Waarom George Lucas zo boos was over 'Star Wars'

Waarom George Lucas zo boos was over 'Star Wars'

Hij vond het maar niks dat iemand anders aan de slag ging met zijn franchise.

In het begin was George Lucas helemaal niet blij met de nieuwe Star Wars-filmtrilogie. Hij vond het maar niks dat zijn voorstel voor drie nieuwe films volledig terzijde werd geschoven. Kathleen Kennedy, baas van Lucasfilm, vertelt nu wat er volgens haar speelt.

Wat haar betreft, gaat het niet zozeer om de verhalen die niet gevolgd waren, maar wel om het overdragen van iets dierbaars, namelijk de Star Wars-franchise. "Ik denk dat er genoeg voorbeelden zijn van mensen die iets fundamenteels maken voor wie zij zijn, en het moeilijk vinden om los te laten en iemand anders daar een andere richting mee op te gaan," begon Kennedy tijdens een interview met Rolling Stone.

Opvolging is moeilijk
"Dus ik denk dat het in eerste instantie moeilijk was voor George. Ik denk dat hij zich niet had voorgesteld hoe moeilijk het kon zijn. En toen kwam J.J. [Abrams] zo enthousiast, natuurlijk vol waardering voor wat George gemaakt heeft, maar tegelijk zoekend naar een manier om het eigen te maken. Elke regisseur die een film maakt, moet het eigen maken. Ze moeten zichzelf vinden in de verhalen. En dat brengt een nieuwe visie met zich mee. Ik denk dat George daar moeite mee had."

Ondertussen heeft Lucas er volgens haar weinig moeite meer mee. Zo werkte hij mee aan de serie The Mandalorian en droeg hij bij aan het verhaal van die serie.

NieuwsFilm

meest populair