Regisseur Tom Hooper reageert op alle kritiek 'Cats'-trailer

Regisseur Tom Hooper reageert op alle kritiek 'Cats'-trailer

Hooper zegt dat de special effects in de trailer verre van af waren.

Toen de eerste trailer voor musical-verfilming Cats online verscheen, draaide het internet eventjes door. De wereld was er overduidelijk nog niet klaar voor om sterren als Jennifer Hudson, James Corden en Ian McKellen bedekt met kattenvacht te zien. De kritiek was dus niet van de lucht, maar leidde ook tot een grote hoeveelheid memes, artikelen en nog veel meer. Genoeg gratis publiciteit dus.

Regisseur Tom Hooper sprak onlangs met Empire voor het eerst over de film en liet weten dat hij de reacties niet had verwacht:

"Het was zo fascinerend, want ik dacht helemaal niet dat er iets controversieels aan de trailer was. Het was wel vermakelijk om mee te maken. Cats was, in elk geval een paar uur lang, het nummer een 'trending topic' ter wereld."

Special effects nog niet af
In de vier maanden na het verschijnen van de trailer hebben de bekritiseerde special effects de nodige ontwikkelingen ondergaan. Hooper gaf stiekem toe dat de kritiek heeft geholpen bij het maken van een aantal aanpassingen:

"Er waren misschien een aantal reacties die ons hebben geholpen bij het maken van aanpassingen. Als je de volledige film straks ziet, zul je merken dat bepaalde ontwerpen van sommige katten zijn veranderd en dat de manier waarop wij technologie toepassen ook is aangescherpt."

Cats draait vanaf 26 december a.s. in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder nogmaals (op eigen risico) de eerste trailer van de film:


NieuwsFilm

meest populair