'Willem Dafoe vindt dat het superheldengenre aan verandering toe is'

'Willem Dafoe vindt dat het superheldengenre aan verandering toe is'

De acteur vindt dat er een duidelijk verschil is tussen oude en nieuwe superheldenfilms.

Willem Dafoe zal over niet al te lang te zien zijn in de zeer goed onthaalde The Lighthouse film, waarin ook Robert Pattinson een belangrijke rol speelt. Dafoe is al decennialang aan het acteren en heeft ook al in een paar superheldenfilms gespeeld. Zo was hij te zien als the Green Goblin in Sam Raimi's Spider-Man uit 2002. In 2018 speelde hij een grote rol in Aquaman, twee compleet verschillende films volgens de acteur.

Volgens Dafoe zijn de stripverfilmingen de afgelopen jaren namelijk flink veranderd: ''Spider-Man was een erg leuk project, omdat Raimi het aanpakte als een kleine en onafhankelijke film'' begint de acteur. ''De technologie was toen ook nog lang niet zo ver als vandaag. Toen waren stripverfilmingen nog tamelijk nieuw en verfrissend''.

Meer maar minder kwaliteit?
''Ondertussen is het genre volwassen geworden'' vervolgt Dafoe. ''Sommige dingen zijn erg leuk om te doen, maar er wordt telkens meer geld in gepompt, voornamelijk in de actiescènes. Ik vind de films persoonlijk zelf vaak te lang en te luid. Ik ben dan ook geen grote fans van de superheldenfilms van vandaag de dag. Volgens mij zijn ze weer aan vernieuwing toe, maar ze blijven echter stilstaan omdat er geld mee verdiend wordt''.

NieuwsFilm

meest populair