Waarom is 'The Irishman' geen serie?

Waarom is 'The Irishman' geen serie?

Regisseur Scorsese reageert.

The Irishman is nu dan eindelijk op Netflix te zien. De nieuwe film van Martin Scorsese is erg sterk onthaald, alhoewel hij ook wat kritiek moest incasseren vanwege zijn lange speelduur. Een journalist, genaamd Alexander Denerfors, zei dat het waarschijnlijk beter was geweest als de drie en een half uur lange film uit zou zijn gekomen als een miniserie. Scorsese vond dat hij persoonlijk op deze opmerking moest reageren.

De regisseur is namelijk een grote fan van series, maar verwerpt het idee dat zijn verhaal zich leent voor een tv-serie: ''Het is zeker een lang verhaal en ik heb nu wel al vaker gehoord dat het zelfs over twee seizoenen gespreid zou kunnen worden. Maar dat heb ik echter nooit overwogen. Waar het nu net om gaat, is dat de film een aaneenschakeling van gebeurtenissen is, iets wat nu juist veel beter tot zijn recht komt in één enkele film dan in een serie''.

Films vs series
''Series zijn geweldig'' gaat de met een Oscar bekroonde Scorsese verder. ''Je kan er zoveel details instoppen en personages, plotlijnen en werelden ontwikkelen, maar dat vond ik voor The Irishman niet gepast''.

NieuwsFilm

meest populair