Echte script 'Star Wars: The Rise of Skywalker' gelekt

Echte script 'Star Wars: The Rise of Skywalker' gelekt

En de film is af!

Er moeten heel wat mensen heel boos zijn geweest bij Disney. Regisseur J.J. Abrams onthulde tijdens een uitzending van Good Morning America dat het echte script van Star Wars: The Rise of Skywalker op Ebay was beland. Het scheelde niet veel, of het was gelekt.

"Een van onze acteurs, ik zal niet zeggen welke - al wil ik wel - liet het onder het bed liggen. Daar werd het gevonden door iemand die aan het schoonmaken was. Daarna werd het aan iemand gegeven die het wilde verkopen op Ebay," aldus Abrams tijdens de talkshow.

Bijna verkocht
Een medewerker van Disney spotte het scenario op Ebay, voordat iemand het kon kopen. Daardoor kon er een kleine ramp voorkomen worden, want anders was het scenario waarschijnlijk in zijn geheel verkocht en op het internet samengevat. De medewerker wist echter sneller te regelen dat het script terug in goede handen kwam. "Met al deze beveiliging, moet je voorzichtig zijn."

Overigens was het een flinke tegenslag geweest; Abrams is juist net klaar met de film. Afgelopen zondag zette hij zijn stempel van goedkeuring op het product, een kleine maand voor de release. "Je ziet zo nu en dan iets, en denkt dan: dit zou duidelijker kunnen, dat zou beter kunnen. Als je de mogelijkheid hebt om dan iets te repareren, moet je daar gebruik van maken."

De kans om de negendelige Skywalker-saga af te ronden, is een belangrijke voor Abrams, maar hij vindt het wel eng. "Ik vind het zo belangrijk. Het betekent veel voor mensen, ook voor ons. We voelden de druk, maar de kans voelde altijd groter dan de uitdaging." Vanaf 20 december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair