen hebben gezet op een nieuw doelwit: de dochter van de Warrens, Judy, en haar vrienden.

Blu-ray uitgave: Annabelle Comes Home

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: november 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246511 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Annabelle Comes Home zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de filmposter en de vele personages en de achterkant wijst op een aantal extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Warner Bros. stelt bij deze uitgave zeker niet teleur. De productiekosten van deze derde Annabelle lagen dan wel iets hoger, maar dat ligt waarschijnlijk vooral aan de vergoeding van Vera Farmiga en Patrick Wilson. Toch is het een alleraardigste productie, met mooie decors en aankleding en ook zeker een fraai beeld. Deze is mooi filmisch, met een lichte korrel en pakkende volle kleuren. De donkere scènes behouden zeer redelijk de details en de scherpte is - ondanks die korrel - ruimschoots voldoende.

De geluidstrack is Dolby Atmos (Dolby Digital Plus 7.1) en deze laat voldoende van zich horen, al is de ondersteunde muziek van Joseph Bishara - een bekende naam in de franchise - zeker niet de grootste verrassing. De track doet gewoon zijn werk, ook zeker tijdens de spannende (schrik)scènes.

Bonusmateriaal

De extra's op de schijf zijn niet meer dan aardig. Het meest opvallend zijn de verwijderde scènes met de titels Roller Skate, Kitchen, Birthday Cake, Daniela and the Bride, Search for Annabelle en Talk About the Werewolf. Ook is er een alternatief einde.

Daarna volgt de Behind the Scenes-featurette van zo'n elf minuten. Deze blijkt te bestaan uit drie wat promotioneel aandoende video's The Ferryman / Demon, The Bloody Bride en The Werewolf. Daarnaast zijn er ook nog featurettes over Ed en Lorraine (The Light and The Love) en de kamer met alle enge items die de twee hebben verzameld (The Artifact Room and The Occult).


Heb jij Annabelle Comes Home gezien, en wat vond je er dan van? En ben je dan van plan om deze film nog een keer te kijken?

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

The Conjuring Universe heeft zijn ups en downs.
The Conjuring, The Conjuring 2 & Annabelle: Creation zijn de hoogtepunten imho. Annabelle Comes Home was een ok middelmaatje, wel weer beter dan die saaie standaard The Curse of La Llorona. Kom op zeg RDR2 deed dat zelfs beter.Volgend jaar is The Conjuring 3 aan de beurt. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair