Blu-ray review 'Doom: Annihilation': "de hel gaat wagenwijd open"

Blu-ray review 'Doom: Annihilation': "de hel gaat wagenwijd open"

Tweede Doom-film na de versie uit 2005 met The Rock.

Bekijk de afbeeldingRegie: Tony Giglio | Cast: Amy Manson (Lt. Joan Dark), Agleya Gumnerova (Young Joan), Dominic Mafham (Dr. Malcolm Betruger), Luke Allen-Gale (Dr. Bennett Stone), James Weber Brown (Cptn. Hector Savage), Clayton Adams (Pvt. Steven Winslow), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: geen

In 2005 verscheen al de filmflop Doom met onder meer Karl Urban, Rosamund Pike en Dwayne Johnson en onlangs was het tijd voor een nieuwe poging: Doom: Annihilation. De gameverfilming ging nagenoeg direct naar het schap, vooral doordat de ontvangst mager was. Er was kritiek op het plot, de personages en de lage productiewaarde.

De film uit 2005 had nog een productiebudget van zo'n $60 miljoen en wist daar niet break-even mee te draaien middels de bioscoopgang. Dit nieuwe deel heeft een overduidelijk beperkter budget meegekregen. De Audience Score op Rotten Tomatoes komt niet verder dan 17 procent.

Overduidelijke hellepoort

In Doom: Annihilation ontdekken wetenschappers op de donkerste maan van Mars een eeuwenoud portaal dat je naar elke plek in het universum kan teleporteren. Hun vondst - ingehaald als de grootste ontdekking aller tijden - blijkt echter een hellepoort waarlangs demonische zielenstelers dood en vernieling komen zaaien. De laatste hoop van de mensheid berust nu op Luitenant Joan Dark en haar elite-eenheid Mariniers.

Blu-ray uitgave: Doom: Annihilation

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: november 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083164041 | Met dank aan: Universal Pictures

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van Doom: Annihilation zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont een van de denomen en de achterkant wijst erop dat dit een overduidelijke straight-to-video uitgave is. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het blijkt dat de makers al door hadden dat de film weinig kans maakte op een bioscooprelease, aangezien het beeld schermvullend (1.78 : 1) is. De kwaliteit van het beeld is wel zeer netjes, met wat doorgaans blauw-aangezette donkere kleuren en een scherpte die ruim voldoende is. Duidelijk wordt wel dat het een wat vluchtige productie is en dat zorgt voor een wat basic televisieserie-achtige uitstraling.

De visuele en praktische effecten zijn soms nog aardig, maar met de juiste verwachtingen kun je dit vast een plekje geven. Het einde is visueel zelfs zeer aardig gedaan. De geluidstrack is DTS-HD 5.1 en de ondersteunende muziek onderstreept het productieniveau.

Bonusmateriaal

Op bonusmateriaal hoef je niet te rekenen. Universal Pictures heeft de schijf namelijk alleen uitgerust met de hoofdfilm. Verrassend genoeg is er nog wel een hoofdmenu voor de instellingen zoals taal en ondertiteling.


Heb jij Doom: Annihilation gezien, en wat vond je er dan van? En ben je dan van plan om deze film nog een keer te kijken?

NieuwsFilm

meest populair