Celebrity

'President Brazilië valt openlijk Leonardo DiCaprio aan'

Leonardo DiCaprio reageert op beschuldiging van Braziliaanse president Jair Bolsonaro.

door FilmTotaal om 13:17 in Celebrity
Leonardo DiCaprio is niet alleen een van 's werelds bekendste en beste acteurs, de met een Oscar bekroonde DiCaprio zet zich ook gigantisch in voor het welzijn van onze planeet. Toch beschuldigde de Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, de acteur en milieu-activist ervan verantwoordelijk te zijn voor branden in het Amazonegebied.

Volgens Bolsanaro zou DiCaprio zo'n vijfduizend dollar hebben gedoneerd aan milieuorganisaties om de branden aan te steken. De acteur reageerde hier persoonlijk op en liet weten de milieuorganisaties te steunen, maar absoluut niet te betalen: ''Op dit moment van de crisis waarin het Amazonegebied zich bevindt, steun ik de inwoners van Brazilië, die werken om hun natuurlijke en culturele erfgoed te redden''.

Statement
Dit deelde de The Revenant-acteur op sociale media: ''De toekomst van deze onvervangbare ecosystemen staat op het spel en ik ben er trots op dat ik de mensen kan steunen die het gebied beschermen''. DiCaprio staat eveneens achter de oorspronkelijke bewoners van het Amazonegebied en achter de deskundigen en wetenschappers die alles op alles zetten om het woud te redden. De acteur doneerde afgelopen zomer dan ook maar liefst 5 miljoen dollar om de beschadigde delen van het regenwoud te laten herstellen.NieuwsFilm

meest populair