Ben Affleck legt moorddadig koloniaal verleden België bloot in 'King Leopold's Ghost'

Ben Affleck legt moorddadig koloniaal verleden België bloot in 'King Leopold's Ghost'

Affleck werkt al enkele jaren aan de ambitieuze film.

Tweevoudig Oscarwinnaar Ben Affleck heeft getekend voor de regie van de historische dramafilm King Leopold's Ghost. Daarnaast is ook bekend geworden dat niemand minder dan Martin Scorsese zal produceren. De film is gebaseerd op het boek King Leopold's Ghost: Story of Greed, Terror, and Heroism in Colonial Africa. Het script wordt geschreven door Farhad Safinia (Apocalypto).

King Leopold's Ghost zal in alle geuren en kleuren een van de meest duistere periodes in de menselijke geschiedenis belichten. Onder het regime van de Belgische koning Leopold II werden namelijk meer dan 8 miljoen inwoners van de voormalige Congo op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Dit alles werd gedaan om het land leeg te roven van exportproducten als rubber en ivoor. Deze gebeurtenissen worden tot op heden gezien als een grote smet op de Belgische geschiedenis.

Een opstand in beeld
In de film van Affleck zien we echter ook hoe een groot aantal moedige Congolezen het opnamen tegen de troepen van Leopold II. Hun heroïsche acties zorgden ook voor een onverwachte alliantie tussen een zwarte Amerikaanse missionairs, een Engelse onderzoeksjournalist en een Ierse spion. Zij brachten het nieuws over de gebeurtenissen in de Congo naar de Westerse wereld.

NieuwsFilm

meest populair