'James McAvoy was te klein en lelijk voor een rol'

'James McAvoy was te klein en lelijk voor een rol'

Ook uit hij zich over het kritiek dat Martin Scorsese op stripboekfilms heeft.

Bekend en succesvol zijn is geen schild voor James McAvoy. De Schotse acteur krijgt ondanks zijn talenten nog steeds kritiek over zich heen. Van zowel collega's als filmmakers. Aan The Telegraph vertelde hij een tweetal momenten waarin hij te horen kreeg dat hij niet voldeed aan de standaard. Hij was blijkbaar te lelijk en te klein.

De 40-jarige man wilde niemand in verlegenheid brengen en onthulde geen namen. Over zijn uiterlijk legde McAvoy uit: "Soms krijg je van anderen het gevoel dat je niet knap genoeg bent voor een rol. Eén keer zei een actrice tegen mij dat ik een verrassende casting keuze was, want niemand zou geloven dat iemand als ik met iemand als zij kon zijn."

Bekijk de afbeeldingGrootte
McAvoy vervolgt grappig: "Dat was een trap in de ballen! Ik dacht bij mezelf: 'Oké, nu moet ik acht weken lang doen alsof ik jou aardig vind. Dit wordt erg zwaar, want je bent ontzettend vol van jezelf.' Die relatie werd erg interessant."

Maar blijkbaar mankeert er meer aan de acteur, behalve zijn dubieuze schoonheid. "Er wordt mij soms ook verteld dat ik te klein ben voor een rol," legt McAvoy uit, die 1.70 meter is. "Zelfs wanneer ik de rol binnensleep zeggen ze: 'Daar zullen we iets aan moeten doen.'"

Bekijk de afbeeldingSuper
Inmiddels heeft de Schot in vele films gespeeld. Uiteraard vallen daar ook stripboekfilms onder. Maar liefst vier keer trad McAvoy op als de psychische begaafde mutant Charles Xavier in de X-Men-serie. Dat iemand als Martin Scorsese zulke films afkraakt en niet wil erkennen als cinema, vindt hij wel pijnlijk.

"Ik hoop dat hij ze allemaal heeft gezien nadat hij die uitspraak maakte. Sommige films zijn shit en andere raakten mij echt. Ik denk dat je zoiets per film moet beoordelen. Ik neem er geen aanstoot aan. Hij is Martin Scorsese, hij mag zeggen wat hij wil. En hij zal de machine niet vernietigen door dat te zeggen."

NieuwsFilm

meest populair