Algemeen

[UPDATE] 'Joker 2' officieel bevestigd mét Joaquin Phoenix!

En verwacht ook 'origin stories' van andere bekende slechteriken!

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
UPDATE: Misschien toch niet!

Joker werd, en wordt nog steeds extreem goed onthaald. De film wist filmcritici en bioscoopgangers te overtuigen en ook ging de film recentelijk over de magische grens van een miljard dollar. De film wordt eveneens gezien als een van de grote kanshebbers op de Oscars. Niet zo heel gek dus dat er al een tijdje wordt gesproken over een eventueel tweede deel. Nu is de kogel door de kerk: Joker 2 komt er!

Studio Warner Bros was er allesbehalve zeker van dat Joker een succes zou worden, maar de film wordt inmiddels bijna door iedereen op handen gedragen. Regisseur Todd Phillips liet recentelijk nog weten graag terug te willen keren voor een vervolg, zolang het script maar klopt en hij kan werken aan een waardig vervolg. Ook hoofdrolspeler Joaquin Phoenix liet weten dat het spelen van de Joker een 'droomrol' was en hij graag opnieuw in de huid zou kruipen van The Clown Prince of Crime. En als we 'The Hollywood Reporter' mogen geloven, komt dit er dus ook van.

Wat te verwachten?
Wanneer Joker 2 uitkomt is nog niet duidelijk, al wil Warner Bros blijkbaar zo snel mogelijk aan de slag gaan met het vervolg. Ook willen de studio en Todd Phillips gaan werken aan meerdere 'origin-stories', nu dat Joker zo'n succes is. Zo zou Phillips al een afspraak hebben gehad met de Warner Bros. CEO Toby Emmerich en blijkbaar zou de regisseur aan de slag mogen gaan met een of twee nieuwe films, die ook beide zouden draaien om bekende slechteriken.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Ah, de cashcow is gearriveerd.

Noxin

Avatar

Deel 2 heeft grote schoenen te vullen, maar op z'n minst krijgen we meer Joaquin Phoenix als Joker. En dat is altijd goed.

Rutherford

Avatar

Een nieuwe melkkoe is geboren.

Rutherford

Avatar

Maar als ze allemaal van Jokers niveau zijn, bring it on.

Frietgezicht

Avatar

Meest komische is dat er nu overal mensen gaan klagen over een deel 2 en dat zijn dezelfde mensen die gingen klagen toen de eerste geruchten kwamen van een solo film want Joker’s verleden moest een geheim blijven bla bla

tk1989

Avatar

zucht... geen goed idee imho

maar ik ken mezelf; ik ga toch wel weer kijken en dan krijgen de geldwolven toch weer gelijk

peter74

Avatar

Ik snap nooit zo goed waarom velen zo negatief zijn in het als een melkkoe zien. Warner Bros is gewoon een bedrijf dat net als ieder ander bedrijf geld wil verdienen. Als iets een succes is, komt er een vervolg. Logisch in mijn ogen. Doen de meeste bedrijven. Is deel 2 niks aan, jammer dan. Is het weer een goede film, is het mooi meegenomen voor de liefhebbers.

David Mills

Avatar

De historie heeft bewezen dat er maar weinig vervolgen zijn die beter zijn dan zijn voorganger. The empire strikes back, Godfather 2, The silence of the lambs, Terminator 2 en The Dark Knight zijn enkele uitzonderingen ( Aliens dus niet) en ook bij deze uitzonderingen zijn de meningen verdeeld.

kokosnoot

Avatar

Ze kunnen niet zomaar de sfeer&stijl veranderen. Wordt een moeilijke klus lijkt me. Wat heel interessant kan worden is dat bruce wayne (batman) er ook in voor kan komen weer. Komt er een spanningsboog tussen die twee? Die in een deel drie resulteert in een climax en echt gevecht. Ben benieuwd. Hoop dat ze die zelfde zware atmosfeer en depressieve stijl houden.

Gaat Wb nu alles zelf financieren? xD

ThEnd

Avatar

Volgens Deadline is er nog niks bevestigd:

https://deadline.com/2019/11/joker-sequel-no-discussions-yet-todd-phillips-no-dc-origin-villian-films-planned-1202790774/

Moviemagic

Avatar

Ik ben benieuwd hoeveel procenten het prijskaartje van Phoenix is gerezen voor deze rol. Ook het budget zal waarschijnlijk wel opgekrikt worden.

Guyon2002

Avatar

Ik vind niet dat Joker een vervolg moet krijgen. Maar ik ken mezelf en weet dat ik voor het vervolg ook gewoon op dag 1 in de bios zit...

Frietgezicht

Avatar

@ David, moet een vervolg beter zijn? Een goed vervolg is toch ook prima. Als iemand deel 1 een 8 of 9 geeft en deel 2 een 7 ofzo is dat toch ook prima?

Iedereen is toch blij met de Indiana Jones trilogy bijv. Gelijkwaardige films ook prima.

En er zijn er meer. Aliens wel, Captain America 2, X-Men 2, Mad Max 2, Dawn of the Planet of the Apes, Toy Story 2, Lethal Weapon 2, enz.

Silence of the Lambs is een sequel? Van welke film? Je bedoeld niet Manhunter toch? Smiley face

GreenHornet

Avatar

Jaaaaaaaa eindelijk dit kan wel eens een goude formule zijn

GreenHornet

Avatar

Noem het geen Joker 2.

Maar Arkham Origins

Artificialis

Avatar

Winnaar van filmprijzen, financiële recordhouder, zeer hoog beoordeeld door het publiek.. Begrijpelijk dat ze het niet hierbij laten zitten. Het zal zeker interessant zijn om een film te krijgen waarin Joaquin Phoenix de hele film de Joker zal zijn.

Frietgezicht "moet een vervolg beter zijn?"

Men begint snel te klagen wanneer dit niet het geval is, helaas.

TwinsA

Avatar

Daar kijk ik wel naar uit, in dezelfde sfeer en misschien een kennismaking met Harley Quinn?

Master Of Films

Avatar

ThEnd "Volgens Deadline is er nog niks bevestigd:"
Maar bijna iedereen leest hier over heen. Smiley face

Frietgezicht "Een goed vervolg is toch ook prima."
Heb jij al Terminator Dark Fate gezien. Smiley face

Frietgezicht "Iedereen is toch blij met de Indiana Jones trilogy bijv. Gelijkwaardige films ook prima."
Volgens geruchten schijnt er een deel 4 te bestaan, of deze moet nog gemaakt worden dat kan ook.

Sietzet

Avatar

Zojuist is bevestigd dat er nog helemaal geen gesprekken geweest zijn end at niemand (regisseur, Warner, acteurs) van niks weten

Civilian Supreme

Avatar

Hier kun je echt nog wel een paar hele goede films van maken. Nu kunnen ze laten zien hoe hij langzamerhand naar de top van het criminele wereldje klimt.

Ik verwacht ook dat Phoenix vanaf nu wel producent zal zijn en veel meer te zeggen zal hebben over de kant die ze opgaan. Wat hij absoluut niet wil is een makkelijke hap slik weg vervolg om maar te cashen op het succes van de 1e.

Utah

Avatar

Laat maar komen. Joker was een sterke film. Nu wellicht meer ontwikkeling richting een soort Joker zoals in The dark Knight.

Mav Damian

Avatar

David Mills "De historie heeft bewezen dat er maar weinig vervolgen zijn die beter zijn dan zijn voorganger. The empire strikes back, Godfather 2, Terminator 2 en The Dark Knight"
Huhummm Blade Runner 2049 mag er zeker tussen staan Smiley face

Bon er zeker een vervolg met verbetering gemaakt worden: doen dus!

Robbepost

Avatar

Als Leto dan de joker speelt, er veel gebruik wordt gemaakt van CGI en cyborg er geforceerd in wordt geschreven kan het weleens wat worden!

Jeroen Pasman

Avatar

Dit artikel klopt niet. Er is nog helemaal niets, maar dan ook niets aangekondigd over een 2e deel.

Dat dit er geheid gaat komen is begrijpelijk uiteraard. En daar mag iedereen van vinden wat hij/zij wil. Maar dat is een andere discussie

Frietgezicht

Avatar

@ mof, die geruchten zijn mij niet bekend!

Giuseppe Melone

Avatar

Sequels en remakes... Hollywood lijkt op sterven na dood.

Jans1980

Avatar

Ik heb de film gezien en vond het niks aan dat domme gedoe en stomme gelach.... kan iemand het uitleggen wat er nou zo cool is aan deze film? Ik begrijp echt niet waarom deze zo overdreven super goed is..??

NieuwsFilm

meest populair