Remake slasher 'Black Christmas' wordt een 'feministische versie'

Remake slasher 'Black Christmas' wordt een 'feministische versie'

Vrouwelijke regisseur wil niet mee in het gemiddelde vrouwelijke slasher-stereotype.

Wie aan slasher-films denkt, zal ook snel een knappe halfblote vrouw voor zich zien die het slachtoffer is. Vaak dan ook nog eens een personage met weinig diepgang. Buiten de zogenaamde 'final girl', zitten deze dames vaak vooral in de films voor het plezier van de mannelijke kijker. Sophia Takal wil laten zien dat dit ook anders kan.

Natuurlijk is bovenstaande stereotype niet in elke film van dit genre het geval, maar het valt niet te ontkennen dat dit inmiddels onlosmakelijk verbonden is met de slasher. Met een vrouwelijke regisseur aan het roer van Black Christmas, een remake van de gelijknamige film uit 1974, gaat er nu echter een andere wind waaien. De film lijkt namelijk maar zeer losjes op het origineel gebaseerd te worden.

Behoorlijk feministisch
"Anno 2019 wilde ik niet gewoon weer zo'n film maken over een groepje vrouwen dat afgeslacht wordt", laat Takal weten. "Van het idee alleen al kreeg ik buikpijn. Of het is wat mannen willen zien, valt nog te bezien. Ik voelde mij gewoon erg verantwoordelijk om dit stereotype niet te laten voortduren. Simpelweg door hoe slecht ik mij voel als ik die zwakke vrouwelijke personages in zulke films zie. Mijn versie zou ik dan ook een behoorlijk feministische film noemen", besluit de filmmaakster.



NieuwsFilm

meest populair