Waarom de 'Skywalker Saga' moést eindigen!

Waarom de 'Skywalker Saga' moést eindigen!

J.J. Abrams geeft eindelijk antwoord.

Over minder dan een maand kunnen we Star Wars: The Rise of Skywalker zien in de bioscoop. Die rond de veertigjarige Skywalker Saga af. We weten al enige tijd dat dit het verhaal dat in 1977 begon moet afronden. Maar waarom dan? Tijdens een interview met Rolling Stone, vertelde regisseur J.J. Abrams waarom het voelde alsof dit het juiste moment was om er een punt achter te zetten.

"Ik had, nog voordat ik hieraan begon, en ik kan me niet herinneren of dit ooit besproken is of niet, maar ik had meteen het gevoel dat dit de laatste trilogie moest zijn," begon Abrams tijdens het interview. "Het voelde alsof dit het verdiende om de conclusie van dat verhaal te zijn. Wie weet wat er hierna komt? Is dat iets anders met een van deze personages? Ik werk aan niets Star Wars-gerelateerds op dit moment, dus vat het vooral niet op als een hint. Ik probeer gewoon te zeggen dat we het niet weten. Maar dit voelde als het juiste moment om te stoppen."

Altijd zo bedoeld
Van Abrams weten we dat hij The Rise of Skywalker eigenlijk niet zou regisseren. Maar wel dat het voor hem altijd voelde alsof dit het einde van de Skywalker Saga moest worden. Voor hem moest het verhaal van de Skywalkers tot een einde gebracht worden en dat kon alleen maar door daar vanaf het begin van de nieuwe trilogie mee te beginnen. Overigens liet hij zich in het verleden al eens uit over het feit dat het voor hem moeilijk was om het verhaal echt tot een einde te brengen.

Toch bood het ook kansen omdat dit het einde was. "Kijk, het is een einde. Het is geen begin. Het is het einde van niet gewoon één trilogie, maar van drie. Dus het is een enorme film. Narratief gezien, is er zoveel aan de hand. Overal waar je kijkt zie je visuele effecten, bewegende onderdelen. Dit is zonder meer het meest complexe project waar ik aan gewerkt heb."

NieuwsFilm

meest populair