Algemeen

Waarom de 'Skywalker Saga' moést eindigen!

J.J. Abrams geeft eindelijk antwoord.

door Jim Pedd om 13:27 in Algemeen
Over minder dan een maand kunnen we Star Wars: The Rise of Skywalker zien in de bioscoop. Die rond de veertigjarige Skywalker Saga af. We weten al enige tijd dat dit het verhaal dat in 1977 begon moet afronden. Maar waarom dan? Tijdens een interview met Rolling Stone, vertelde regisseur J.J. Abrams waarom het voelde alsof dit het juiste moment was om er een punt achter te zetten.

"Ik had, nog voordat ik hieraan begon, en ik kan me niet herinneren of dit ooit besproken is of niet, maar ik had meteen het gevoel dat dit de laatste trilogie moest zijn," begon Abrams tijdens het interview. "Het voelde alsof dit het verdiende om de conclusie van dat verhaal te zijn. Wie weet wat er hierna komt? Is dat iets anders met een van deze personages? Ik werk aan niets Star Wars-gerelateerds op dit moment, dus vat het vooral niet op als een hint. Ik probeer gewoon te zeggen dat we het niet weten. Maar dit voelde als het juiste moment om te stoppen."

Altijd zo bedoeld
Van Abrams weten we dat hij The Rise of Skywalker eigenlijk niet zou regisseren. Maar wel dat het voor hem altijd voelde alsof dit het einde van de Skywalker Saga moest worden. Voor hem moest het verhaal van de Skywalkers tot een einde gebracht worden en dat kon alleen maar door daar vanaf het begin van de nieuwe trilogie mee te beginnen. Overigens liet hij zich in het verleden al eens uit over het feit dat het voor hem moeilijk was om het verhaal echt tot een einde te brengen.

Toch bood het ook kansen omdat dit het einde was. "Kijk, het is een einde. Het is geen begin. Het is het einde van niet gewoon één trilogie, maar van drie. Dus het is een enorme film. Narratief gezien, is er zoveel aan de hand. Overal waar je kijkt zie je visuele effecten, bewegende onderdelen. Dit is zonder meer het meest complexe project waar ik aan gewerkt heb."

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaws

Avatar

kan niet wachten. may the force be with you

Goku32

Avatar

Waarom omdat het wel klaar is nu. Tijd voor andere star wars films

GreenHornet

Avatar

Not my Star Wars

Return of the Jedi was het einde. Rise maakt de hele Saga kapot.

ExtraDip3000

Avatar

Om van die f*cking fanbase af te zijn... Wat anders??!?

GinoD240

Avatar

Waarom moet het perse altijd om de Skywalkers gaan, als je een heel universum aan interessantere verhalen hebt

Artificialis

Avatar

De saga is geëindigd nadat Kathleen Kennedy de franchise overnam.

GreenHornet

Avatar

3 overbodige films.

Bob Iger draait zich nog eens om in bed.

What have I done

Popcultuurfreak

Avatar

Omdat Disney alles van Lucas weg wilt hebben omdat ze er niet mee om kunnen gaan.

Riek Jan

Avatar

Ik heb een paar maanden geleden een Youtube video gezien van een Star Wars insider. Het ware verhaal is waarschijnlijk dat Disney Starwars heeft gekocht. Maar dat Lucas nog steeds de rechten heeft op een paar personages. Disney kon niet alles kopen. Disney is nu bezig de verhaallijnen aan het afronden zodat ze kunnen werken aan nieuwe personages waarvan zij 100 procent de rechten bezitten. Dit klinkt helemaal niet zo gek omdat Lucas nog steeds betrokken is bij de productie van Starwars verhalen.

centr1no

Avatar

Er staan veel interessantere dingen in dat interview dan dit.

NieuwsFilm

meest populair