Algemeen

Waarom is 'The Irishman' geen serie?

Regisseur Scorsese reageert.

door Wouter Drummen om 14:54 in Algemeen
The Irishman is nu dan eindelijk op Netflix te zien. De nieuwe film van Martin Scorsese is erg sterk onthaald, alhoewel hij ook wat kritiek moest incasseren vanwege zijn lange speelduur. Een journalist, genaamd Alexander Denerfors, zei dat het waarschijnlijk beter was geweest als de drie en een half uur lange film uit zou zijn gekomen als een miniserie. Scorsese vond dat hij persoonlijk op deze opmerking moest reageren.

De regisseur is namelijk een grote fan van series, maar verwerpt het idee dat zijn verhaal zich leent voor een tv-serie: ''Het is zeker een lang verhaal en ik heb nu wel al vaker gehoord dat het zelfs over twee seizoenen gespreid zou kunnen worden. Maar dat heb ik echter nooit overwogen. Waar het nu net om gaat, is dat de film een aaneenschakeling van gebeurtenissen is, iets wat nu juist veel beter tot zijn recht komt in één enkele film dan in een serie''.

Films vs series
''Series zijn geweldig'' gaat de met een Oscar bekroonde Scorsese verder. ''Je kan er zoveel details instoppen en personages, plotlijnen en werelden ontwikkelen, maar dat vond ik voor The Irishman niet gepast''.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Ben het met hem eens. Het zou met een serie te episodisch worden, dit is niet een verhaal dat in teveel stukken opgebroken zou moeten worden.

SunChaser

Avatar

Serie was beter geweest
heb t nu ook niet in 1x gezien maar over 3 dagen

Symn

Avatar

In de biod gezien en 3,5 uur onderhoudend alhoewel er in het lqatste ‘hoofdstuk’ niet veel gebeurt en een beetje lang is.

Baba Yaga

Avatar

Ik vind het ook niet gepast voor een tv serie. Heb zelf geen last gehad van de speelduur maar ik kan me voorstellen dat het een lange zit is voor mensen met een kortere concentratieboog.

Artificialis

Avatar

Liever een lange film dan een korte serie. Het getreuzel van een serie vind ik ongeacht de lengte een ervaring die onvoldoende voldoening geeft. Niets weegt voor mij op tegen een filmervaring.

GreenHornet

Avatar

Ik ga het ook kijken als serie een half uur per dag

NieuwsFilm

meest populair