Blu-ray review 'Yesterday' - de ultieme Beatles romkom!

Blu-ray review 'Yesterday' - de ultieme Beatles romkom!

Soms hilarisch, vaak genieten van de muziek.

Bekijk de afbeeldingRegie: Danny Boyle | Cast: Himesh Patel (Jack), Lily James (Ellie), Joel Fry (Rocky), Ed Sheeran (Ed Sheeran), Kate McKinnon (Debra), Alexander Arnold (Gavin) e.a. | Speelduur: 116 minuten | Bioscooprelease: 27.06.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

De afgelopen periode verschenen er heel wat muzikale biopics. Nadat hij werd ontslagen bij Bond 25 besloot topregisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) aan de slag te gaan met een creatievere variant. Niet de Beatles werden in beeld gebracht, maar wel hun muziek. De muzikale romkom Yesterday met Himesh Patel - volgend jaar te zien in Christopher Nolans Tenet - en Lily James (Baby Driver), werd een bescheiden hit.

In de States startte het $26 miljoen kostende Yesterday met een degelijke $17,0 miljoen en eindigde de wereldwijd $151,3 miljoen. De ontvangst was redelijk netjes, aangezien de muzikale romkom tot 63% op Rotten Tomatoes kwam, met een 6,34/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek bleek doorgaans positiever.


Liefde voor de Beatles!

In Yesterday zie je het antwoord op de vraag: Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Jack doet alsof die nummers van hem zijn en hij wordt daardoor de beste songwriter aller tijden. Maar het succes heeft ook zijn keerzijde.

4K UHD: Yesterday

Discs: | 1 x 4K UHD | 1 x Blu-ray | Release: november 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083190088 | Met dank aan: Universal Pictures

Bekijk de afbeeldingDe schijven van deze 4K UHD Blu-ray uitgave van Yesterday zitten vastgeklikt in de standaard zwarte case. Op de voorkant de filmposter, opvallend genoeg aangevuld met Lily James' Ellie. De achterkant laat zien dat de Blu-ray disc enkele extra's bevat. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld & geluid

De 4K-uitgave geeft een fantastisch beeld. Uiteraard is het haarscherp en bijzonder goed in kleur. De film heeft een flink realistische invalshoek en uiteraard ligt de nadruk op de muziek, de dialoog en het Beatles-gevoel in de film. De fans zullen daarom het meest onder de indruk zijn van de geluidstrack. Op de 4K-schijf én de Blu-ray schijf is deze Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) en dat zal de liefhebber van de beste muziekkwaliteit goed doen. Al met al een keurige uitgave!

Bonusmateriaal

De extra's hebben een duidelijk muzikaal tintje. Zo kun je kijken naar Live at Abbey Road Studios waarin je ziet hoe Patel enkele nummers van de Beatles opneemt.

Verdere featurettes zijn wat kort en promotioneel, met een blik op het aandeel van Ed Sheeran (Ed Sheeran: From Stadium to Screen), de rol van komiek Kate McKinnon (Agent of Comedy: Kate McKinnon), de regisseur en de schrijver (A Talented Duo), de hoofdrolspeler en de verdere cast (Playing for Real), Jack en Ellie en hun relatie (Soul Mates) en tot slot een video met schrijver Richard Curtis en Sheeran.

Ook is er track met audiocommentaar met Boyle en Curtis en kun je kijken naar een alternatief begin én einde, 12 verwijderde scènes (Late for School, Nutters Italian Ice Cream, Sortisimus, Moscow Audience, Alexa, A Gonk, W Hotel, Jack Calls Ellie, Corden en Roxanne, Hilary in the Mirror, Nick and Carol, Hazel's Selfie) en een Gag Reel.

Wat vind jij van het creatieve Yesterday?

Al gezien? Zo ja, ben je van plan om deze film nog een keer te kijken? Laat je reactie hieronder achter!

NieuwsFilm

meest populair