Robert Redford: "Het is hoog tijd dat Trump vertrekt"

Robert Redford: "Het is hoog tijd dat Trump vertrekt"

De gepensioneerde acteur probeert het Amerikaanse volk te inspireren.

Met elke dag die voorbijgaat komt het einde van Donald Trumps termijn als de Amerikaanse president in zicht. Inmiddels heeft hij aangegeven nog eens vier jaar in het Witte Huis te willen doorbrengen, maar veel voorstanders heeft hij niet. Hoewel hij met pensioen is doet oud-acteur en oud-filmmaker Robert Redford daar een schepje bovenop. Met gebruikmaking van een opiniestuk tracht hij een nieuw termijn van Trump tegen te houden.

Dat deed de 83-jarige Amerikaan via NBC News. Het hele stuk kan je hier lezen. Redford begint: "We hebben met een crisis te maken die ik nooit in mijn leven dacht te zullen zien - een dictatorachtige aanval van president Donald Trump op alles waar dit land voor staat." Hij legt uit dat Trump eigenhandig de rechtsorde in de Verenigde Staten ombrengt, evenals de vrijheid van de pers en de vrijheid van meningsuiting.

Bekijk de afbeeldingLoyaliteit
De president is niet de enige persoon die uit Washington moet verdwijnen. De oud-acteur vervolgt: "Het is hoog tijd dat Trump vertrekt, samen met congresleden die ervoor hebben gekozen om hun partij te steunen in plaats van hun eed aan de grondwet van de Verenigde Staten. En het is aan ons om dat klaar te spelen door de kracht van onze stemmen."

Redford had aanvankelijk Trump nog niet afgeschreven. "Toen hij werd gekozen, ondanks dat hij niet mijn keuze was, dacht ik werkelijk dat het enkel zo eerlijk was om hem een kans te geven. En zoals vele anderen heb ik dat gedaan. Maar vrijwel onmiddellijk begon hij mij teleur te stellen en te beangstigen. Ik denk niet dat ik de enige ben."

NieuwsFilm

meest populair