Kirsten Dunst weigerde haar gebit te veranderen voor 'Spider-Man' (2002)

Kirsten Dunst weigerde haar gebit te veranderen voor 'Spider-Man' (2002)

Ze is tevreden met haar onvolmaakte tanden.

Wanneer men acteert dan spelen ze een rol. Ze doen alsof. Toch zijn er genoeg acteurs en actrices die een stap verdergaan. Ze staan dan bijvoorbeeld op het punt om een karakter te spelen met een bekende geschiedenis, of iemand die er totaal anders uitziet dan zijzelf. Het kan soms ook gewoon om aantrekkingskracht draaien. Dat ondervond Kirsten Dunst als tiener toen ze aan Spider-Man (2002) werkte.

De producenten achter de film, die gemaakt is door Sam Raimi, wilden blijkbaar dat de inmiddels 37-jarige actrice haar gebit liet verbeteren. Maar dat vond ze niets. Dunst: "Op subtiele wijze probeerden ze mij te dwingen om mijn tanden in van die perfecte, Barbie-pop tanden te veranderen. Ik had zoiets van: 'Nope, dat ga ik ook niet doen.'"

Bekijk de afbeeldingSpringen
Naar verluidt lag Dunst vaker in de clinch met de producenten van Spider-Man. Om een stunt reëler te maken wilden ze dat de actrice het zelf zou uitvoeren. Ze legt uit: "Heel de tijd wilden ze mij maar naar het hoogste punt van het plafond ophijsen. En dan moest ik in principe bungeejumpen."

"Ik wilde het niet echt doen," gaat Dunst verder, "maar toen ik het probeerde zei ik: 'Nou, dat had je moeten filmen, want dat doe ik nooit meer. Je moet maar een andere manier vinden.' Het was angstaanjagend. Ik haatte het."

Bekijk de afbeeldingCoppola
Op nog jongere leeftijd had Dunst al geleerd van zichzelf te houden. Dat heeft ze vooral aan één bekende regisseuse te danken. "Toen ik jonger was, was ik omringd door sterke vrouwen. Mijn moeder, en ik werkte met Sofia Coppola toen ik 16 was en echt een vrouw werd. Persoonlijk had ik erg goede invloeden. Ze zeiden: 'Je bent geweldig, hou van je tanden, verander niets.'

Ze gaven me het gevoel waar ik mij comfortabel bij moest voelen. Uiteindelijk draait het om een tv-serie of een film. Ik ga mijzelf echt niet de dood injagen of een ongeluk krijgen. Als mijn intuïtie 'Nee, nee, nee' zegt, dan ga ik het ook niet doen."

NieuwsFilm

meest populair