[UPDATE] 'Joker 2' officieel bevestigd mét Joaquin Phoenix!

[UPDATE] 'Joker 2' officieel bevestigd mét Joaquin Phoenix!

En verwacht ook 'origin stories' van andere bekende slechteriken!

UPDATE: Misschien toch niet!

Joker werd, en wordt nog steeds extreem goed onthaald. De film wist filmcritici en bioscoopgangers te overtuigen en ook ging de film recentelijk over de magische grens van een miljard dollar. De film wordt eveneens gezien als een van de grote kanshebbers op de Oscars. Niet zo heel gek dus dat er al een tijdje wordt gesproken over een eventueel tweede deel. Nu is de kogel door de kerk: Joker 2 komt er!

Studio Warner Bros was er allesbehalve zeker van dat Joker een succes zou worden, maar de film wordt inmiddels bijna door iedereen op handen gedragen. Regisseur Todd Phillips liet recentelijk nog weten graag terug te willen keren voor een vervolg, zolang het script maar klopt en hij kan werken aan een waardig vervolg. Ook hoofdrolspeler Joaquin Phoenix liet weten dat het spelen van de Joker een 'droomrol' was en hij graag opnieuw in de huid zou kruipen van The Clown Prince of Crime. En als we 'The Hollywood Reporter' mogen geloven, komt dit er dus ook van.

Wat te verwachten?
Wanneer Joker 2 uitkomt is nog niet duidelijk, al wil Warner Bros blijkbaar zo snel mogelijk aan de slag gaan met het vervolg. Ook willen de studio en Todd Phillips gaan werken aan meerdere 'origin-stories', nu dat Joker zo'n succes is. Zo zou Phillips al een afspraak hebben gehad met de Warner Bros. CEO Toby Emmerich en blijkbaar zou de regisseur aan de slag mogen gaan met een of twee nieuwe films, die ook beide zouden draaien om bekende slechteriken.

NieuwsFilm

meest populair