Nieuwe versie van 'A Nightmare on Elm Street' op komst?

Nieuwe versie van 'A Nightmare on Elm Street' op komst?

De nabestaanden van de in 2015 overleden Wes Craven zien het wel zitten.

Bijna vijf jaar na de dood van regisseur Wes Craven willen zijn nabestaanden dolgraag werk maken van een nieuwe versie van zijn bekendste horrorfilm: A Nightmare on Elm Street (1984). Ze staan open voor ideeën en concepten en schijnbaar gaat zelfs Lord of the Rings-ster Elijah Wood iets opsturen.

Cravens nabestaanden hebben de Amerikaanse rechten van A Nightmare on Elm Street al even in handen en staan open voor ideeën voor films én tv-series. Elijah Wood en Daniel Noah, oprichters en producenten van SpectreVision, hebben aangegeven dat ze een poging willen wagen en dat ze er al lange tijd over hebben gefantaseerd om hun eigen versie van de horrorklassieker te maken.

Freddy
De originele A Nightmare on Elm Street volgt enkele tieners waarvan de dromen worden bezocht door de monsterlijke geest van een dode kindermoordenaar, Freddy Krueger genaamd. Hij is uit op wraak op de ouders van de tieners, aangezien zij verantwoordelijk zouden zijn voor z'n dood.

Er werden vijf directe vervolgen gemaakt, evenals een meta-herziening genaamd New Nightmare (1994) en de cross-overfilm Freddy vs. Jason (2003). In 2010 was er ook nog een niet al te beste remake van A Nightmare on Elm Street.

NieuwsFilm

meest populair