Algemeen

Waarom George Lucas zo boos was over 'Star Wars'

Hij vond het maar niks dat iemand anders aan de slag ging met zijn franchise.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In het begin was George Lucas helemaal niet blij met de nieuwe Star Wars-filmtrilogie. Hij vond het maar niks dat zijn voorstel voor drie nieuwe films volledig terzijde werd geschoven. Kathleen Kennedy, baas van Lucasfilm, vertelt nu wat er volgens haar speelt.

Wat haar betreft, gaat het niet zozeer om de verhalen die niet gevolgd waren, maar wel om het overdragen van iets dierbaars, namelijk de Star Wars-franchise. "Ik denk dat er genoeg voorbeelden zijn van mensen die iets fundamenteels maken voor wie zij zijn, en het moeilijk vinden om los te laten en iemand anders daar een andere richting mee op te gaan," begon Kennedy tijdens een interview met Rolling Stone.

Opvolging is moeilijk
"Dus ik denk dat het in eerste instantie moeilijk was voor George. Ik denk dat hij zich niet had voorgesteld hoe moeilijk het kon zijn. En toen kwam J.J. [Abrams] zo enthousiast, natuurlijk vol waardering voor wat George gemaakt heeft, maar tegelijk zoekend naar een manier om het eigen te maken. Elke regisseur die een film maakt, moet het eigen maken. Ze moeten zichzelf vinden in de verhalen. En dat brengt een nieuwe visie met zich mee. Ik denk dat George daar moeite mee had."

Ondertussen heeft Lucas er volgens haar weinig moeite meer mee. Zo werkte hij mee aan de serie The Mandalorian en droeg hij bij aan het verhaal van die serie.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Dit is trouwens wat George te zeggen heeft over de trailer :


(of had iemand deze al gepost hier?)

Guyon2002

Avatar

Het maakt echt geen reet uit of hij het iets of niets vond, hij heeft Star Wars zelf verkocht. ''Eigen schuld, dikke bult''

Arnold_FF7

Avatar

Denk dat die spijt heb van het verkopen van zijn studio

gwhconcepts

Avatar

Als Lucas niet eens is met de koers de Star Wars opgegaan is, had hij de rechten niet moeten verkopen.

MARQ242

Avatar

Dan had George in het verkoop contract moeten opnemen dat wel zijn verhaal gebruikt zou worden voor de volgende trilogie. Maar verder kan ik zijn frustratie wel begrijpen. Het verhaal van deze trilogie is een zootje. De rebellen vernietigen de Empire in Return. En ineens is er de first order met een deaths tar on acid. Bizar slechte continuïteit.

Jamal M

Avatar

Zijn prequel episodes waren ook weer niet zo memorabel! Het wereldje, de karakters waren best leuk, maar de uitwerking en vertaling naar het scherm nietzo!

Sunspot

Avatar

Tja, zelf verkocht. Waarom heeft hij da tgedaan dan, hij zat toch allang goed. Of heeft hij andere plannen gehad, waar hij dat geld goed voor kon gebruiken?

Gigan72

Avatar

^
Hij heeft het weg gegeven.

George Lucas Will Donate Disney $4 Billion To Education. George Lucas is ensuring that the force may be with young Jedis everywhere. The “Star Wars” director will donate the $4.05 billion he will receive from the sale of Lucasfilm Ltd. to Disney to a foundation focused on education.

Rickb

Avatar

Hij had aangekondigd dat hij de 3 laatste niet zou maken. Toen kwam disney aan de deur en die willen er flink aan cashen.

Sunspot

Avatar

@Gigan

Dat geloof ik niet eigenlijk haha

Popcultuurfreak

Avatar

George Lucas had verwacht om meer betrokken te zijn. Maar Disney deed maar een dotje. Ze wisten zelf wat Star Wars was beter dan Lucas blijkbaar.

ThysRomani

Avatar

Haha Chris23! Die man is niet enthousiast zullen we maar zeggen. He destroys it! Verdorie, het is een DeepFake. Wel hilarisch!

NieuwsFilm

meest populair